02/11/2019

ESSAYS IN LOVE BY ALAIN DE BOTTON


Çığır açacak öneri


Bence takım sporlarında kadın, erkek ayrımı yapılmamalı, oyuncu sayısı çift sayıyla belirlenmeli, kadronun yarısı erkek yarısı kadın olmalı, o zaman müsabakalar daha zevkli olur.

01/11/2019

İş Bankası'na helal olsun


Borsa darmaduman oldu, beş yıldır çöküyor, ancak İş Bankası direniyor, grup şirketlerinde alım yapıyor. Helal olsun! Tek tek yazmayayım, piyasanın içinde olan ve KAP haberlerini takip eden herkes mevzuyu biliyor. İş grubu firmaların karlılığı da süper, istisnası yok, hepsi sektörlerinin yıldızı, maşallah diyeyim. Eskiden İş Bankası hazineye devredilsin diyordum, şimdi çark ettim. İlla devir yapılacaksa kamu şirketleri İş Bankası'na verilsin. İş Bankası medarıiftiharımız, gurur duyalım, alkışlayalım.

Endeks yine düştü, bir ara 97 678 çalıştı


31/10/2019

Yapmam gereken tek şey


Rüyamda görsem inanmazdım, şahane bir vücut inşa ettim. Tamamen doğal, vitamin hapı dahi kullanmadım. Gerçi iki dakika sonraya sağ çıkacağımızın garantisi yok ama şu ana dek müthiş formdayım, yarı hayvanım, ağırlıkları birer birer deviriyorum. Baklava dahil hepsi beklentimden iyi oldu, bir tek diyet kaldı. İki ay dişimi sıksam, dergilerin kapağındaki hormonlu gençleri kıskandıracağım. Yürü be koçum!

Dünden beri ekranımda reklam çıkmıyor :)


Daha önceden yüklediğim İngilizce sözlük, deyimler, kitaplar ve birkaç borsa uygulamasını sildim, cebim tertemiz oldu. :) Demek ki google kaynaklı bir sorun değilmiş, boşuna fabrika ayarlarına dönmeyin, bu formülü deneyin.

Yıllara göre enflasyon oranları


Endeks 2001 şubat ayında en düşük 6 796 çalıştı, grafik burada!


Borsa bugün de gümledi, 98 171 çalıştı


Arbitrajdaki kazanç hiçbir yerde yok, gbp/usd'ye bakın


Google, yahoo mail üzerinden kontak kurar mı? :) :)


Bunların gözü dönmüş, saldırmak için fırsat arıyorlar, en küçük açığımı yakalasalar binbir kumpas kuracaklar. Ne ki şu dünyada benim kadar temiz, dürüst, namuslu insan zor görülür. Tek kusurum ezeli ve ebedi darbe düşmanıyım, bir de itikadım zayıf, sadece cenabıtoteme iman ediyorum. :) Bu sığırların kimliğini biliyor musunuz? Avrupa'da anca hela temizleyebiliyorlar, burada afur tafur satıyorlar. Vay gabiler!

Google.books kitaplarım birilerini rahatsız etti, yahoo ile mail yolluyorlar, güya hackleyecekler


30/10/2019

A Para doğru haberciliğin adresi, tarafsız yayın yapıyor :)


Borsa ekonominin barometresidir, bugün de çöktü


Writers


Every writer who dares to express himself freely is at risk in states ruled by tyrants and policemen.

Aşurelik buğdaydaki fiyat artışı


Enflasyon tek haneye düştü deniliyor, halbuki benim enflasyonum yüzde yetmişlere ulaştı. Sadece gıda tüketiyorum, kredi kartı ekstremlerimle iddiamı ispatlayabilirim. İthal ürünleri geçeyim, bol miktarda ürettiğimiz buğdayı örnekleyeyim. Güvercinlere her gün aşurelik buğday veriyorum, fiyatı 2.50 liradan 3.75 liraya fırladı. Süre bir yılı buldu mu? Bilmiyorum, kredi kartı dökümünden öğrenebilirim ama zaman alır, üç-dört İngilizce kelime öğrenmeyi yeğlerim. Dikkat buyrun, buğdayda bile yüzde elli artış oldu. Enflasyon tek haneli ha?

29/10/2019

Telefonumu kimler, nereden, nasıl buluyorlar? Niçin taciz ediyorlar?


