06/09/2019

Aman bre deryalar


CBC Sport 7 Eylül akşamı saat 21.00'de Müslüman Rus kafes dövüşçüsü Khabip'in UFC maçını verecek. Bu gezegende satranç, snooker ve UFC dövüşlerinden zevkli bir şey olamaz. Antrparantez ekleyeyim, şu yaşımda hayvan gibiyim, kafes dövüşü yapsam süper netice alırım. Destur de ya iblis! Bastır Khabip!

İngilizceyi öğrenmenin en iyi yolu


Bir lisanı en iyi bilen, kullanan kişi yazar olabilir, tabii hakiki bir kalem erbabını kastediyorum. Grameri, yapısı, fiil çekimi, cart curt yazarın uzmanlık alanıdır. Edebiyat profesörü hava cıva! Dilde en önemli faktör dağarcık zenginliğidir, ancak sözlükten ezberlemeyle olmaz, kullanımını görmek gerekir. Bu nedenle İngilizce romanları birer birer deviriyorum, Türkçenin üstadı olduğum için en mantıklı yöntemin bu olduğuna inanıyorum. Adım kadar eminim, İngilizce konuşulan bir ülke bana vatandaşlık hakkı, kalıcı vize, ... verse, dünya edebiyatına şahaserler veririm, halihazırdaki yedi eserim de öyle sayılır ama eşek hoşaftan ne anlar? Altının kıymetini sarraf bilir. Gelecekte bir gün gelecek...

Kedilerce kuşatıldım


Buraya geleli 3 yıl, 1 ay, 1 hafta oldu. Kara prenses ve bacısı olan başka bir kedi vardı, ötekisi karşımızdaki sitede dolaşıyor. İkisi de vahşi, insandan kaçıyor, mahallemizdeki yavru kediler de öyle, bir tek benden kaçmıyorlar. Beş şenedir balkonumda güvercinler yuva yapıyorlar, cücükleri büyütüyorlar. Eskiden iki batın kuluçkaya yatılıyordu, şimdi üçüncüsüne yatıyorlar. Yuh! Eskiden de hayvanlarla iç içeydim, her akşam kedilere, köpeklere burger, sosis, salam veriyorum, kuşlara aşurelik buğday ikram ediyorum. Maaşım asgari ücretin biraz üstünde ama sokaklarda aç biilaç dolansam da tavrım değişmez, varımı, yoğumu hayvanlarla paylaşırım, bir tek insanlardan kaçarım, sebeplerini Paramatör başta olmak üzere eserlerimde açıkladım. Kedilerden birisi bana meftun oldu, siyahlı beyazlı bir dişi, Coni'den sonra hicret edeceğim, herhalde onu çok özlerim. Hayvanlara iyilik yapmanızı öneririm, insanlar gibi kötülükle karşılık vermiyorlar, sizi mutlu ediyorlar.

Bu kedi yavrusu benden ayrılmıyor, ayaklarımın arasında yürüyor, binanın kapısında nöbet tutuyor


Türkiye Borsası'nda gerçek yabancı yok, bir kanıt daha!


Kitaplarımda konunun cıcığını çıkardım, bugün bir kanıt daha sunayım. Emlak Konut GYO kamu firması, borsadaki işlemleri acayip gözüküyor, ifade özgürlüğü olmadığı için fikirlerimi açıklamayacağım, ancak spekülatif hareketin sınır tanımadığını şöyle örnekleyeyim. Dün ikinci seansta 1.28 kalktı, borsa günlerdir coştu, bugün saat 11.30 itibarıyla yatay seyrediyor. Panoramayı tasvir ettim, gayet olumlu bir hava var, yurt dışı borsalar da coşuyor, fakat ekgyo tarihi diplerinde olmasına,rağmen dün 1 28 kalktıktan sonra 1.24 dahil basıldı, tek bir kademe tepki vermedi. Bu sabah da 1 23'e gömdüler, 1 24 kademesi hala kalkmadı, yani 28, 27, 26, 25, 24, 23'e verildi, minik bir tepki vermedi. Gözaltıpazarı hissesi olsa neyse ne, normal mi? Çarşamba günü ekgyo işlem sonuçları şöyle sonuçlandı. Merrill 16.068 milyon, Yatırım Finansman 7.982 milyon, Credit Suisse 3.120, Gedik 2.630, Marbaş 1.757, Deutsche 1.654 milyon lot aldı. Yapı Kredi 11.024, Deniz 6.937, Ak 4.803, Oyak 1.946, İş 1.924, Garanti 1.522 milyon lot sattı. Bugün takasa nasıl yansıdı? Deutsche 12.108, Yatırım Finansman 7.882, Gedik 2.630, Marbaş 1.757 milyon almış. Citibank 7.086, Ak 4.178, Deniz 2.137, Oyak 1.912, İş 1.724 milyon satmış. Yabancı işlemine benziyor mu? :)

