26/11/2022

MFI olumsuz aykırılık sinyali üretti👇

Momentum olumsuz aykırılık sinyali üretti👇

Kılıçdaroğlu KİTLEYECEKLER dedi, borsa haftayı yüzde 7.65 primle kapattı.👇

Yuh!👇👇👇

Ali Babacan ne demiş?👇👇👇

BİST'e dair uyarı

BİST'in şeyli olduğunu girdiğim ilk haftalarda anlamıştım ama ağır devalüasyon yüzünden çıkamamıştım, ifade özgürlüğü dibe vurduğu için yazamıyorum. Şimdilerde aklım başıma geldi, illa usd bazındaki eski portföyümü kazanayım diye ısrar edersem hepten hapı yutarım. Enflasyon en az yüzde 150 ama yüzde 85 açıklanıyor, faizler yüzde 9.00'a çekiliyor, tasarruf sahibinin mevduatına yüzde 20 altında bir oran veriliyor, stopaj kesintisiyle net getiri kuşa dönüyor. Buna şey denir. Borsada bir buçuk yıldır endekste ağırlığı yüksek hisselerle ralli yaşanıyor, halbuki ekonomi dökülüyor, nitekim kredi kuruluşları notumuzu düşürüyor. Borsa ve dövizde ciddi şeyler bekliyorum, dövizden uzak duralım, eller arkada dolaşalım.

Borsa cuma günü böyle kapandı👇👇👇

25/11/2022

Bloğumu okuyucuya özel (denemeydi,) yaptım, artık herkes okuyamayacak.👇

Yüksek hacim sürüyor, bugün 140.255 milyar tl oldu👇🔜🧨💣

Her günkü hacim sıralaması aynı oluyor, net işlem yok, doldur boşalt var.👇🙊🙈🤭

Faiz indirimi

İktisattan anlamaya gerek yok, devalüasyon ve enflasyonun panzehiri faiz artırmaktır, bunu herkes bilir ama işin içinde dış güçler değil de iç güçler varsa yalanlarla halk aldatılır. Olumsuz sonuçlarına rağmen faiz indirimi sürüyor, MB dün 10.50 puandan 9.00 puana çekti, ne ki dövizde yaprak kıpırdamadı. Niye? Devalüasyonu iç güçler yaptı, faiz indirimiyle yatırımcı döviz ve borsaya yöneltildi. Filmin galasını izliyoruz, vizyona girdiğinde neler olacağını ne siz sorun ne ben yazayım. 🙉🙊🙈🤭🤑😜🔜🧨💣🥕🐇🐟🎣

Kamular jöle gibi parlıyor, ekgyo uçuyor👇👇👇

ALFAS piyasa değeri👇🙉🙊🙈🤭🤑😜

KOZAL piyasa değeri👇🙊🙈🤭🤑😜

İlk bir saatlik işlem hacmi👇🙊🙈🤭 Bir gün fena şey yapacaklar.

Kcaer piyasa değeri👇🙉🙊🙈🤭🤑😜

24/11/2022

Dünya Kupası'nda tahminim:Brezilya veya Portekiz şampiyon olabilir

Gruplarda ilk maçlar oynandı, tüm ekipleri izledim. Bence Katar 2022'de Portekiz ile Brezilya ağır basıyor, ikisinden biri şampiyon olabilir.

Öğretmenler Günü 5 Ekim imiş,👇👇👇 biz 24 Kasım'da kutluyoruz🙉🙊🙈🤭

Zirvede yabancı (?!) BOA mal almış. Yeme bizi!

İşlem hacmi 165.244 milyar tl, 8.879 milyar usd 🔜🧨💣🤭

BİST bugün 4939 puanı test etti, artık şey oldu.🔜🧨💣

Tarihin en başarısız hükümeti şeyli borsayla başarılı gibi gösteriliyor🙉🙊🙈🤭🤑😜

Kekim ya, inandım. Gidi nameciler!

