11/07/2020

Youtube


Youtube ayarlarında değişiklik mi var, cepten yüklemek mi değiştirilmiş, bilemiyorum, sorunu çözebilirsem, cepten yahut laptop üstünden kısa videolar yükleyebilirim, çeşitli konularda kükreyebilirim. Aman bre deryalar!

07/07/2020

Muhalefet ve medyanın gerçek yüzü


Borsa endeksi 17 Mart 2020'de 81 936'ya geriledi, ondan önce de atağa kalkmıştı, fakat Corona salgını paniğe yol açtı, kimi yatırımcı don gömlek sattı, derken borsa enflasyondan arındırılmış hesapla 2001 krizinin çok daha altında bir rakamı test etti. İyi de o esnada medyadaki muhalif yorumcular ve muhalefet partilerinin sözcüleri neler anlatıyordu? Hepsi karamsardı, kötü günleri geride bıraktık artık en kötü günler yaşanacak diyorlardı. Ne oldu? Borsa tayyare gibi uçtu, o günden beri yükseliyor. Neymiş? Yabancı sermaye aylardan beri çıkıyormuş, ekonomi çökecekmiş, cart curt, sen bunları külahıma anlat! Ekonomi profesörleri, borsa yorumcuları, ... alayı zırcahil tipler, yanlış öğretileri papağan gibi ezberlemişler, zihinleri dumura uğramış. Ayrıca hiçbiri bağımsız değil, maaşlarını veren patronlarının hoşuna gitmeyecek tek bir söz söyleyemezler, yoksa işsiz kalırlar. Muhalefetle iktidarın kol kola yürüdüğünü yıllardır söylüyorum, yazıyorum ama kime anlatabilirim? Hepsinin kaynağı aynı, egemen gücün emir eri olan şahısları farklı yelpazede sanıyoruz, halbuki direktifleri yerine getiriyorlar, kendilerine biçilen rolü oynuyorlar. Bizim iktisadi öngörülerimizi paylaşmamız tam da bu yüzden yasaklanıyor, benim veya birinin "borsa yükselecek, düşecek" yollu yazısının kime zararı olabilir? Kalantorlar haricinde kimsenin fikir açıklamasına izin verilmiyor. Adamlar zarar etme pahasına bize ne yapacaklarını açıklayacaklar, "satacağım, alacağım" diyecekler, biz de kar edeceğiz. Vay be, ne büyük fedakarlık, gözlerim yaşardı.

06/07/2020

Alkol alımım sıfıra düştü


İçkinin hiçbirini sevmedim, bir tek Doğubayazıt'ta sütle içtiğim Malibu hoşuma gitmişti, sonradan sütkolik oldum, sütle balı karıştırdım, çoğu gün süt komasına girdim, Malibu'ya ihtiyacım kalmadı, fakat rakı, viski, şarap, bira türü şeylerden hoşlanmadım. Çok neşelendiğimde bira içiyordum, artık onu da bıraktım, çünkü Coni'nin gidişinden sonraki birkaç haftayı saymazsak son yıllarda keyfim gıcır, hele son aylarda dünyaya yeniden gelmiş gibiyim, bu durumda her akşam bir galon, fıçı, ... devirmeliyim, zilzurna dolaşmalıyım. Öyle ya, neşeliyken içiyorum. Geçin o işleri, bana süt, ayran, limonata getirin, gerisi sizin olsun. Bir damla alkol almayalı herhalde bir seneyi geçmiştir. Aman bre!