21/07/2023

Bir şekilde uzlaşırlar. 👇🙊🙉🙈🤭

Saat 12.40 itibarıyla maaşla borsa varyetelerim👇

Orduevine giriş

Bir buçuk senedir küçük bir şehirde yaşıyorum, askeri gazino var, halk orduevi diyor, her girişimde askeri kimlik kartım isteniyor, makineye sokup çıkartılıyor, sivillere (öğretmen, emekli asker damadı vs) öyle yapmıyorlar. İlk geldiğimde nizamiyede uzman çavuşlar görevlendiriliyordu, ev aramak için orduevinde kalıyordum, aynı günde tam 7 kere kartım makineye sokup çıkartıldı, yani kimlik ispatı yetmedi, belki giriş yasağı gelmiştir babından kontrol edildi. Ordu bu hale geldi, yorumu size bırakıyorum. Buraya giren subay ve subay emeklisi birkaç kişiyle sınırlıdır, onu da vurgulayayım. Üç beş hafta önce durumu tugay komutanına rapor edeyim, günah benden gitsin dedim, üşenmedim, gittim, meğer tuğgeneral Kuleli ve HO'ndan devremmiş, "tamam, hallederiz," demişti. 🙈🤭🙉🙊 Tarihe not düştüm, TSK benim gibi tertemiz vatandaşla, emekli subayla uğraşır mı? Gerçi hava hoş, askeri kimliği pantolon cebinde taşıyorum, bir saniyemi alıyor, nasılsa asker uğraşıyor, turnikeyi mecburen açıyor, yemeğimi yiyorum, yani benim açımdan bir şey değişmiyor, fakat durumu gelecek nesillere aktarmak için yazdım. Yemek kalitesi ve çeşitliliği zaten sıfır, bulaşıkçı da işi boşladı, son günlerde çatal, kaşık, bıçak bayağı pis olabiliyor. Sen işini yap, benim gibi mümtaz şahsiyeti niye taciz ediyorsun? Hoş, umursamıyorum, sadece vaziyeti ammeye aktarıyorum. TSK'ya ait bir kuruma aslında girmezdim ama lokantalarda yemekten çok zehirlendim. Benimle konuşmalarını, kaykılmalarını görseniz şaşarsınız, hatta uzman çavuş beni tehdit etmişti, "oruçlu olmasaydım yapacağımı bilirdim," demişti, kurmay başkanı albaya şikayet ettim, lütfen kamera kayıtlarını izleyin dedim. İşin komiği ben hayvanvari bir yaratığa dönüştüm, kafes boksunda derece yapabilirim ama kimseye dayılanmıyorum, terbiyemi bozmuyorum. Uzman çavuş emekli subaya böyle davranır mı? Şöyle düşünelim, sarhoşum, deliyim vs diyelim, yine de nezaketini bozmaz, yanlışlık varsa amirlerine iletir. Haksız mıyım?

19/07/2023

Döviz düşse borsa ne olur?

Acaba malum hisselerle ortamı iyi göstermeye devam ederler mi, yoksa millet nasılsa seviniyor denilerek endekse pompalanır mı? Doğrusu borsa beni ilgilendirmiyor, mevduata geçtim, sadece maaşımla varyete deniyorum. Döviz ilelebet uçamaz, Türk halkı yedi senedir fakirleşiyor, bu gidişat besbelli bitecek ama ne zaman? Gerçi bu saatten sonra anlamı kalmadı, o derece soyulduk, cüzdanlarımız boşaltıldı.

Döviz bugüne de rekorla başladı, usd, euro, gbp rekor yeniledi. Merkez Bankası'nın faizi bankaları ilgilendiriyor, bankalara o faizle para veriliyor, mevduat faizleri artmadığı takdirde enflasyon da devalüasyon da dizginlenemez.👇

Orman yangınları

Aşırı sıcaklar orman yangınlarını tetikledi. Bitkilerle hayvanların yaşam hakkını bizimkiyle eş değer sayıyorum, hüzünleniyorum.

Seçimden sonra ne oldu?

İlk turda adaylardan birisi yeterli çoğunluğu sağlayamadığı için 28 Mayıs 2023'de yeniden sandığa gidildi, Erdoğan bir kez daha seçildi, akabinde döviz çıldırdı, vergiler epey artırıldı. İşin tuhafı borsa belli hisselerle uçuruldu, tl bazında hacim ve zirve rekorları kırıldı. "Borsayı kim uçuruyorsa devalüasyon ve enflasyondan onlar nemalanıyordur," desek, ispatlayamayız, iftira olur; en iyisi yorum yapmayalım. Bu yolun sonu (kitaplarımda sonucu yazmıştım,) hayırlı görünmüyor, yanılmayı diliyorum.

18/07/2023

Ekonomik kriz derinleşiyor. Usd, euro ve gbp'nin son rekorları!👇

Borsa hacim rekoruyla (182.216 milyar tl, 6.768 milyar usd) çakıldı.👇

BİST yüzde 3.57 düştü, maaşımı sürekli çevirdim, 754.36 bin liralık hacimi takiben 103 tl komisyon ödedim, net 1287 tl kar yaptım. Fondan gelen parayı saymıyorum. 🙈Daha iyi borsacı varsa çıksın ortaya, kralını ezerim. Destur de ya iblis!👇🧿🎯🍺🍻💰🧨💣🤑😋💪🏆

Döviz yuh dedirtti, usd, euro, gbp yüzde ikiden fazla yükseldi.👇

BİST eşleştirmede rekorla açıldı.👇🙈

Euro ve sterlinin son rekoru kaç dakika daha dayanacak?👇

Euro ve sterlinin son rekoru!👇 Acaba nerede zirve yapacak? Devalüasyon yedi senedir bitmedi, kaç yıl daha sürecek?👇

Euro ve sterlin bu sabaha da rekorla başladı.👇