Koza Altın piyasa değeri👇😳😜🤭🤑

Ford Otosan piyasa değeri

Gübre Fabrikaları piyasa değeri

Emlak Konut GYO piyasa değeri 👇😳😜🤭🤑

Pegasus piyasa değeri 2.049 milyar usd👇😳😜🤭🤑

Tüpraş piyasa değeri 6.990 milyar usd 👇😳😜🤭🤑

Aselsan piyasa değeri 5.666 milyar usd 👇😳😜🤭🤑

Ereğli piyasa değeri 7.931 milyar usd👇😳😜🤭

THYAO piyasa değeri 8.262 milyar usd👇😳😜

Şişe piyasa değeri 6.342 milyar usd 👇🙉🙊🙈🤑🤭

Türkiye piyasalarını kısaca açıklayayım

Bu ülkede hiçbir yatırımcının reel olarak (devalüasyon ve enflasyon karşısında) kar edebileceğini sanmam, ben dahi yapamam, çünkü piyasaları acayip kurgulamışlar. Bir kere burada gerçek yabancı olmaz, olamaz, mesela Bovespa dün 100 860 idi, bizden sıfırlar atılmadan önce BİST'den değerliydi, halbuki bizim borsa 5 bine dayandı. Ben Brezilya büyükelçiliği ve konsolosluğunu aradım, Bovespa'da hesap açtırmak için ne yapmam gerektiğini sordum, sonuca ulaşamadım. Nwyse, yabancının buraya gelmeyeceğine dair sayısız kanıt sunabilirim, onu geçelim. Yıldırım 2.90 liradan, Erdoğan 3.40 liradan halka döviz sattırdı, sonra devalüasyon yapıldı, usd doyum noktasına varınca MB faiz indirimleriyle hem kurun hem enflasyonun önünü açtı. Bu durumda vatandaşın ya borsaya ya dövize girmesi gerekiyordu, başka çare bırakılmadı, ancak borsa endeksi belli kağıtlarla şişirildi, ezici çoğunluk usd bazında ezik kaldı. Bence ben dahil hiçbir borsacı reel anlamda kazanamaz, sabredersek birkaç yıl sonra döviz kucağımıza gelebilir, tl cinsi enstrümanlardan ilelebet uzaklaşma şansı doğabilir. Faiz indirimleri halkı döviz ve borsaya yöneltiyor, o mecralarda şeyler şey yapabilirler, eller arkada dolaşın. Ben 1 Aralık 2022 tarihinden itibaren 10 kademe derinlikli, aracı kurum dağılımlı ekranımı kapattıracağım, bugünden itibaren borsaya hiç bakmayacağım. Onlar ancak sizi öpebilirler, bana güçleri yetmez, alayını marizlerim, zaten her kuruşumu borsadan kazandım.

BİST demin 4 882 çalıştı👇✈🚀🔜🧨💣

Gesan grafiği👇🤭

Gesan piyasa değeri 1.853 milyar usd👇🙉🙊🙈🤭🤑

23/11/2022

Safım ya inandım🙉🙊🙈🤭🤑👇👇👇

Ja Morant

Memphis Grizzlies'in gardı Ja Morant süper oyuncu, gelecekte çok duyacaksınız.

Bay Kemal madara oldu

Bay Kemal'in cuma akşamı attığı tweetler sonrasında borsa uçuşa geçti, pazartesi ve salı olduğu üzere bugün (çarşamba) de fişekledi, 150,592 milyar liralık hacimle yüzde 1.54 prim yaptı, 4854 puandan kapandı. Bay Kemal'in aklına uyan ve pottföy boşaltan yatırımcının zararını kim ödeyecek?

Kitle

Bu nasıl kitle? Dilediğince kitle!

On günde bir halka arz yapılmış👇🙉🙊🙈🤭🤑💰

Deprem toto

Senelerden beri deprem tahmini yapılıyor, hepsi fos çıkıyor. Bu gece Düzce'de 6.1 şiddetinde deprem olmuş, malum tahminciler yine sallamış, filan kentlerde çok şiddetli deprem olacağını iddia etmiş. Bu şarlatanlara inanmayın, yüz sallamasyondan biri tutarsa kahinim diyecekler. Vay tıynetinizi!

