11/03/2023

Ey borsacı!

Sosyal medyaya girme, gazete ve televizyondaki borsa yorumlarına bakma, yoksa mahvolursun. Bana inanın, bir istisnası yoktur, hepsi emirleri aktarıyor yahut mal pazarlıyor. Dikkat edin, twitter'da yüzlerce kişi, dişi, ... şu hisse kelepir diyor, alım öneriyor, halbuki birisi tersini iddia etse, filan gerekçeler yüzünden çöker dese ya da moratoryum ihtimalinden bahsetse derhal takibat açılır, belki vatan hainliğiyle suçlanır. Şu gerçeklik her şeyi anlatıyor. Borsadan can havliyle kaçtım, çünkü reel anlamda para kazanılacağına inanmıyorum. Erdoğan iktidarı değişirse, Varlık Fonu lağvedilirse ve BİST'e düzenlemeler getirilirse BELKİ pozisyon açabilirim, aksi halde maaşımla bazen sorti yaparım, zira pariteleri izliyorum, o esnada borsaya da göz gezdiriyorum. Son yıllarda U30'daki 20 civarı hisse anormal prim yaptı, endeks uçtu, ancak yükseliş genele yayılmadı, yatırımcı reel kardan mahrum kaldı. BİST, viop, varant ve dövizin tek elden yönetildiğini zannediyorum. Tezim doğruysa geleceği hepiniz tahmin edebilirsiniz. Aklınızı dinleyin, kimseye kulak asmayın, temel analize dahi güvenmeyin, zira şirket net karın en az yüzde doksanını temettü olarak dağıtmıyorsa fiyat kazanç dikkate alınamaz. Şunu da itiraf edeyim: Borsacı don gömlek soyulsa hiç acımam, beter olsun, çünkü ezici çoğunluğu çıkarcı, açgözlü, zırcahil, kitap okumaz, araştırmaz, entelektüellere hitap ediyorum.

KATMR geçmişte defalarca bedelli artırmış, bilançosunda bedwlliyi gerektiren bir durum görünmediği halde yüzde 65 bedelli açıklamış👇👇👇

İngilizcede Meral iyi tarif edilmiş.👇👇👇

Türkiye'de muhalefet yok

Eskiden çatlak sesler çıkabiliyordu, son yıllarda farklı görüşleri tamamen susturdular. Misal, dünya çapında yazar olduğum halde beni diriyken öldürdüler, ben aslında yokum, var numarası yapıyorum. Anayasaya göre bir kişi en fazla iki kere cumhurbaşkanı seçilebilir, Erdoğan tekrar aday olabilmek için 13 Haziran 2023'de yapılması gereken genel seçimleri öne çekti, yani 14 Mayıs 2023'de erken seçim kararı aldı. Kimse şu şeye itiraz etmiyor. Buradan da anlaşılıyor ki Erdoğan iktidarı sürecek, egemen güç öyle istiyor. Partilerin hiçbirini tasvip etmiyorum, mesleğimi icra edemiyorum, bir an evvel kaleme asılmalıyım, projelerimi kitaplaştırmalıyım. Hicret şart ama nereye, ne zaman olabilir?

11 Mart 2023

09/03/2023

Türkiye çok kötü yönetiliyor

Sermaye kaçışı hızlandı, bıyıklı yabancı olsa dahi yurt dışından işlem yapan borsacı portföyü azaldı, iş adamları İngiltere başta olmak üzere Batı'ya yatırımu tercih ediyorlar. Onları bırakın, belki de bu ülkenin en iyi borsacısıyım, buna rağmen BİST'i boşladım, sadece maaşın artan kısmıyla ara sıra vurkaç yapıyorum, çünkü piyasa şeyleşmiş. Vergiler bunaltıyor, dolaylı vergi olan enflasyon uçuyor, dış borçların gayrisafi milli hasılaya oranı ürpertiyor. İstikamet Karacaahmet! Arş ileri!

