31/12/2022

Türkiye 'de Edebiyat

"Türkiye'de edebiyat" başlıklı video hazırladım, youtube'a yükledim.

Kalkıyor, uzay yolcusu kalmasın!👇👇👇

Ronaldo

Ronaldo yıllar önce İsrail ile oynadıkları maçtan sonra formasını rakip oyuncuya vermemişti, son zamanlarda Filistinlilere maddi yardım yapıyordu, derken Filistin bayrağını açtı ve tu kaka edildi. M. United'ın kel hocasıyla Portekiz milli takımının bunak hocası mason lobisinin fason bobisinden aldığı talimata isnaden ona kelek attı. Portekizli yıldız Avrupa'da Şampiyonlar Ligi'nde kulüp bulamadığı için Arabistan'a gitti.

30/12/2022

Tabutta rövaşata

Maradona ve Pele cennette futbol oynadıkları takdirde kepaze olurlar, çünkü binlerce peygamber var, hepsi de Maradona ile Pele'yi top diye oynar.

Cicim ayları

Seçime kadar zamlar frenlenir, döviz baskılanır, bir nebze rahatlarız, cicim ayları yaşarız. Sonrası totem kerim!

Ajanda fiyatları

Ajanda fiyatları kitabı ikiye, üçe katladı, eskiden üçte bir fiyatına satılıyordu. Devir değişti, içi boş nesneler, kafalar daha makbul addediliyor.

Liradan sıfır atma

İki seneye kalmaz, liradan birkaç sıfır atılır, zaten bu devran öyle dönüyor. Halkın bu kadar şey ve duyarsız oluşunu aklım almıyor. Yuh!

Borsadan çıktım

Beni tüyo beklentisiyle takip eden avucunu yalar, arbitraj için pusuda (fonda) bekliyorum, ondan sonra tl cinsi yatırımlara bulaşmam.

Aracı kurum görevlisi rüçhan hakkı riskli dedi.

Euhol vesilesiyle merak ettim, konuyu araştırdım, bilmediğim şeyleri öğrendim, size de aktarayım. Rüçhan hakkı kullanımına sadece bölünme öncesindeki hissedarların katıldığını zannediyordum, halbuki öyle değilmiş, kağıdın işlem sırası kapanana dek alım yapanlar da katılıyormuş. Bu durumda borsadaki performansına bağlı olarak kar veya zarar edilebilir, yani kolay lokma sayılmaz, zarar ihtimali de varmış. Ömrümde bedelli sermaye artırımı açıklayan hisse almamıştım, bu vesileyle merakımı giderdim. Örneğin yüzde 120 bedelli artırdıysa lotunuzu 1.2 ile çarpıyorsunuz, o kadar para ödüyorsunuz ve hisse sahibi oluyorsunuz, ancak rüçhan fiyatı 1 liraysa böyle oluyor. Fazla alırsanız bedelliye katılmak için para bulamazsınız, sermayeyi kediye yüklersiniz.

Yüzde 100 bedelli bir kere daha halka arz demektir. Senelerce temettü dağıtmamış, bedelliyle malı götürmüş. Bu şeye nasıl izin veriliyor?

Çok yaşa Telekom!👏👏👏🧿🧿🧿

Telekom üst üste üç hafta HAFTALIK 5 GB hediye verdi, ondan önceki hafta HAFTALIK 2 GB vermişti. 🙉🙊🙈🤭 Şampiyon Telekom!👏🧿

29/12/2022

Borsada 2022'nin özeti👇👇👇

Fonlar

Bazı fonlarda sistem alış emrini kabul etmiyor, bu konuyu ihmal etmeyin, çünkü fırsat çıkar, tokatlarsınız, paranız fonda dönmeye devam eder, bozdurmazsınız. Banka vadeli mevduatındayken bile bu tür numaralar yapıyordum, bereket hepsinde şansım yaver gitti, yoksa o güne kadar ki getiri yanacaktı. Fonun böyle bir avantajı var.

Faiz indiriminin doğal sonucu👇👇👇

Borç batağına çare

Kulüp başkanlarına her görev döneminde borçları usd bazında yüzde 25 azaltma şartı getirilse mali enkaz beş on senede düzelir, yiyicilik sıfırlanır.

Ronaldo'ya niye kelek attılar?

Ronaldo M. United'da geçen sene gol makinesiydi, bu sezon kadro dışı bırakıldı, oynatılmadı, Portekiz milli takımının teknik direktörü de dünya kupasında onu kızağa çekti. Bence Filistinliler lehine yaptığı açıklamalar yüzünden ona tavır koydular. Egemen gücün hoşuna gitmeyen laflar ettiğinizde böyle olur, ağzınızla kuş tutsanız yaranamazsınız. Benim durumum da buna benziyor. Açık arayla en iyi Türk yazarı ve mizahçısıyım, kitaplarımın yüz binlerce satılması gerekir ama engelliyorlar, görmezlikten geliyorlar, ekşi sözlük gibi yerlerde hakkımda yazılan destansı övgüleri sildirtiyorlar. Başka bir örnek vereyim: Amerika cihanı işgal ediyor, Afganistan, Irak, ... her ülkeye saldırıyor; Rusya komşusu Ukrayna ile sınır anlaşmazlığı yüzünden savaşınca Rusya dışlanıyor, sporcularının müsabakalara katılmasına bile izin verilmiyor. Ukrayna'ya ambargo uygulanmıyor, aksine destek veriliyor. Çelişkiyi görüyor musunuz?

