24/12/2022

tefas.gov.tr

Bu adreste fonları analiz edebilirsiniz, valör dahil her bilgiyi bulabilirsiniz.

Bugün youtube'a iki video daha yükledim

Telekom'un haftalık 5 GB hediyesini değerlendirdim, iki kısa video daha yükledim. Biri, NASIL KOPYA ÇEKTİK, öbürü ARBİTRAJ, YATIRIM FONU, VALÖR, KOMİSYON başlıklı oldu.

Yatırım fonları, mevduat hesapları

Yatırım fonu alanlar valör ve komisyonu gözden kaçırıyorlar. Valörün bir veya iki gün olması ne demek? Bir günse yüzde 3.33 eder ki 30, 40 günlük sürelerde müthiş bir kayıptır, vatandaş farkına varmıyor. Mevduat hesaplarında da bazı bankalar valör koyuyor, uyumayın.

22/12/2022

Putin haklı mı?👇

Asgari ücret 455 usd👇👇👇

Borsa 125.744 milyar liralık hacimle rekor tazeledi👇🙈🙊🙉🤭

Alark grafiği👇🙈🙊🤑

Gubrf yakın dönem grafiği👇🙈🙊🤑

Gubrf piyasa değeri 4.759 milyar usd 👇🙈🙊🤑

Ekgyo piyasa değeri 1.687 milyar usd👇🙈🙊💣🤑

22 Aralık 2022

XU100

Dohol

Asels

Arclk

Kchol

Sahol

Tavhl yakın dönem

Ykbnk yakın dönem

Vestl yakın dönem

Ttkom yakın dönem

Ttrak yakın dönem

Thyao yakın dönem

Pgsus yakın dönem

sise yakın dönem👇👇👇

21/12/2022

Yasaklar kime?

Siz borsaya dair beklentinizi yazsanız suç sayılır ama yüzlerce kişi tweet ile alım önerisi yapıyor. Gıllıgışlı bir oluşum var, vatandaş kündeye getiriliyor.

Siyasetçi kapitalistin emrini ifa eder👇, her ülkede geçerlidir

Halka arzlar çoooook arttı

Bu aceleciliğin sebebi nedir? Borsada hiçbir şey normal değil, tavan ve taban hala yüzde on, devre kesici en fazla yüzde beş oynamaya izin veriyor, epey hissede açığa satış veya brüt takas uygulanıyor. Ortam normalleşse belki anlardım, şimdi yanlış anlıyorum.

İslam hacmi yine yüksekti👇👇👇

YYLGD piyasa değeri 1 milyar doları geçti👇🙊🙈🙉

Vakıfbank yakın dönem grafiği👇🙊🙈🙉

Afrika asıllı futbolcular

Afrika asıllı futbolcular Avrupa ülkelerinde oynuyorlar, çünkü kendi ülkelerini tercih ettikleri takdirde rüşvet ödüyorlar. Mbappe'nin babası 2018 yılında oğlunu Kamerun milli takımında oynatmak istemiş, para istenmiş, o yüzden Fransa'yı seçmiş.

20/12/2022

Türk misafirperverdir

Türk misafirperverdir, zam geldiğinde hoş karşılıyor, gavur ise kitlesel protesto yapıyor.

Kol gibi geçirmişler👇👇👇

İslam hacmi 160, 345 milyar tl oldu,👇, endeks 5419 ile kapanış rekoru kırdı

SoruYORUM

Tarihinde bir kuruş temettü dağıtmayan kağıt peçete kağıdından değerli olabilir mi? Kazanç için spekülasyona bel bağlamak zorundaysanız buna yatırım mı batırım mı denir?

