03/02/2024

Futbolu batırdılar

İş adamları futboldan anlamadıkları halde başkanlığa heveslenince kulüpler battı. Borsadaki fener, gsray, bjkas ve tspor'un öz sermayeleri eksilerde seyrediyor,devlet her sene milyonlarca liralık vergi borçlarını affettiği halde bilançoları kötüleşiyor. Ligin ilk yarısında fener ve gsray zirveye yerleşti, öteki takımlardan koptu ama ikisi de küme düşme tehlikesi varmış gibi devre arasında astronomik transferler yaptı. Borsada ha bire bedelli sermaye artışı yapılıyor, borçlar yine de artıyor. İdareciler parayı cepten verseydi savurganlık olur muydu? Belediyelerin spor takımı kurması da halkın kaynaklarının erimesine sebep oluyor. Acayip bir şey yapılıyor, kitaplarımda da yazmıştım.

3 Şubat 2024 (Beşiktaş)

XU100 usd grafiği, fakat endekste ağırlığı yüksek olan hisselerle uçuş yaşandı, alımlar genele yayılmadı, o kağıtlar usd bazında çılgın prim yaptı, olası realizasyonda piyasa genelindeki durum nasıl olur? Ecel aman verirse görebiliriz. Ayrıca 8 senedir devalüasyon ha bire yapılıyor, enflasyon üç dört senedir artıyor, yani ağır ekonomik kriz ülkeyi sarsıyor.

My mother

My mother did the worst things to me throughout my life, she abused me since my childhood, ignored my extraordinary achievements, and disrupted my relations with my friends; I understood the reason two years ago, but I can't write it down because I can't prove it. I created literary masterpieces, survived by miracles in the stock market, gained self-confidence, otherwise I would not be able to reveal these things to the public. Now I'm not afraid of anything, including the CENABITOTEM. For years, my mother argued that my father was a skeptic and a slanderer, and she convinced everyone, including me, but later I woke up and realized the truth of the matter. My mother hated my father, and I scared her because I was so much like my father. I don't know my father's claims, but he's not easily wrong. I don't want to see the faces of my uncles and aunts, I don't greet any of them, the devalued lira is more valuable to me than them. I find my father wrong about one thing: He should have spoken to the dishonorable people who ambushed him in a language they would understand.

Hafize Gaye Erkan

Hafize hanım Merkez Bankası başkanlığına 8 Haziran 2023'de atanmıştı, sosyal medya hesabında istifa ettiğini yazmış ama cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yazısına göre görevden alınmış. Söz konusu bayan hakkındaki haberler nedeniyle şimşekleri çekmişti.

29/01/2024

Snooker

Satrançtan sonra en zevk aldığım oyun snooker, eurosport bağlantısı sağlandığı için artık seyredebiliyorum. Bugün German Masters başladı, 17.00'deki maçla mest oldum, 22.00'deki kapışmayı iple çekiyorum.

Borsa malum hisselerle zirveye yanaştı

28/01/2024

Hastayız

Elli, altmış yaşındaki vatandaş dahi kolayca sinirleniyor. Bu ülkede aklı başında adam, madam yok mu? Öfke kontrolündeki eksiklik delilik değilse nedir? Ben bilmiyorum, psikologlar kamuoyunu aydınlatabilirler.

Yazarlık

Yazarlık doğuştan olan bir yetenek gerektiriyor, imla kuralları dışındaki esaslar öğretilemiyor, yoksa vasat bir kalem olurdum, burjuva veletleri mükemmel pasajlar üretebilirlerdi.

28.01.2024 (Astoria AVM)