03/02/2018

Süleyman Soylu ve Berat Albayrak

İç işleri bakanı Süleyman Soylu ile enerji bakanı Berat Albayrak favori siyasetçilerim, ikisini de hayranlıkla izliyorum. Dedemle babaannem Trabzon-Tonya kökenli, hem Soylu hem Albayrak Trabzonlu, müthiş bir tesadüf, ister istemez gururlanıyorum. Başkomutan da (Rizeli) bizden, milli savunma bakanı Canikli Giresunlu, ne varsa Karadeniz uşağında var. :)

Başkomutana Helal Olsun!

Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuzdan sonra çehre değiştirdi, hayallerimin politikacısı oldu, ancak ben otuz sene önceki çizgimden sapmadım, aynı istikamette ilerliyorum, onun uyanışı yeni başladı veya sırtından bıçaklandığını anladığı için özüne döndü, gerçek yüzünü sergiledi. Öyle ya da böyle, kalbimi fethetti, demeçlerini dinlerken mest oluyorum, tereyağı gibi eriyorum. Dün CHP liderine, "Ey Kemal, yiğitsen açıkla, PKK terör örgütü müdür?" diye soru yöneltti, PKK ile CHP'nin kol kola yürüdüğünü iddia etti. Hey gidi başkomutan! Ben otuz sene önce bunları söyledim, bedel ödedim, sakıncalı subay kategorisine ayrıldım. İnşallah sana bir şey olmaz, kalbim seninle, emrin olursa haber uçur, kamikazelik dahil her icraata hazırım. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli portresi başkomutan, gerisi yalan, yaşasın Recep Tayyip Erdoğan!

Not: Başkomutana siz yerine sen diye hitap etmek alçaklıktır, günlük yaşamda liseliye bile siz diyorum, fakat içli duygularımı ifade ederken mecburen böyle seslendim, yanlış anlaşılmasın.

02/02/2018

Araç Sayısı

Türkiye nüfusu seksen bir milyonu aştı, 2017 itibarıyla trafiğe kayıtlı araç sayısı yirmi iki milyon iki yüz bin oldu. Bence müthiş bir rakam, demek ki herkesin arabası var. Benim maaşım son zamla 1971 lira olmuş, destekle beraber 2 076 kağıda yükselmiş. Teliften bir kuruş almadım, hatta kapak tasarımını ben yaptığım halde karikatürcülere cebimden her çizim için 100'er lira ödedim, imza günlerine gidiş masrafı da benden oldu, Reziliazam ile Deliminatör'ün bana ayrılan kısmını İstanbul'daki arkadaşım getirdi, çünkü yayıncı kargo ücretinin benden tahsil edilmesi için talimat vermişti.

Bu durumda ancak çekçek alabilirim, bir de bisiklete binebilirim. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarındayız, benim geçim standardımda adalet var mı?

Vay anasını! Ta 14 yaşımdan beri yurt dışına kaçış hayaliyle yaşadım, aşık olduğum kızla bile evlenmedim, hedefime odaklandım, bugüne kadar başaramadım, Coni'nin helvasını yedikten sonra ölümüne taarruz edeceğim, illaki bir ülkeye kapağı atacağım, artık İngilizce yazacağım. On parmağımda yirmi marifetim var, beyinsel fonksiyonlarımı bırakın, fizyolojik açıdan da gıpta edilecek haldeyim, şu anda profesyonel sporcularla yarışırım, birçok alanda çoğunu sollarım, diyet yapabilsem dergilerin kapağındaki hormonlu gençleri aratmam, baklavaları dahi dizdim, üstelik ömrümde stereoids, anabolizan, protein tozu, vitamin hapı veya suplement almadım. Lafı şuraya getireceğim: Şimdi evlenmek istesem paçozlardan bile pas alamam. Yorumu size bırakayım; kapitalizm, cumhuriyet, demokrasi şarkılarınıza devam edin, çok heyecanlanıyorum.

01/02/2018

Gary Cahill

Chelsea'nin kaptanı Gary Cahill (İngiltere milli takımının as oyuncusu, tandemde stoper veya libero oynuyor,) hakkında aylar önce twitter'da yazdım, kulübün resmi sayfasına, takım arkadaşlarına mesaj yolladım, hatta Cahill'in profilinde bile fikrimi açıkladım, CAHİLL ŞİKE YAPIYOR, MAÇLARI SATIYOR, RAKİP HÜCUMLARINDA KADEMEYE GİRMİYOR, OYUNUN İLK ÇEYREĞİNDE KASITLI OLARAK KIRMIZI KART GÖRÜYOR dedim. Aylar geçti, İngilizler bu akşamki Bournemouth faciasından sonra (0-3) mevzuya uyandılar, istatistikler yayımladılar. Chelsea bu sezon Cahill'in oynadığı 16 müsabakada 7 galibiyet, 5 mağlubiyet, 4 beraberlik almış. Onun kulübede bekletildiği 9 maçta 8 galibiyet, 1 beraberlik almış, mağlubiyet yüzü görmemiş. İngilizler bizi küçümsüyorlar, insan yerine koymuyorlar, halbuki bir Türk onların aylar sonra anlayabildiği dubarayı henüz ligin ilk haftalarında çakozladı.

