15/10/2022

Sosyal medya yasası

Yeni yasaya göre yalan haber yayılması suç olmuş, ceza sınırı üç yıldan başlıyormuş. Bu yaşıma kadar yalan konuşmayan bir tek babamı tanıdım, o da rahmetli oldu. Memleketin neredeyse tamamı yalancı ama yalan bilgi ağır suç sayıldı. Minelcinneti vennas!

Almanya'da maden kazaları👇👇👇

Bakış açısı👇👇👇

Gazeteci tweet atmış👇👇👇

Ümit Özdağ tweet atmış👇👇👇

Grizu riski-2👇👇👇

Grizu riski-1👇👇👇

Elimde bir kilo elmastan değerli cevher var ama kullanamıyorum

Dünyanın en iyi yazarlarından ve de mizahçılarından biri olduğumu biliyorum, gelgelelim bu ülkede kullanamıyorum, yurt dışına çıkamıyorum, yabancı editörlerle kontak kuramıyorum. Bat dünya bat!

Gelişmiş ülkelerde maden kazası oluyor mu?

Dün akşamki Amasra maden ocağındaki patlama üzerine düşündüm. Şu ana kadar 40 işçinin öldüğü belirlenmiş, kurtarma ekipleri hala çalışıyormuş. Gelişmiş ülkelerde maden ocağında patlama olmuyor mu, yoksa ben mi okumuyorum? İşin garibi bizde hiç kimsede kusur bulunmuyor, teknisyen, müdür, bakan, ... cezalandırılmıyor, azledilmiyor. Şunu da merak ediyorum: İç işleri bakanı ve bazı medya organları (öğlen yemeği yediğim yerdeki tv ekranında gördüm,) vefat edenler için "şehit" diyor. Bu tabiri sadece ben mi yadırgıyorum?

14/10/2022

Jamar Smith

Telekom-Bahçeşehir basketbol maçının ilk yarısı demin sona erdi, Bahçeşehir gardı Smith'e hayran kaldım, 47-30 mağlup durumdaki takımının 18 sayısını attı. Google'dan araştırdım, 35 yaşındaymış, yani son günlerinde bile döktürüyor, gençliğinde buraya gelseydi, ligin altını üstüne getirirdi.

İskoçya Ligi

TV100 bu haftadan itibaren İskoçya ligini yayınlayacakmış.

13/10/2022

Borsada hacim

Hacim olayını kimse önemsemiyor. Mesela bugünkü borsa işlem hacmi toplamını merak eden yoktur, bense dikkatle izliyorum hatta usd bazlı değerini de hesaplıyorum. Bugün 75.134 milyar liralık, 4.05 milyar dolarlık hacim yapıldı.

Bizim durumumuz için kim bilir ne diyordur?👇🙈

12/10/2022

12 Ekim 2022

12 Ekim 2022

Kültür hayatı dibe vurdu

Delimsirek karalamalar kitap diye yutturuluyor, iki paralık lümpen yazar olabiliyor, copy paste hırsızlıkları kanıksanıyor. Bence mevcut eserleri, dergileri okuyanın beyni dumura uğruyor. Bir akademisyen iki buçuk yılda 16 kitap yazdı, siyasi amaçlar besliyor, profesörlüğüne güveniyor, dinsel vaaz veriyor.