11/08/2023

Bu hafta en çok yükselen ve düşen hisseler👇

Haftalık getiri tablosu👇

Azersat uydusu

Çanağınızın sağına lnb koyun, Azersat uydusunu ayarlayın, kablo döşeyin, dünya liglerini ve diğer spor aktivitelerini bedava izleyin. Bu işin maliyeti 200 lirayı geçmez, spor sefası ömür boyu sürer. Binamızda santral tipi uydu olduğundan yaptıramadım, zaten ev sahibi evi satılığa çıkardığı için icraata geçemiyorum, başka yere taşınırsam Azersat'ı bağlatacağım. Unutmadan, televizyonumda ve receiver'ımda biss key var.

Mevduat faizlerindeki düşüş devalüasyon ve enflasyonu azdırıyor, bankerleri zenginleştiriyor.👇

Ekonomik krizde bizden beter ülkeler de varmış.👇

Faizde algı yaratılıyor

Merkez Bankası son iki toplantıda faizi artırdı ama bankaların mevduat faiz oranı son 45 günde 15 puan indirildi, haliyle döviz ve enflasyon uçuşa geçti. MB bankalara verdiği borcun faizini belirliyor, yani yüzde 70, 80 enflasyon var iken yüzde 8.5 faizle bankaya borç veriyordu, biz de bileşik faizle yüzde 40, 50 vs rakamlara kredi almak için binbir zorlukla boğuşuyorduk. İfade özgürlüğü olmadığı için detaya giremiyorum. Herkesle her iddiaya girerim, mudinin mevduat faiz oranının net getirisi en azından TÜİK enflasyon rakamı (gerçek enflasyonun iki misli olduğu tartışılıyor,) kadar olsaydı hem enflasyon hem devalüasyon tepetakla olurdu, lakin bankerlerin musluğu tıkanırdı. Enflasyon devletin örtülü vergisidir, gereksiz harcamalar, atıl istihdam, ... gibi faktörler bütçeyi deliyor, harçlarla stopajlar yetmiyor, o zaman enflasyondan medet umuluyor.

09/08/2023

Borsa 232.879 milyar liralık (8.621 milyar usd) hacim rekoruyla yeni zirve rekoru kırdı.

Astor Enerji piyasa değeri 4.607 milyar usd oldu.👇🙈🙊🙉🤭

Ne tuhaf ülke!

Mazallah hasta olsam imamınkayığına binerim. Aylardan beri gözcüden randevu alamıyordum, geçenlerde punduna getirdim, randevuyu kopardım ama gözlükçülere fiyat sordum, devlet çerçeve ve cam için sadece 150 lira ödüyormuş, en dandik ürünlere evet desem dahi en az 500 lira civarında ödeyecekmişim. Oğlumun s2ni yiyin, dedim, e-devlet'e girdim, randevuyu iptal ettim. Kazıkçıları görünce rahmetli Voyvoda'yı hatırladım, maalesef tez öldü, bugün yaşasaydı çok iyi olurdu, birilerini şeylerdi.

Ekonomik kriz raydan çıktı.👇