07/12/2019

Ahmet Davutoğlu, Feridun Bilgin, Mehmet Şimşek, Ali Babacan


Başkan Erdoğan bugün eski başbakan Davutoğlu, eski bakanlar Bilgin, Şimşek ve Babacan hakkında ağır ithamlar attı. Bu kişiler kamu arazisini özel üniversiteye peşkeş çekmişler, ayrıca Halkbank'ı dolandırmaya kalkmışlar, yüklü kredi almışlar, ödememişler. Vay anasını! Başka bir ülkede sadece şu açıklamayla hükümet düşer, bizde hiçbir şey olmaz.

Bizde doğrular konuşulmuyor, yazılmıyor


Demin TRT teleteks haberinin fotoğrafını paylaştım. Spor yayını haricinde tv izlemiyorum, 30 senedir gazete okumuyorum, belki diğer kanallarda veya gazetelerde de benzer yayın yapılmıştır. Geçenlerde BİST'in grafiğini paylaştım, enflasyon oranında artışla tarihi dibi olan kırk sente çok yakın seyrettiğini ekledim, bugünkü iktidarın değişik kur rejimine dikkat çektim. Gerçekler böyleyken niçin başarı öyküleri yaratıyorlar? Kahkahalarla gülüyorum, hepsine acıyorum. Rekorun anlamı nedir? :) Utanmasalar son iki saatin, son iki dakikanın, ... rekoru diyecekler, şişinecekler. :) Ayrıca aldatıcı bilgi veriliyor, 20 aylık enflasyona göre şimdiki değer düşünülmüyor. Seans içinde gördüğü nokta yazılmış ama günü 108 869 puandan kapattığına değinilmemiş. :)

Borsa tarihi diplerde seyrediyor, TRT neden bahsediyor? :)


06/12/2019

Halkbank: Yargılamanın durdurulması için tüm yasal hakkımızı kullanacağız


Halkbank kanadından açıklama yapılmış, Amerika'daki yargılamanın durdurulması için tüm yasal girişimlere başvuracağız denilmiş. Yumurta kapıya dayanmış, bu ifadeye kim inanır? Önce Zarrap yargılandı, aslında bu dava 2013'de başladı, Halkbank'a ağır ithamlar o zaman yöneltildi, nitekim borsada halkb şelale düşüşüne geçti, hâlâ da çakılıyor. Ardından genel müdür yardımcısı tutuklandı, ciddi bir ceza aldı. Bu süreçte yetkililer ne yaptılar? Benim görebildiğim kadarıyla hükümet üyeleri halkb 10, 9 ve 8 liraların üstünde işlem görürken "hiçbir şey olmayacak," dediler, kağıdın mini ralliler yaşamasına sebep oldular. Dava devam ederken bu tür beyanat verilir mi? Bunun suç olup olmadığını hukukçulara sormak gerekir. Şirketin piyasa değeri 1.2 milyar dolar, halka açık kısmı 500 milyon dolar ediyor. Minicik bir meblağ, futbol kulüplerine ne kıyaklar çekiliyor, bu rakam Halkbank yatırımcısından esirgenir mi? Bir kere zan altındasın, demeçlerin sayesinde vatandaş mala girmiş, satacaksa vazgeçmiş, desteklemek zorundasın, oysa tam tersi bir tutum sergiliyorsun, açık işlemleri yasaklıyorsun. Depo ve açığa satış yasağını koymasaydın, bugün bu endekste (108 869 kapandı,) hissenin değeri 7.5 filan olurdu ama 5.87 kapandı. Bu şirketi 2007'de 5.80'den halka arz ettin, 2012'de ikincil halka arzı 15.10 liradan yaptın ve şimdi suspus seyrediyorsun, falan filan diyorsun. Sana kim inanır? Şahsım adına bu iktidarın hiçbir lafına güvenmiyorum. İfade özgürlüğünün kırıntısı yok, eleştiri yapamıyoruz, artık bıçak kemiğe dayanıyor, hep sabrettik, sustuk, bizimle dalga geçmeyin, işinizi doğru dürüst yapın. Şahsi kanaatimce devletin halkb hissesini halka arz ettiği fiyattan geri alması gerekir, enflasyon oranı da eklenir, gerçek rakam bulunur. Adil çözüm budur, hisse laçkalaştı, tüketicinin hakkı anca ürünün iadesiyle korunabilir.