Hiçbir yerle alakam yok, iki senedir sadece spor için evden çıkıyorum, üç dakika yürüyüş mesafesindeki salonda ağırlık çalışıyorum, dönüşte markete (yolumun üstünde) uğruyorum, gün boyunca hem Coni'yi besliyorum hem kitap okuyorum, geceleri tvde maç izliyorum yahut İngilizce kanalı tuşluyorum veya ecnebi müzik kanalını dinliyorum. Her günüm birbirinin fotokopisi gibi, hiç değişmiyor, son 2 yıl hayatımın en mutlu dönemi oldu, aradığım sessizliği nihayet yakaladım. Bu ortamda kimler cep numaramı buluyorlar, beni mesajla taciz ediyorlar? Hoş, dün şahane bir çözüm buldum, mesajlara ve maillere kanarya ötüşünü koydum, yani rahatsız olmak bir yana zevkten eriyorum, ancak kimlerin bana mesaj yolladıklarını merak ediyorum. Dolandırılacak biri değilim, dolandırıcıyı ben dolandırırım, bu işte bir bit yeniği olmasın? Neyse, tarihe not düşeyim, buraya yazayım dedim.

Bilmediğim numaralardan mesaj yağıyor, sonuncusunu paylaşayım


TRT peygamberlik kurum, teletekstte hala İMKB yazıyor


Deminki gönderimde görebilirsiniz, BİST yerine İMKB yazılıyor. Teleteksi, eeeee, meeee yapan spikerleri, şusu busu, bir garip kurum TRT!

TRT Teleteksi, doğru haberciliğin adresi! :) :)


Yedeklemeden sonra şarj süresi hızlandı


Reklamlardan kurtulayım dedim, fabrika ayarlarına dönüşe niyetlendim, geçenlerde yazdığım üzere yedekleme yaptım, fakat windows programlarının yeniden yüklenmesi gerekeceğini öğrenince bu işten vazgeçtim. Ne ki yedekleme hadisesi cebi mahvetti, şarj süresi hızlandı, ikiye katlandı. Yeni bir makine almayacağım, elbise, eşya dahil her şeyimi yurt dışından temin edeceğim, orada bünyemi fabrika ayarlarına döndüreceğim, kendimi o zaman sıfırlayacağım.

28/10/2019

Batık ekonomiyle moral bozmayalım, Tontini'ye bakalım, neşelenelim


BİST-100 2001 NİSAN ayında 8 022 çalıştı, demin grafiği paylaştım


Şimdiki kur rejimi farklı, aldanmayın, borsanın tarihi dip noktası olan 40 senti test ettiğimizde endeks 8 022 idi. Resmi enflasyon verilerini alın, hesaplayın, borsanın bugün çok daha düşük noktada olduğunu anlayın. Perişan olduk, özellikle kamular darmaduman oldu. Borsa ekonominin barometresidir. Dünya borsaları bu süreçte rekor kırdı,ABD, Avrupa, Uzak Doğu, .. hepsi tarihi zirvesine geldi. Bulunduğumuz yere bakın, uyanın. Memleket battı, beş yıldır krizle boğuşuyoruz, şinanay havası çalıyoruz. Durum vahamet kesbediyor, kapitalizmde kriz hayat öpücüğüdür, gereklidir, ancak bizde kantarın topu kaçtı, süre epey uzadı.

BİST 2001 NİSAN ayında kaçı görmüş?


BİST-100 28 Ekim 2019 Kapanışı


S&P 500 REKOR KAPANIŞ YAPTI, BİZ YERLERDE SÜRÜNÜYORUZ


YARIN CUMHURİYET BAYRAMI


Cumhuriyet tarihinin ekonomik anlamda en başarısız hükümetiyle yarın Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayacağız. Kutlu olsun! Geçmiş krizler global kaynaklıydı veya devalüasyon sebepliydi ve çok kısa sürüyordu, oysa bu sefer baltayı taşa vurduk, beş yıldır bunalımlı günler yaşıyoruz. Kurda istikrar sağlanmadı, enflasyon belimizi büktü, borsa darmaduman oldu, hele kamular bakkal fiyatına geldi. Bugün S&P rekor kapanış yaptı, bizse bunalım takılıyoruz. Kuru yerde sele gittik, yedi düvel aya, biz yaya!

BİST ENFLASYON HESABIYLA TARİHİ DİBİNDE, 99 838, DOW JONES, AVRUPA, UZAK DOĞU REKORLAR KIRIYOR


Miniko büyüyor, iki haftadır süt ve salam bombardımanına tuttum, olumlu sonuç aldım


27/10/2019

Liverpool çok ballı


Bu sene Liverpool çok ballı, çoğu maçı şansıyla aldı. Şimdi kendi evinde Tottenham ile kapışıyor, ilk yarıyı 1-0 mağlup kapattı, ikinci yarının başında Tottenhamlı Son boş kale yerine üst direğe nişanladı, sonra 1-1 oldu, derken saçma bir penaltıyla öne geçti. Chelsea önünde ezildi, kazandı, bir sürü maçta balık gol buldu, 79ncu dkdayız, bu oyunu da kazanırsa şaşırmam.

Kış saatini kışkışladık


Avrupa bu sabah saatler 1 saat ileri alındı, bizse kış saatini kışkışladık. Gavur her alanda bizden ileride ama bunu farklı yorumluyorum, önümüze kattık, kovalıyoruz, diyorum.