29/10/2022

Zam yağmuru

İki hafta olmamıştır, Şok Market raflarında satılan 500 gramlık Mis homojenize yoğurt 8.90 liradan 9.90 liraya çıkmıştı, bugün 11.50 tl olmuş. Yuh!

Kış saatine dair

Kış saatine geçilmeyince enerji tasarruf ediliyormuş. İnanmıyorum, çünkü her ülkede saatler değiştiriliyor. Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında Avrupa'da ciddi bir enerji krizi doğdu, ilginç önlemler alındı ama saat ayarına dokunulmadı. Bence kamuoyuna açıklanmayan bir sebebi olmalı, bizim kadar savurgan ülke yoktur.

27/10/2022

Gazeteci Murat Ağırel tweet atmış👇👇👇

İspanya futbolu inişe geçti

Şampiyonlar Ligi gruplarında haftaya son maçlar oynanacak, ancak dört İspanyol takımından üçü şimdiden elenmeyi garantiledi, sadece Real Madrid ilk ikiye girebildi. Futbol kalitesindeli düşüşü lig maçlarında da görebiliyoruz. Bu arada ekleyeyim: İtalya futbolunda kıpırdanma var.

Devalüasyon hakkında

Halk devalüasyon yoluyla on yılda bir soyuluyor. Lira forex'de işlem görseydi bu yapılamazdı, yabancılarda paranın değeri birkaç senede en fazla yüzde yirmi oynayabiliyor, bizdeyse endaze kaçırılıyor; mesela dolar 3 liradan 18.5 liraya çıkarılıyor. Çüş!

Gol olunca iki takım da sevindi

Şampiyonlar Ligi'ndeki Tottenham-S. Lizbon maçının uzatma dakikalarının son saniyelerinde Kane'in vuruşunu hakem gol olarak değerlendirdi, Tottenham oyuncuları 2-1 öne geçtikleri için sevindiler, fakat VAR devreye girdi, pozisyonda ofsayt var denildi, bu kez Lizbonlular rüşvet yemiş bir memur gibi sevindiler. Her müsabakada böyle durumlar yaşansa ne iyi olurdu, 22 futbolcu da düğün bayram ederdi.

26/10/2022

Kış saati

Kış saatine geçmiyoruz, feleğimizi şaşırıyoruz. Haftaya aynı çile başlayacak, Avrupa ligleri gece yarısı bitecek, sabahları hortlaklara benzeyeceğiz, günün en güzel saatlerini karanlıkta geçireceğiz. Ötesi berisi kalsın, sırf şu saat ayarsızlığı yüzünden dahi AKP iktidarının sonlanmasını isterim. Amaç tasarrufsa debdebeli yaşamdan vazgeçin, halkı mağdur etmeyin.

Antrenmana devam ediyorum. 26 Ekim 2022