20/09/2024

İddaa kupon bedeli 30 tl (0.879 usd) olmuş, höst!

İddaa kupon bedelinin 30 tl olduğunu tesadüfen öğrendim. Çüş! O parayı ödeyen insanın ya parası çoktur ya aklı yoktur. Hoş, ikisi de aynı kapıya çıkar. Oranları iyice düşürdüler, yurt dışı sitelerine erişimi engellediler, yasal bahis dediler, her naneyi yediler, resmen şeylediler.

Trabzonspor sembolü

Bütün takımların sembolü hayvanlardan seçilmiş, Trabzonspor'a hamsi denilmesin diye fırtına tercih edilmiş. Ne alakası var? Doğu Karadeniz'de ne zaman fırtına görülmüş?

Elon Musk yolunu buldu

Twitter Google grubundayken Elon alış teklifi verdiğinde "bu adam paragöz, twitter'ı alırsa bu mecrada durmam, " demiştim, zaman beni doğruladı, twitter para makinesine dönüştü, premium üyelik yetmedi, bizimkilerin "istemezük" dediği (mesela ben) kişileri ücreti mukabilinde engelledi, bazen kısıtladı bazen hesabı askıya aldı, sonuçta el10 deveyi havuduyla yuttu. Önceden twitter mahkeme kararlarını dahi dikkate almıyordu, bize bilgi veriyordu, şimdiki sahibi hesap açtığınız anda askıya alıyor, defalarca şahit oldum, şüphem kalmayınca deneyden vazgeçtim. Aklı olan twitter'a girmez, uyardım, vicdanen rahatladım.

19/09/2024

Sigorta şirketi satılmış, fiyat açıklanmamış, çünkü borsada sigortaların fiyatı çok şeyli, misal ansgr 1.18 milyar usd, Türkiye Sigorta 1.817 milyar usd, Anadolu Hayat 1.356 milyar usd, acaba Generali'ye ne kadar ödenmiştir? Not: Kiler Holding borsada işlem görüyor.

Türkçeyi ne zaman öğrendim?

İlk iki kitabımı yazmıştım, son derece sürükleyici olduğuna dair övgüler yağıyordu, bense Türkçeyi bilmediğimi anladım, imla ve gramer üzerine onlarca kitap devirdim, lisanımızı öğrendim, Errorist'i edebiyatçıya yakışır bir üslupla kaleme aldım, zamanla kendimi daha da geliştirdim, Horgeneral ile Gazilerle Niyaziler'i yeniden yazdım, içeriğinden biçemine bambaşka forma soktum, bin misli güzelleştirdim. Öğrenmenin sonsuzluğuna inanıyorum, ne kadar çabalarsak o çapta muvaffak olabiliriz.

16/09/2024

Banka batırdı, zararını halk ödedi

Ahmet Çakır Sports TV kanalında benle röportaj yapmıştı, vefat etmiş.

Azersat uydusundaki CBC SPORT ile TRT-1'in ŞL yayın programı

Sokak köpeği

Sokak köpeğiyle medeniyet arasında doğru orantı olduğuna inanıyorum.

Borsa gerçeği:Trabzonspor

#tspor piyasa değeri son on bir aydaki yüzde 100, yüzde 150 ve yüzde 200 bedelli sermaye artırımıyla hayli arttı, yani yatırımcı müthiş zarar ettiği halde çok kar etmiş gibi bir durum oluştu. Ayranım budur, yarısı sudur.

Fazla naz aşık usandırır

On iki gündür Telekom'dan numara arıyorum, bazen kafamı kaşıyacak zaman bulamıyorum, epey vakit harcadım, hep aynı rakamlar öneriliyor. Aklım yurt dışında, punduna getirsem yarın tüyeceğim, bir de bununla boğuşuyorum. Sanki çok önemli meseleymiş gibi zorluk çıkarılıyor, alan daraltılıyor. Bundan sonra fazla uğraşmayacağım, hiç ilgilenmeseydim kim bilir kaç İngilizce kelime öğrenecektim.

Ekonomik kriz ağırlaşıyor, önce orta tabakayı ve garibanı vurmuştu, şimdi kalantora da silleyi aşk edecek.

15/09/2024

İnsanlığın ortak tanrısı:para

Yerkürede belki yüz çeşit din ve inanç vardır, ateistler dahil hepsinin ortak tanrısının para olduğuna inanıyorum. Bir dinin varlığı öbür dinlere hakarettir, çünkü ötekileri sahtekarlıkla suçluyor. İyi niyetlilik, doğruluk ihtimallerini sorgulamak beni aşar. Takas ve trampa sistemini kim, ne zaman, nasıl kurmuş, mübadele aracının para olarak diktesinin tarihi ne zamandır, basım miktarını ve kontrolünü hangi güç yapar, sorularını cevaplayamam, zaten o derece bilgili olsaydım mucit değil de rahmetli olurdum. İnanç, ideoloji ayırmıyorum, yani dinsizlik ve sosyalizmi de katıyorum, hepimizin müşterek tanrısı paradır, vahametin farkında değiliz, sondaj yapmıyoruz. Benim alternatif kuramım var, hicret edebilirsem kaleme alacağım.

Tv kanal önerim

Turksat uydusunda İngilizce öğretilen bir tv kanalı açılsa çok rağbet görür, hem Türkçe hem İngilizce alt yazılı filmler, skeçler hazırlanabilir.

İddaa kupon bedeli 30 tl (0.879 usd) olmuş, höst!

İddaa kupon bedelinin 30 tl olduğunu tesadüfen öğrendim. Çüş! O parayı ödeyen insanın ya parası çoktur ya aklı yoktur. Hoş, ikisi de aynı ka...