30/05/2020

1 Haziran 2020:Milat


Corona dolayısıyla başlatılan kısıtlamalar 1 Haziran 2020'den itibaren hafifletilecek. Beni spor salonları ve kütüphanelerin açılışı ilgilendiriyor, başka hiçbir şeye ihtiyacım yok. Şunun şurasında 48 saat kaldı, bundan sonra hayatımda yeni bir sayfa açılacak. Borsa, para pul hepsi hikaye, artık iki alana odaklanacağım, gece gündüz İngilizce roman okuyacağım, dağarcığımı geliştireceğim, bir de mükemmel spor yapacağım, diyeti de rayına oturtturursam, daha doğrusu güvenilir gıda satılan bir mekan bulursam sonuç muhteşem olur, baklavalar dizilir. Sosyal medya, internet sörfü, cart curt, zaten yoktu, şimdi sözü bile edilemez. Ankara'da uydudan maç izliyordum, İngiltere, İspanya, Almanya, İtalya liglerinin yayın akışını öğrenmek için uyduruk bir facebook hesabı açmıştım, artık ihtiyacım kalmadı, Kablo TV'ye üye oldum, o hesabı tamamen sildim. Çok güzel günler göreceğim, hissediyorum, sonrası için umut doluyum, yazmak ve okumak için yaşıyorum, bu nedenle 100 milyar usd teklif edilse bile Türkiye'de kalmam, ileride yurt dışına yerleşirim, İngilizce şaheserler üretirim; bir de sportif ideallerimi gerçekleştiririm. Sol şeridi boşaltın, iki gün sonra yeniden doğacağım.

25/05/2020

Pasaportumun süresi hiç kullanmadan bitecek


Coni 23 Şubat 2020 Pazar günü vefat etti, 26 Şubat 2020 Çarşamba günü bir yıllık harcı yatırdım, pasaport için başvurdum, 3 Mart 2020 Salı pasaportum kargoyla gönderildi, 4 Mart 2020 Çarşamba internet uygulamasıyla 30 Mart 2020 saat 14.45 Sabiha Gökçen-Belgrad uçak biletimi Pegasus'tan aldım, uçuş 16 Mart 2020 Pazartesi iptal edildi, bilet ücretimin iadesini istedim, üç gün içinde iade edileceği ibaresi ekranda belirdi, derken pasaporta verdiğim 464.40 lira da Pegasus'un ödemediği 370 lira da havaya uçtu. Hicret edelim dedik, sermayeyi kediye yükledik.

24/05/2020

Mutlaka izlenmeli


Döviz ve altın alımına müthiş vergi geldi


Döviz işlemleri artık rüya olacak, arbitrajdan kimse nemalanamayacak, çünkü vergi oranı binde ikiden yüzde bire çıkarıldı. Kısacası 100 usd alan 1 usd vergi ödeyecek. Korkunç bir oran, herhalde Türkiye'de kaldığım süre boyunca bir daha dövize bulaşmam.

Yıllardır kullan(a)madığım twitter hesabımdaki son tweetim


Pegasus için açtığım twitter hesabını kapattım


Pegasus'un bilet paramı iade etmediğini duyurmak için açtığım twitter hesabını bu sabah kapattım. Hedefime ulaştım, azımsanamayacak bir kitleye durumu ilettim, ayrıca bir gün önce Pegasus'un mail ile dönüş yapmasını sağladım, kısaca yaz tahtaya, alırsın haftaya deniliyor, ben zaten paradan umudu kesmiştim. Ağrısız aşım, dertsiz başım, bu kadar antidemokratik bir ülkede tweet atacak kadar enayi miyim? Kaldı ki hitap ettiğim kitlenin düzeyi malum iken bu riske değer mi? Normal hayatıma döndüm, İngilizce romanlara gömüldüm.