14/02/2020

Tontini balıklı mama yiyor, 20.02.2020


Tontini canavar olacak


Erkek kedilerin hayatta kalmasının zorluğunu bilirsiniz, çoğu yavruyken telef olur. Tontini ve kardeşi için çok yırtındım, burada yazdım, ilgili mercilerle kontak kurdum, derken salam, sosis ve süt ile besledim, maalesef kardeşi kayboldu, herhalde cenabıtotemin yanına gitmiştir. Annesi Dımdırık harika bir kedi, bana meftun, peşimden ayrılmıyor, spora gittiğimde epey takip ediyor. Sadede geleyim, Tontini çok güçlü olsun diye 20 gündür filan yaş mamaya geçtim, şu anda evde otuz kutudan fazla var, her biri dört yüz küsur gram, her gün birini yediriyorum, Tontini ve diğer kediler çılgın bir iştahla yiyorlar, özellikle jöleye bayılıyorlar ama ton balığını da çok seviyorlar. Tontini harika büyüyor, karnı şiş, yürürken langır lungur gidiyor, ağır sıklet boksörü gibi olacak, köpekleri kovalayacak. Coni'den sonra hicret edeceğim ve evlatlarımı burada bırakacağım. Onları mümkün olduğunca yetiştirdim, hepsi yabani, insandan kaçıyorlar, bir istisnası benim, beni türdeş yaratık saydıkları için işin bokunu çıkarıyorlar, ayaklarıma dolanıyorlar, sırtüstü yatıyorlar, karınlarını okşuyorum, gıdılarını mıncıklıyorum, zevkten mayışıyorlar. Hiçbirisi şımarık değil, tırmık nedir bilmiyor, gayet uysal bir tebaam var. Tontini oğlumdan çok ümitliyim, insanlardan, özellikle buradaki ilkokul ve anaokulu öğrencilerinden zarar gelmezse epey yaşarlar.

Tontini oğlum büyüyor, aylardır özenle besliyorum, azman olacak, 20.02.2020


İş Bankası'nın hazineye devri tartışması


Yirmi senedir İş Bankası'nın hazineye devrini savunuyordum ama kamu şirketlerinin, özellikle bankalarının halini gördükten sonra çark ettim. Mesela Halk Bankası'na bakalım. Bu firma 9 milyar usd piyasa değeri üzerinden halka arz edildi, endeks dün 120 540 puandan kapandığında Halkbank piyasa değeri 1.510 milyar usd idi. Yuh! İşin trajik yanı Halkbank geri alım kapsamında 1 milyar usd piyasa değerinde borsada aldığı 70 milyon lotu 1.4 milyar usd piyasa değerine geldiğinde satmaya başladı, önümüzdeki haftalarda tamamını satacak. Fıkra gibi, maalesef gerçek, tüm hisseleri 9 milyar usd üzerinden geri alması gerekir, oysa üçüncü kez (ilki 2007'de 5.80 tl, ikincisi 2012'de 15.10 tl) halka arz ediyor. Kusurlu malı satan firmanın tüketiciye karşı sorumluluğu olmaz mı? Devlet vatandaşına tüccar zihniyetiyle yaklaşır mı? Basit bir örnekle bu hükümete banka emanet edilemeyeceğini ispatlayayım dedim. Şahsen Erdoğan ve şürekâsına bakkal dükkanı vermem. Şimdiye kadar geçerli oy kullanmadım, hiçbir partiyi desteklemiyorum, lakin AKP ülkeyi öyle kötü yönetiyor ki tüm muhalif partilerin gelmesini içtenlikle istiyorum. Benim için sağcı, solcu hikaye, Hazreti Ömer adaletinden başka bir şey aramam. Türkiye'de özelleştirmeye karşı olan birinin felsefesini gözden geçirmesi gerekir.

09/02/2020

Borsada on gündür masaüstü uygulamasını kullanıyorum


Bir arkadaş hem HP lap top hem vınn modemi hediye etti, on gün önce masaüstü internet bağlantısı kurdum, borsadaki mobile versiyona ilaveten masaüstü uygulamasına da kavuştum. Teknolojinin tüm imkanlarından yararlanıyorum. Arkadaş sağ olsun, 2500 lira verip yeni lap top alsam bundan iyisini bulamazdım, ayrıca vınn modemi bayide 500 liraya satılıyor, o masraftan da kurtuldum, taahhütsüz internet abonesi oldum. Bundan sonra borsada üçüncü boyuta geçtim. Tüm spekülatörlere ve manipülatörlere ihtar ediyorum, ayaklarını denk alsınlar, hiç acımam, çarparım. Destur de ya iblis! Sol şeridi boşaltın, borsa peygamberi geliyor.

Yeni lap top'um ve vınn ile on gündür ev internetim var