Yalnız Cahill'in hakkını teslim edeyim, mert adammış, gönderimi silmedi, beni bloklamadı, oysa bir Türk bu ithamıma tahammül edemezdi, beni mahkemeye verirdi, en azından bloklardı, çünkü "bile bile şike yapıyorsun," yazmıştım. Bravo, toleranslı adammış, sabrına hayran kaldım, ilk mesajımın altına bu kanaatimi de ekledim, "helal olsun, delikanlının kralısın," dedim.

Aslında Abramoviç'in aradığı adam benim, onda para var, bende akıl, ayrıyeten Ruslara sempati besliyorum, bana Londra'da yerleşim vizesi alsın, Chelsea'ye Şampiyonlar Ligi dahil sayısız şampiyonluk kazandırırım, en ucuz kadrolarla maksimum randıman sağlarım, onu kupa manyağı yaparım, üstelik beş kuruş istemem, fakat illa ikramda ısrarcı olursa, Jack Russel cinsi bir köpek yavrusu hediye edebilir. Benle kontak kursa ve yüz yüze görüşse, gökte aradığı insanı yerde bulacak. Kitaplarım yabancı dillere çevrilseydi, belki vitrin bulabilirdim, şu durumda kopuk muamelesine talim edeceğim. Bat dünya bat!

31/01/2018

31 Ocak 2018 Ankara


Fiyasko

Örtülü bir devalüasyon yapıldı, belli olmasın diye uzun bir zaman dilimine yayıldı, iki seneyi aştı, pusula şaştı, döviz hala gazlıyor. Pekala, işe yaradı mı? Geçen yılın verileri açıklandı, 2017'de ihracat yüzde 10.2, ithalat ise yüzde 17.7 artmış. Dış ticaret açığındaki artış ise yüzde 36.8 imiş. Çüş! Bu ne lahana, bu ne perhiz?

CHP

CHP hakkında senelerdir konuştum, düz yazılar kitaplarımda (Reziliazam ile Deliminatör) çarşaf çarşaf yazdım, Türkiye'nin en büyük belasıdır, dedim, herkes bana güldü, saçmaladığımı düşündü, fakat 15 temmuzdan sonra takke düştü, kel göründü. Şimdilerde AKP ile MHP camiası benim fi tarihindeki iddialarımı tekrarlıyorlar, aslında hemen her konuda benimle aynı çizgiye geldiler, fakat kuşkularım var, çünkü samimi olunsaydı ben baştacı edilirdim, en azından kitaplarım kütüphanelere konulurdu.

Bırakın övgüyü, cezalandırıldım, 15 temmuz gecesi telefonla televizyona bağlanan ve ordunun darbeyi desteklemediğini söyleyen kişi askeri tesislere ve orduevlerine girişimi yasaklattı. İşin garibi onu o geceki sözleri dolayısıyla yere göğe sığdıramadım, gerçek hayatta ve twitter'da methiye düzdüm. Böyle bir kumpasın misli menendi görülmemiştir, sahte belge üretenler bile bu işin yanında solda sıfır kalıyor; çünkü ortada delil yok, tek suçum övmek, yüceltmek oldu. Mazallah olumsuz kelam etseydim, herhalde beni kurşunlatacaktı. Kaldı ki orduevleri babasının tapulu malı mı? Devlete ait sosyal tesisler üzerinde benden fazla hak iddia edebilir mi?

Haksızlığın giderilmesi için MSB önüne dilekçe verdim, başkomutana e-devlet üzerinden başvurdum, iç işleri bakanı, MSB bakanı ve başbakana twitter'dan bilgi verdim, haftalar geçti, kimse beni aramadı, açıkçası umudu kestim.

Şimdi soruyorum: Şüphelenmekte haksız mıyım? Türkiye'de kaygan bir zeminde siyaset yapılıyor, kıble kolayca değiştiriliyor, bugünün doğrusu yarının yanlışı oluyor. Bu karambolde ilkeli adam, madam yaşayabilir mi? Antiemperyalist sloganlara, darbe karşıtı söylemlere ve benzeri demeçlere inanılır mı?

