27/01/2018

Bitkisel Ürünler ve Gıda Takviyelerinin Ruhsatı

Türk Eczacılar Birliği başkanı Erdoğan Çolak basın toplantısı düzenlemiş, "Bitkisel ürünler ve takviye gıdaların ruhsatı Tarım Bakanlığınca veriliyor, yetkinin Sağlık Bakanlığına devredilmesini istiyoruz. Ayrıca veteriner ilaçlarının ruhsatını da Sağlık Bakanlığı versin," demiş. Bilmediğim nosyonda yorum yapamam, önerisi bana mantıklı geldi, sizle paylaştım.

Gerçek İyilik

Beşeri münasebetler çıkara dayalıdır veya yasal/ töresel zorunluluktan kaynaklanır. Kan bağı olan kişilerle olan ilişkileriniz dahi bu çerçevede şekillenir, kimse dostluk mavrası sıkmasın, kendini kandırmasın. Karşılık beklemeden yapılan tek iyilik hayvanlara, bitkilere yardım etmektir, gerisi fasafiso!

24/01/2018

Bana, "Dile Benden Ne Dilersen" Denilseydi

Masaldaki gibi şişedeki sihirli dev bana "Dile benden ne dilersen," deseydi, tek bir şey isterdim: Türkçem seviyesinde İngilizcem olsun, derdim, inanın 100 milyar dolara değişmem. Ecel aman verirse ve kafiristana bahusus Anglosakson ülkelerden birine yerleşebilirsem bu düzeye ulaşacağım, didaktik matbuata gömüleceğim, felsefe, tarih, siyaset, ekonomi, bilim, ... gibi alanlardaki bilgi açlığımı gidereceğim, ilaveten ölümsüz pasajlar yaratacağım. Harikulade yazım projelerim var, kaleme almak için sabırsızlanıyorum, fakat Türkçe yazmayacağım, önce Coni'yi Adem babanın mahallesine yollayacağım, bilahare sondaja başlayacağım, anayurttan babayurda hicret edeceğim. Çocukluğumdan beri maddiyatı iplemedim, bu tür hayatı hayalledim. Kırda veya sahilde yaşamak, okumak, yazmak, spor yapmak, hayvanlarla oynamaktan daha güzel ne olabilir?

21/01/2018

Vize İşlemleri

Vize hakkındaki en doğru ve detaylı bilgileri dış işleri bakanlığının web sayfasından öğrenebilirsiniz. Ana sayfadaki "konsolosluk" başlığını tıklayın, bilgi denizinde boğulun. Cepten kopyala-yapıştır yapamadım, yoksa linki paylaşırdım.