Pegasus piyasa değeri 2.784 milyar usd👇🙈🙊🤭 Tarihinde temettü dağıtmadı🙈🤭

Halkbank: Ayranım budur, yarısı sudur👇

İlk bir saatte 41.6 milyar liralık İSLAM hacmi yapıldı👇🙉🙈🙊🤭😜🤑

THY havayolu şirketleri içinde dünya dokuzuncusu olmuş. 👇🙉🙈🙊🤭😜🤑

THY piyasa değeri 10.740 milyar usd👇🙈🙊🤭

Borsada tüm hisseleri tek bir firma idare ediyor

Viop, varant, borsa ve döviz piyasaları tek bir elden idare ediliyor, her yere görevliler atanmış, hissedarların payı değişiyor, bizle oynuyorlar. TL forex piyasasında işlem görseydi en önemli gelir kaynakları kuruyacaktı. Bu sistemde reel kar etmek mucizelere bağlıdır, çünkü faizi indiriyorlar, devalüasyonun ve enflasyonun önünü açıyorlar, mudinin hakkı olan parayı bankere bağışlıyorlar, kaçılacak tek delik döviz ve borsa gibi gösteriyorlar. 🙉🙈🙊🤭😳

19/12/2022

Borsa konulu ilk videomda başlık yerine adımı yazmışım, düzelttim, EY BORSACI yaptım👇

https://youtu.be/mZYT5yDidGw

Ödlek ve çıkarperest bir toplumuz

İstisnaları tenzih ediyorum, bu ülkenin ezici çoğunluğu ödlek ve çıkarperest olduğu için güçlüden yana tavır alıyor yahut haksızlıklara seyirci kalıyor.

Pastane ürünleri

Pastanelerdeki tatlıları bedava verseler yemem, hepsi kimyasal bombaya benziyor. Tamam, dünyaya kazık çakmayacağım, belki iki dakika sonra cızlamı çekeceğim ama bile bile lades demem.

Ahmak değilim

Halkbank, Vakıfbank tavan serisini ve diğer kamuların uçuşunu hıyar gibi seyretmedim, ben de öbür kağıtlardan rızkımı çıkarttım. 🙊🤭💰🤑😜

Vakıfbank da tavan👇👇👇

Halkbank yine tavan oldu👇👇👇

Halkbank eşleşme açılışı👇👇👇

Brezilya Borsası'ndan başka Hollanda Borsası'na da girilebilir🧨💣💰

18/12/2022

Perhiz

Ara sıra perhizi bozmak faydalı olur, mesela dün marketten 900 gram baklava (benim baklavalar da bayağı belirginleşti,) aldım, mideme postaladım, ancak telafi için spor da yaptım, normalde pazarları antrenman yapmıyordum. Vitrinde görünce canım çekti, görüntüsü de iyiydi, pastanelerden bedava verseler almam. Üsteğmen ve yüzbaşılığımdaki diyetlerimde de bazen kaçamak yapıyordum, bir ara haftanın bir gününde çatlayıncaya kadar her şeyi yiyordum, kalan altı günde disiplinli bir diyet yapıyordum. 🤭🙊

Arjantin Şampiyon🍺🍻🎯🧿⚽️🏆

Katar 2022 Dünya Kupası finalinde Arjantin Fransa'yı penaltılarla yendi, şampiyon oldu. Normal süre 2-2, uzatmalar 3-3 bitti, Messi biri penaltıdan iki gol attı, Mbappe ise ikisi penaltıdan üç gol attı. Messi'nin kariyerindeki tek eksik dünya şampiyonluğuydu, o da tamamlandı, keşke Maradona hayatta olsaydı ve bugünü görseydi.

Fransa milli takımındaki futbolcuların kökenleri👇👇👇

Aracı kurum seçiminde dikkat edilecek hususlar

Hisseler elektronik ortamda, Takasbank'da saklandığı için aracı kurum iflas etse bile devlet güvencesindedir, malda olan borsacı bu yönden rahat olabilir, ancak bazı kurumlar fazla kesinti yapıyor. Sözleşmenin her satırını inceleyin, ben bu sayede uyandım, misal, yüz binde yedi komisyon öneren yeri reddettim, on binde bir oranlı mevzide siperlendim. Sürekli malda kalmayacağınız için fon çeşitliliği ve yüksek oranlı getirisi de önemlidir, bazı fonların getirisi banka mevduatını aşıyor ki mudiden stopaj kesintisi de yapılıyor.

Borsa başlıklı video yükledim, o anda aklıma geleni söyledim👇👇👇

https://youtu.be/JxYBwHIAFv8

Kim haklı çıktı? Borsa 900'den 5300'e geldi, kripto battı. 🙈🤭💪🧿🎯