30/01/2018

En iğrendiğim insan tipi

Fikir hırsızlığından, namıdiğer intihalden tiksiniyorum, yetkim olsa bu işe bulaşan herkesi kazığa oturturum. Aç kalırsın, karnını doyurmak için yiyecek çalarsın. Eyvallah, saygı duymasam bile anlarım, suçu toplumda ararım, fakat birine ait pasajı kendine mal eden dürzüye tahammül edemem, çünkü mecburiyetten değil keyfiyetten yapıyor. Herif tam bir alçak, el alemin gözünde paye edinmek için sahtekarlık yapıyor. Bu kadar çıkarperest olan insan toplum için zararlıdır, topluiğne başı büyüklüğünde menfaat uğruna anasını bile satar. Edebi eser arakçılarına bu nazarla bakın, kaç paralık adam olduklarını anlayın.

Bre soysuz, orjinal görüşün yoksa niçin soytarılık yapıyorsun? Başka birinden duymadığın, okumadığın bir şey yazacaksan, amenna, buyur, ancak kopya çekiyorsan, o zaman külahları değişiriz.

Borsalarda Büyük Düşüş Bekliyorum

Bu yıl (2018) borsalarda tufan kopar, Dow Jones, DAX, Nikkei, şu bu yerle bir olur. Bu çöküşe dua edin, inşallah dünya savaşı çıkmaz. Felaket tellallığı yaptım ama kaderi ben yazmadım. Çok dikkatli olun, mabadı deldirmeyin.

29/01/2018

Spor Toto'da iki tane 12 Tutturdum


Darbelerin Toplumsal Tahribatı

Önceki darbeleri yaşamadım, fakat 12 Eylülde 15 yaşımdaydım, aklım eriyordu, Hatice ile neticeyi mukayese edebiliyordum. Şunu net olarak ifade edeyim, 12 Eylül Türkiye'yi temelinden yıktı, biz artık biz değiliz, bambaşka bir kabileye dönüştük. Bilim, sanat, edebiyat, spor, siyaset ayırmıyorum, son dönemdeki politikacıları (Başkomutan, başbuğ Bahçeli vs.) tenzih ediyorum, hacıyatmazlar her yeri işgal ettiler, medyada yetenekli bir kişi görülmüyor. Hangi dalı örnekleyeyim? Müziğe bakın, makbul bir şarkıcı, türkücü var mı? Cuntacılar zuhur etmeden önce tek tük olsa da nitelikli sese, besteye rastlanıyordu. Memleketi duman ettiler, vatanseverliği sana, bana bırakmadılar. Kuklacı aynı, 15 temmuzda farklı kukla denendi, bu sefer balta taşa vuruldu. AKP'yi ayakta alkışladım, fakat ders alındı mı? Ordunun siyaset ve ticaretten uzaklaştırılması için adım atıldı mı? Ne gezer? Hangi Türk, gelecekte darbe yapılmayacağını iddia edebilir? İç Hizmet Kanunu kutsal bir kitap mı? Erken kalkan asker darbe yapıyor, fikriyatınızı beğenmeyen orgeneral orduevleri ve askeri tesislere girişinizi yasaklıyor. Neymiş, İç Hizmet Kanunu'nda yeri varmış. Otuz senedir söylüyorum, askeriyenin hukuka tabi olması ve siyasi otoritenin emrine girmesi gerekir, uygar ülkelerde devran böyle dönüyor. Kenan Evren'in rütbelerini söktün, ere eşitledin, cenazesinde geberik bir diktatör muamelesi yaptın, fakat anayasasını değiştirmedin. Bu ne lahana, bu ne perhiz? Velhasıl samimiyetini göremedik, zülfüyare dokunmuyorsun, popülist tavırlar takınıyorsun, güya emperyalistlerden yakınıyorsun. Cuntacılığa karşı bir icraat yapıldı da ben mi inkar ettim? Çözüm basit, yeter ki elini taşın altına sok! OYAK ve Jandarma Asayiş Vakfı (Adı sizi yanıltmasın, ticari kuruluştur,) gibi oluşumlar hangi ülkede var? Akıllanalım, yasal tedbir alalım, komutanlara kışlada talim yaptıralım, siyaseti sivillere bırakalım. Tabular yıkılsın, ifade özgürlüğü getirilsin, düşünürler/yazarlar sudan sebeplerle cezalandırılmasın, bilgiye saygı duyulsun, Asakiri Mansurei Muhammediye misali yeni bir teşkilat kurulsun, Tayyip ağam günümüzün 2. Mahmut'u rolüne soyunsun.