Tektuş Sistemi


Düz yazılar kitaplarımda (Reziliazam, Deliminatör, Paramatör) tektuş sistemimi açıkladım, kendi icadımdır, borsadaki performansımı bu stratejiyle artırıyorum. Kısaca şöyle ifade edeyim: On liraya aldığınız hisseyi dokuz liraya sattığınızda kar ediyorsunuz. Aritmetikte çığır açtım. :)

03/09/2019

Borsada kağıt değişiminin önemi


Kitaplarımda yüzlerce sayfa yazdım, temel ve teknik analizin cıcığını çıkardım, Tektuş felsefemi anlattım. Borsada korkunç fırsatlar var, endeks düşsün yahut çıksın, yeter ki isabetli seçim yapın. Son bir ayda vuku bulan bir hadiseyi aktarayım. Güneş Sigorta ve Emlak Konut GYO kamu şirketi, gusgr Ağustos 2019 başında rüçhan hakkı kullanılmayan payları borsada satışa sunmadan bir iki gün önce ekgyo 21 kuruş öndeydi, bugün (aslında fark dün daha fazlaydı, yazmayı yeni hatırladım,) bugün gusgr 22 kuruş önde kapandı, ekgyo 1.20, gusgr ise 1.42'den işlem gördü. Düşünün, kağıt değiştiren adam bir ayda yüzde kırktan fazla kazandı. Borsada fırsatlar bitmez.

Vatandaş Uyanıyor


Diyarbakırlı anneler HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde eylem başlattılar, kaybolan çocuklarının partililerle irtibatlı olarak dağa çıktıklarına inanıyorlar. Olumlu bir adım, vatandaş uyanıyor. Türkiye'de ciddi bir demokrasi sorunu var, bunu kimse inkar edemez, ancak terör için bir mazeret olamaz. En iyi terörist ölü teröristtir. Diyarbakırlı annelere sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Biraz gayret edelim, melun PKK'lıların kökünü kazıyalım.

Çocukluğumda korkunç bir hata yapmışım, belki 200-300 kere tekrarladım


Şimdi internette AİK taraftarı bir kadının fotoğrafını gördüm, kanım dondu, çünkü ilkokul ve ortaokul dönemimde yüzlerce maç seyrettim, hepsinde de o hanım gibi tribünün en arkasındaki demir parmaklıklara oturdum, üstelik arkam boştu, fotoğraftaki gibi tel örgü yoktu, yani başım dönse veya hafiften dengemi kaybetsem 20 metre aşağıya tepeüstü çakılırdım. Benden başka orada maç seyreden yoktu, sebebini şimdi anlıyorum. Çocuklar başkasının yanında biletsiz giriyorlardı, dolayısıyla tribünde oturamıyorduk, ben de net bir görüntü için bu formülü bulmuştum. Vay anasını, belki 200-300 kere ölümden dönmüşüm, şimdi uyandım. Niye yazdım? Çocukları uyarın, vaktiyle sayısız delilik yaptım, çok uzun mesafelere tek başıma yüzdüm, hiç bilmediğim arazilere daldım, üstelik ilkokul ve ortaokul öğrencisiyken bunları yaptım.

01/09/2019

Nihayet Gazilerle Niyaziler'i bitirdim


Bugün, 1 Eylül 2019 saat 12.10'da Gazilerle Niyaziler'i bitirdim, hocama maille gönderdim. Aylardır yeniden yazıyordum, nihayet fişi çektim, Türkçe defterini ilelebet kapattım, artık ölümüne İngilizce okuyacağım, Coni'nin salası okununca hicret edeceğim, İngilizce şahaserler döşeyeceğim.