Bugün bir dosta faydam oldu, sevindim


İsmi, cismi lazım değil, 20 sene önce tanıştığım bir dostun borsayla uğraştığını öğrendim, kolları sıvadım, tektuş stratejimi anlattım, bu yöntemle gidebileceği 4 hisseyi önerdim, düşük komisyonlu yere geçmelisin dedim, 10 bin lira portföyüyle O.'ta binde iki komisyonla işlem yapıyormuş, bir aracı kurumda on binde üç buçuk komisyonla hesap açtırdım. Herhalde rekordur, bu meblağla bundan daha düşük oran olamaz. Binde ikiyle on binde üç buçuk arasında 5.714 misli fark var. Tabii sevindim.

Breaststroke Türkçeye kurbağalama diye çevrilmiş


Yüzme yarışlarındaki kurbağalama tabirini bir aklıevvel yumurtlamış, öyle kalmış. İngilizcede breaststroke, sırtüstü ise backstroke, kurbağalamayla ne alakası var?

Tontini bey akşam teşrif etti


Akşamleyin Tontini'yi gördüm, keyfim yerine geldi. Karnını doyurmuştu, salamı yemedi, karnı şişmişti, birisi bugün ona bakmış. Vay çükünü yesinler!

Tontini'yi bugün göremedim, moralim bozuldu


Dün öğlen ve akşam Tontini ile bayağı oynadım, haftalardır özenle besliyordum, yetişkin kedi olduğunda ayakta kalabileceğine inanıyordum, fakat bugün göremedim, moralim bozuldu. Hava buz gibi, aklım onda kaldı, mecbur dışarı çıkacağım. Kuyruklu mahlukatla başım belaya girdi, onlarla uğraşmaktan kendime bakamıyorum. Vay sizin kalıbınızı!

Rod Stewart-Young Turks


Kuleli Askeri Lisesi'nin kapalı devre televizyon yayınında Young Turks şarkısı çok gösteriliyordu. İsminden olmalı, yoksa berbat bir şarkıydı, gına gelmişti.

05/12/2019

Sabancı Holding nereye?


Sakıp ağadan sonra Sabancı Holding'in tadı kalmadı. Malta vatandaşlığı kuşku tohumları ekti, ondan önce Citigroup Akbank payını satmıştı. Şimdi Dilek Sabancı 5.73 milyon lot Teknosa hissesi satışı için başvurdu ki borsadaki miktarın yüzde onundan fazla ediyor. Yuh! Soyadı Sabancı olan iki kadının da benzer miktarda satışı olacak. Hisse zaten gebermişti, şimdi iyice zorlanacak. Holding geçenlerde Yünsa'yı da sattı, önceki kopuşları biliyoruz. Sabancı grubunun gidişatını endişeyle izliyorum.

04/12/2019

Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası


Yüzme fuzuli spor sayılıyor, gazeteler ve televizyonlar bu nedenle ilgilenmiyor, Avrupa kısa kulvar yüzme Şampiyonası'nı RAI SPORT'tan izliyorum. Şimdi Ekaterina Avramova 100 metre sırtüstü yarı-final ilk serisinde beşinci oldu. Ben ne kadar İsrailliysem o da o kadar Türk, temsilen bizi temsil ediyor.

Kazıkçılıkta sınırları zorluyoruz


Dün ajandalarımı toparladım, telefon fihristine göz gezdirdim ve ocak 2014'de HD receiver için 150 papel ödediğimi hatırladım. Bir ay sonra altı yıl dolacak, nereden bakarsanız cari piyasaya göre 400 lirayı aşıyor. Sığacık'ta demleniyordum, Azersat uydusuyla dünya liglerini seyredeyim diye bu enayiliği yaptım. Yuhlar olsun bana!