Cüceler

Cüceler jokeylik yapsa at daha hızlı koşmaz mı?

27/12/2022

Rusya karşı hamle yapmış👇👇👇

İnandım👇👇👇

Euro da rekor kırdı👇👇👇

Dolar rekoru yenilendi👇👇👇

Yüzlerce hisseyi paylaşamam👇👇👇, örnek için 3 sayfayı aktarıyorum

Kapanışa doğru boruyu döşediler ama hisselerin çoğu darmaduman oldu, hacim 128,449 milyar tl👇👇👇

Acayip işler

Halka arzlar o kadar arttı ki bir tek bizim mahallenin bakkalı kaldı. Acayip şirketlerin arzına tanık oluyoruz, piyasanın derinliği kaybolmuş, sayısız firmanın piyasa değeri 10 ve 20 milyon dolar civarında oluşmuş, yani mevcut durum vahamet kesbediyor, yeni hisseler ekleniyor, problem daha da büyüyor. Ben bu sefer borsaya girdiğime çok pişman olmuştum, bir daha asla bulaşmam demiştim; size karışmam, bildiğinizi yapın, tanrıçaya tapın, sigaranızı yakın, küpenizi takın, etrafa bakın, durmayın sakın!

En kötü günlerimiz

Yaşadığım zaman diliminde Türkiye en kötü devrini yaşıyor, her alanda dibe vurduk. İfade özgürlüğü o kadar kötüleşti ki yazamıyorum, yayınlatamıyorum hatta tweet atamıyorum, çünkü mahkeme erişim yasağı kararı çıkartılıyor.

Süphanallah!

Bir sürü kağıt devre kesici oldu, çoğunluğun düşüşü yüzde 3, 4 arasındadır, gelgelelim BİST endeksi artıda seyretti. Akşama ne olacağını göreceğiz, şu anki tablo şeyli bir yapılanış olduğunu ispatlıyor. Devalüasyon, enflasyon ve enflasyonun çoooooook altındaki faizle mala vuran kesim borsada şey yapıyor, şeyi böyle gizliyor. Bundan dolayı borsa, viop, varant ve döviz piyasası tek elden yönetiliyor diyorum, çünkü tavşana havuç uzatıyorlar, alış var gibi gösteriyorlar, öte yandan pompalıyorlar, hisseyi elimize tutuşturuyorlar, paramızı kredi gibi işletiyorlar. Temettü de verilmiyor, al eline, dola beline!

Hisselerin büyük çoğunluğunda sert satışlar var ama şu kağıtlarla endeks artıda🙈

Usd bugün rekor kırdı👇👇👇

Antrenmanı artırdım

Corona yüzünden salonlar kapanmıştı, iki sene spordan uzak kalmıştım, birden yüklenmedim, iyice form tuttuğum için programı düzenledim, antrenman sayısını artırdım. Aman bre!

Saat ayarsızlığı

Senelerdir yaz, kış saatinde ayar yapmıyoruz, enerji tasarrufu deniliyor ama aklıma yatmıyor, tam tersini düşünüyorum, çünkü en gerekli zamanlarda karanlıkta bırakılıyoruz, haliyle elektrik sarfiyatı artıyor. Bence elektrik özelleştirilmeleri ve o şirketlerin daha fazla kar etmesinin amaçlanması bu sonucu doğurdu.

26/12/2022

Mütemadiyen şey yapıyorlar👇👇👇

Dolarda zirve test edildi.👇👇👇

Vergiye boğulduk

Bizi vergiye boğdular, verginin vergisi olan stopajı da dayattılar. Mevduat faizinde stopaj geçici olarak yüzde 15'den yüzde 5'e indirildi. Bu ne demek? Bankadaki görevli size 32 gün mevduat için yüzde 25 faiz oranı önerse elinize yüzde 23.87 net kar geçecek. Tabii eski haline döndüğünde yüzde 1.2 değil de yüzde 3.6 kesilecek ki yıllardır böyle yapıldı, itibardan taviz verilmedi.

Şey yapılıyor

Gerçek enflasyonun yüzde 150 olduğuna inanıyorum, yüzde 84 diye açıklanıyor, mudiye yüzde 15, 20 civarı faiz ödeniyor. Dünyada böyle bir şey görülmemiştir, din kalkan olarak kullanılıyor. Yazık!