Bıyıklı yabancı olsa dahi korkunç para çıkışı var, sermaye Türkiye'yi terk ediyor,👇👇👇

Borsa 124.9 milyarlık hacimle hafif artı kapandı👇👇👇

KRGYO

Geçenlerde kapattığım twitter hesabımda takipçiye özel mesaj yazmıştım, daha önceden de aynı şekilde iki tüyo vermiştim, BENDEN İYİ BORSACI GÖRMEDİM, SİZE MUCİZELERİMİ GÖSTEREYİM demiştim; üçüncüsü ve sonuncusunda ŞU ANDA BORSANIN EN UCUZ HİSSESİ KRGYO, PATRONU KALE GİBİ, UZUN VADEDE USD BAZINDA 5 MİSLİ KAZANDIRABİLİR, ANCAK SIĞ OLDUĞUNU BİLESİNİZ yazmıştım, o sıralarda 7 liranın altına doğru geliyordu. Kağıdı görüyorsunuz, dellendi, tavanları kitledi, demin fotoğraflarını paylaştım. Sizi sivrisinek vızıltıso kadar ciddiye almıyorum, ciğerinizi biliyorum, borsada olağanüstü yeteneğim olduğunu da biliyorum, on senede bir giriyorum, bu sefer derinçek ekibi beni sabote etti, peşime ajan taktı. Neyse, devalüasyon, enflasyon derken bu sefer geçmişteki efsanevi varyetelerimi yapamadım, usd bazında 10, 15 misli kazanamadım, can havliyle sattım, kaçtım, alan hayrını görsün! Borsa nedir? HERKESİN HER ZAMAN KAYBETTİĞİ BENİM HER ZAMAN KAZANDIĞIM ŞEYDİR. Not: KRGYO'da maaşımın artan kısmıyla sayısız işlem yaptım, büyük çoğunluğu beş bin lotun üstündeydi, ilk tavanını yaptığı gün dahi dalmıştım. 💪💪💪🎯🎯🎯🧿🧿🧿

KRGYO fotoğraflar (bir sonraki gönderide bilgi vereceğim)👇👇👇

08/03/2023

Abdullah Avcı

Avcı Trabzonspor teknik direktörlüğünü bıraktı ama Beşiktaş serüvenünden farklı olarak tazminat istemedi. O zaman çalışmadığı yılların parasını almıştı, tavrı niye değişti? İlkeli, prensipli adam olduğu anlaşılıyor.

Endeks bankalar, holdingler ve tcell ile uçtu, hacim 112.6 milyar tl oldu.👇👇👇

Açılıştaki eşleşme👇👇👇

Ne ballı adamım

Maaşımın taahhüt süresi doldu, şansıma EYT hadisesi çıktı, bankalar promosyon yarışına girdi, bana fırsat doğdu. 🙉🙊🙈🤭

07/03/2023

Usd bugün euro ve gbp'yi kanırttı👇👇👇

Bugün borsada şey yaptılar denilebilir mi? Balığın üstüne yoğurt yenilebilir mi?

Sabahki gidişatı görünce teyakkuza geçtim, günün gelişmelerini fotoğrafladım, bloğumda paylaştım, çünkü ibretlik bir belgesel hazırlıyorum. Neyse, aslında pariteleri izliyorum, o karambolde BİST'i de dikize alıyorum. Borsa yarın açılışta eksi yaparsa ve günü düşüşle kapatırsa tahminimce şey yaptıkları anlaşılır, devre kesicili bir gün olursa şeyin üçüncü derece üssü şeydir denilebilir, aç karnına meyve yenilebilir.

Sabahki çılgın hacim ve sert yükselişin ardından düşüş yaşandı, hacim de aynı ölçüde azaldı ama gün toplamında korkunç bir hacim gerçekleşti, yani şey yaptılar.👇👇👇

Saat 16.10, endeks 93.8 milyar liralık hacimle böyle seyrediyor.👇👇👇

Arda Turan👇👇👇Haberi balık hafızalılar için bloğuma kopyalıyprum.

Saat 13.30'da hacim 70 milyar lirayı aştı. 🙊🙈🤭👇

İslam hacmi saat 11.56'da 53 milyar lirayı aştı. 🙊🙉🙈🤭😳👇👇👇