01/12/2019

Bu akşam çok sevaba girdim


Tontini ve Beşiktaşlı yavrulara saldıran yaratığı bilmiyorum, acaba başka bir kedi olabilir mi? Büyük kediler zarar görmediğine göre böyle bir ihtimal var. Bu akşam maçı boşladım, yağmura, soğuğa aldırmadım, marketten ısıt ye türü tavuk ile tavuk döner aldım, namussuzların yanına vardım, iki paketi de açtım. Tontini'yi iyi gördüm, yeni bir saldırıya maruz kalmazsa kesin iyileşir. Bir ay daha dayansa, büyük bir kedi olur, kurtulur. Azami çabayı göstereceğim, inşallah onu büyüteceğim. Beşiktaşlı yavrulardan son yaralananı bu akşam gördüm, yanıma gelirken düşe kalka ilerledi, birkaç kere yuvarlandı, sol ayağı kopmuş sandım, derken açlıktan ölmüş olmalı tavuk döneri çılgınca yedi. İnanın, birden güçlendi, demek ki takatten düşmüş, karnı doyunca kendine geldi, sağda solda turladı. Onu da büyütebilirsem, yurt dışına gittiğimde gözüm arkada kalmaz. Neyse, eve dönüyordum, binamızın önünde Mıymık hanım çıkmasın mı? Sevinçten çıldırdım, tavukların yanına götürdüm, epey sevdim. Anladığıma göre hamile kalmış, galiba bir yerde yuva yapmış. Eyvah, kışın o sabiler ölür. Elimden geleni yaparım, imkanım olsaydı evime alırdım ama binamıza kedi sokmak yasaklanmış. Ayrıca Coni var, eve kedi getiremem, dışarıda yardım ederim.

Tontini'yi veterinere götürsem


Bugün pazar, açık veteriner kliniği bulamam, Tontini yarına sağ çıkarsa (kara prensesin beş yavrusu da telef oldu, siyahlı beyazlı bebekleri görmeliydiniz, hepsi şirinlik muskası gibiydi,) onu veterinere götürsem mi? Olumlu ihtimali düşünelim, iyileştirdik diyelim, sonra ne olacak? Aynı yerde yaşayacak, yine saldırılara maruz kalacak. Çok üzülüyorum, dünya sadece insana ait değil, hayvan, bitki ayırmamalıyız, tüm canlılara bakmalıyız.

Bir yaratık Tontini'nin boğazını ısırmış, alışveriş dönüşünde bacağı da berelenmişti


Mahallemizin kedilerine bir şeyler oluyor


Bir haftadır kedilerin çoğu kayboldu, son iki gündür kara Prenses'in iki yavrusunu yaralı gördüm, bugün ikisi de yok, mıymık hanım da yitiklere karıştı, demin Tontini'nin boğazında kan gördüm, yara vardı, derin değildi. Acaba kirpilerin işi olabilir mi? Belki bir kirpi kuduz olmuştur, etrafa saldırıyordur. Bu durumda bizim kediler de hastalık kapabilir. Moralim bozuldu, ne yapacağımı şaşırdım. Evden çıkarken Tontini'nin annesi önüme atladı, bu yağmurda bizim binanın bahçesinde beni beklemiş, sırılsıklam ıslanmış, coşkuyla ayağıma dolandı, mır mır etti. Ne dediğini anlayamadım, fakat tehlike var dediği açık, ancak sorunu bilmiyorum ki önlem alayım. Keyfim kaçtı, yağış var, hava soğudu, geceleri onlarla yatamam, müstakil bir evim, bahçem de yok, hiçbir faydam olamaz. Yazıklar olsun bize, şu canlılara sahip çıkamıyoruz.