Bir şey öğrendim

Ekonomi bundan beş, altı sene önce katbekat iyiydi ama borsa bir buçuk sene öncesine değin çakılıyordu, devalüasyon ve enflasyon iyice zirve yaptı, borsa çıldırdı, 900 puanlardan 4868'e hızla yükseldi. Demek ki borsa ekonominin göstergesidir, lafı yalanmış, yıllardır doğru sanmıştım, yeni öğrendim. Detaya inemiyorum, anayasa ve babayasa cevaz vermiyor, çünkü ifade özgürlüğü var, hem de fazlasıyla var.

İki saatlik hacim 63.721 milyar tl👇👇👇

Temettü miktarı

Bir firma net karın en az yüzde doksanını temettü olarak dağıtmıyorsa büyük ortak küçük ortağın hakkını yiyordur. Bu kritere uyan bir şirket görmedim, duymadım, okumadım. O halde fiyat kazanç anlamsızdır, borsa yatırım mecrası sayılamaz.

Borsada bir saat sonunda 42.678 milyar liralık hacim oluştu, şey yapacaklar.🙉🙊🙈🤭👇

Yabancılar aylardan beri faiz artırıyorlar, biz şey yapıyoruz, olumsuz sonuca rağmen şeye devam ediyoruz👇👇👇

22/11/2022

Borsa bir buçuk senedir yükseliyor, bugün güya yabancı mal almış. Kekim ya, inandım.👇👇👇

Enflasyonla böyle mücadele edilir, bizdeki faiz indirimleriyle devalüasyon ve enflasyon körükleniyor.👇👇👇

Bay Kemal ne dedi, ne oldu?

Bay Kemal cuma akşamı, "yatırımcıya mal kitleyecekler," dedi, BİST dün coştu, bugün hepten çıldırdı, 151.995 milyar liralık (8.167 milyar usd) hacimle yüzde 4.60 yükseldi, 4780 puandan kapandı. Bay Kemal'in güvenilirliği sıfıra indi. Binali Yıldırım 2.90 liradan, Recep Erdoğan 3.40 liradan (şimdi 18.61) halka "dolar satın," demişti. Demek ki siyasetçinin tavsiyesinin tersini yapan deveyi havuduyla yutuyor, onları dinleyen kanaryanın çükünü tutuyor.

Bence piyasalar şöyle oluşturulmuş

BİST, VİOP, VARANT, DÖVİZ tek bir firma tarafından yönetiliyor, kalantorların payı hissesi oranında değişiyor, lotlar şeyle sübvanse ediliyor, mal borsacıya pompalanıyor, parası faizsiz kredi olarak çalıştırılıyor. İddiamı ispatlayamam, şahsi kanaatimdir.

21/11/2022

Hıyarın fiyatı arttı

Hıyarın fiyatı enflasyondan katbekat fazla arttı, memleket için iyi oldu, zira dağ taş hıyar kaynıyor.

Bugün son yılların en büyük yükselişi yaşandı

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cuma akşamı piyasalar kapandıktan sonra aşağıda görebileceğiniz tweetleri attı, dövizde ve borsada hileli işlemlerin yapıldığını, hisse senetlerinin şişirildiğini, borsacının canının yakılacağını açıkladı, gelgelelim bugün (pazartesi) alımlar genele yayıldı, endeksin yüzde 0.96 yükselmesine rağmen kağıtlar uçtu. Ben defalarca yazmıştım, BİST'in, viop'un tek elden yönetildiğini, hissedarların payının farklı olduğunu vurgulamıştım. Konuyu dağıtmayayım, sadede geleyim, bay Kemal zan altında kaldı, yatırımcılara mahcup oldu. Bence güvenilirliği sıfıra indi, artık ağzıyla kuş tutsa kimseye yaranamaz. Dövize de döşediler, bay Kemal'in karizmasını çizdiler. 🙊🙈🤑🤭

Futbolun reçetesi

Eski futbolcular başkan olmalı, lisanslı futbol kariyeri olmayanın başkanlığı yasaklanmalı, ayrıca yabancı oyuncu azami üç olmalı ki Türk futbolu yiyicilerden kurtulsun. Süleyman Seba dönemini örnek verebilirim, Beşiktaş'ın mali yapısı mükemmeldi. Şimdi?

Futboldan anlamayan zenginler başkan oluyor, böyle oluyor.👇👇👇

Dünya Kupası

Dünya Kupası başladı, artık oraya odaklandım. İtalya da katılsaydı daha da renklenecekti.