14/01/2023

Bloğumu takipçiye özel yapabilirim

Epeydir düşünüyordum, okurlara bildireyim, beleşten okuyorsunuz ama takipçi olmuyorsunuz, çünkü kötü niyetlisiniz, o halde koç tşğı yiyin.

Enayilik etmişim

Ankara'daki birine binlerce kitap bıraktım, Türkçe eserler üç bini bulabilir, İngilizce romanlar bine yakındır. Kızılay'daki Adnan Ötüken Kütüphanesi'nin raflarındaki eserlerin önemli kısmını devirmiştim, orada olmayanları satın almıştım. Bilginin, zekanın hor görüldüğü bir ülkede asgari ücrete yakın maaşımla ne çok harcama yapmışım. Zamanı geriye alsak aynı şeyi yapar mıydım? Asla! Türkiye'de ağır sansür var, bu coğrafyaya işe yarar kitap, dergi sokulmuyor, yani boşuna didinmişim, keşke sadece İngilizceye odaklansaydım, dağarcığımı 70, 80 bine çıkartsaydım, çünkü kafiristan'a gidebilirsem ve cenabıazümişşamın inayetiyle gavur olabilirsem didaktik matbuata gömülürdüm, bir nebze bilgilenirdim. Hıyar gibi para harcadım, kan bağı var diye bağışladım, halbuki sadece kitaplık müthiş para eder, çoğu kütüphanede öylesi yoktur, kitapları da onu da satmalıydım, çok pişman oldum ama olmuşla ölmüşün çaresi yoktur.

13/01/2023

Beşinci din gelir mi?

Dört din doğru deniliyor. Beşincisinin gelmeyeceği ve bu sefer erkeklerin başörtüsü kullanmasının istenmeyeceği ne malum? Kadına dört kocayla evlilik hakkı da tanınırsa curcuna kopar, kazak erkeklerin alayı kılıbık olur.

Euro uçuyor👇👇👇

Özgür Özel

Özgür Özel dün korkunç şeyler açıkladı, normal bir ülkede yargı harekete geçer, hükümet düşer. Ben bölük komutanı olsam hiçbir totem kulu hatta cenabıtotem dahil kimsenin birliğimiz adına tweet atmasına izin vermem, asla! Diyeceksiniz, bu yüzden nesebin kurudu. Haklısınız ama mutluyum, huzurluyum, aynaya bakınca gururlanıyorum. Ayrıca kol gibi gçrdm, yedi şaheser yarattım, hukuk çerçevesinde en radikal şeyleri hem de mizahi biçimde aktardım ve yedi eserimi de google.books limanına demirledim, gelecek kuşaklara halat uzattım. Sen istediğin kadar barikat koy, kitapçılara, dağıtımcılara, kütüphanelere, sözlüklere,... talimat ver, artık iş işten geçti. Korkudan yazamadığım nice konu var, ancak bazısını şifreli anlatım tekniğiyle dolaylı biçimde aktardım. Cepten youtube videosu yüklemeyi öğrendim, Teknosa'dan tripod da aldım, bundan gayri asırlar sonrasına mesajlar ileteceğim, Yalova kaymakamını daha da etkisizleştireceğim.

Telekom GB yağdırıyor

Telekom bugün de boş geçmedi, haftalık 1 GB hediye verdi, beni kotaya boğdu. 🙈🙉🙊🤭👏🧿

12/01/2023

Borsacı üzülmesin

Borsacı kayıplarına üzülmesin, sizin zararlarınız bende kara dönüştü, sayenizde rızkımı çıkarttım, sizi çok seviyorum, tarihin en iyi Türk yazarı ve mizahçısını finanse ettiniz, yoksa açlıktan ölürdüm. Para ağacımsınız vesselam! Hürmetler!

Euronun yeni rekoru👇👇👇

Euro sürekli rekor kırıyor👇👇👇

Endeks kağıtlarındaki yükselişe rağmen borsa tepetakla gitti👇👇👇

Hayda bre! 12 Ocak 2023

Şeyin ispatı! Endeksi bazı kağıtlarla yukarı çekiyorlar, ötekilere basıyorlar👇👇👇

Bizde özgürlük var

İran protestocuları idam ediyor, bizse müebbet hapsediyoruz, itinayla besliyoruz. Demek ki yurdumuzda demokrasi gelişmiş, muhalif özgürce konuşabiliyor, karşılığında bedava besleniyor.

USD ve euro'nun yeni rekoru hayırlı olsun👇👇👇

11/01/2023

Kıl payı yırttım, 3 Ocak 2023'den sonra BİST çakıldı, bir daha arkama bakmam👇👇👇

Borsayı gençlere emanet ettim, emanete hıyanet ettiler👇👇👇

11 Ocak 2023

Borsacıya bugün de fena döşediler, devre kesici olmasa ne olurdu, bilinmez.👇👇👇 Acıyorsam taş olayım, hak ediyorlar.

Bre, ileri zekalı borsacı!

Dünyada bizim gibi sıkıyönetimle yönetilen borsa var mıdır? Taban ve tavan limiti üç sene önce yarıya çekildi, devre kesici süresi yeniden düzenlendi, bedelli sermaye moda oldu, kimse hakkıyla temettü dağıtmıyor. Size acıyorum, bu gerçekleri sorgulamıyorsunuz, zır zır ağlıyorsunuz. Kitaplar yazdım, okumuyorsunuz, videolar hazırladım, izlemiyorsunuz, harbiden sağlıklı değilsiniz. Borsa 2000 öncesinde binkat daha iyiydi, derindi, şeffaftı, şimdi her şey kötüye gitmiş, emir önceliği kaybolmuş, kurumlar yüzeysel veriyi bedava sunuyordu, şimdi o bile tarifeye bağlanmış. Devlet günde 8 saat yayın yapıyor, aracılar eliyle ve astronomik fiyata bize ulaştırıyor, haliyle çoğunuz 10 kademe derinlikli ekrandan mahrum kalıyorsunuz, oysa doksanlarda seans salonları vardı, muazzam fırsatlar bedava sunuluyordu. Devlet yatırımcıdan sayısız vergi alıyor, buna mukabil tüm hizmetleri pahalı sunuyor, belki de veri firmalarına yapılan ödemede dünyada birinci olabiliriz. Hiç ağlamayın, hak ediyorsunuz, hiçbirinize üzülmüyorum. Birinin kazancı ötekinin kaybına bağlıdır, elinize malı tutuşturan kalantor paranızı faizsiz kredi olarak işletiyor, ev sahibinin kiracıdan aldığı kira kadar temettü alabilirseniz yatırım demektir, aksi takdirde spekülasyondan medet umacaksınız. Bilimsel teoriler atıyorum, borsa, viop, varant ve döviz trk bir elden kumanda ediliyor, diyorum. Akıl var, izan var, endeks yedi sekiz senedir uçan ve u100'deki etkisi yüksek hisselerle uçuyor, ezici çoğunluğa basıyorlar. Bir sürü hissenin dolaşımdaki lot miktarı toplamı piyasa değeri 20, 40 milyon usd gibi çok az bir meblağ ama basıyorlar. Uzaya fırlayan, piyasa değeri 5, 6, 7, 8, 9, 10 milyar doları bulan hisselerdeki hareket gerçek olsaydı oraya para sokan kişi karını realize edip de primsiz, kelepir onlarca hisselere dalmaz mıydı? Şu kadarcık şeye kafanız basmıyor. Türkiye'nin yetiştirdiği açık ara en iyi yazar ve de mizahçı değilsem nefes almak nasip olmasın, belki en iyi borsacıyım da ama beni susturuyorlar, hiçbir kitabım ikinci baskısını yapmadı, okusanız kahkaha komasına girerdiniz ama isyankar olurdunuz. Gafile kelam nafile kelam! Bana borsaya gir demeyin, çünkü şeyli yapılanma var, reel kar etme şansınız benim kollarımı çırparak Mars'a uçma ihtimalimden azdır. Faiz düşürüldü, enflasyon ve devalüasyon azdırıldı. Nereye kaçacaksınız? Borsadaki durum malum, yüzde 150'ye yanaşan enflasyon ortamında mudiye yüzde 15, 20 arası faiz veriliyor, yüzde 15'lik stopaj ile o da budanıyor. Akıllı olun!

Bugün gene genel devre kesici oldu👇👇👇

Endeksin kurmaca olduğunu anlayın, etkisi yüksek kağıtlar artıyken borsa çakılıyor👇👇👇

Bugün de döşüyorlar, anlık U-30 ve U-100👇👇👇

Euro fren tutmuyor👇👇👇