22/02/2016

Tarihçi Nasıl Olmalı? (Deliminatör'den Alıntıdır, Her Hakkı saklıdır, Başka yerlerde İzinsiz Yayımlanamaz,)

Bana Türk uyruklu ve nitelikli bir tarihçi gösteremezsiniz, en namlı vakanüvislerin dahi bilgisi sıradan insanı aşmıyor, önüne konulan dokümantasyonu deviriyor. Ezberciliği ilkokul talebesi de yapar. Sen Osmanlıca, Arapça, Ermenice, Avarca, Rumca, Azerice, Acemce bilmelisin; Altayistiğe damga vurmalısın, Hunlardan, Göktürklerden, Selçuklulardan, Avarlardan devralınan ve benekleniveren arkeolojik evrakı, şeyhülislamın fetvayişerifesini, amannameyi, şehnameyi atlaya zıplaya incelemelisin, tercüme etmelisin, buruş buruş muahedenamelere baktırabilmelisin, bize aktartmalısın ki sana tarihçi diyelim; hatta salt Türk kavimleri yetmez, Amazonlar, Hititler, Frigler, Urartular, Lidyalılar, İyonlar, Persler, Akatlar, İskitler, Mezopotamya uygarlıkları misali bu topraklara alışmış toplulukların antik buluntularını da ayrı ayrı belgelendirebilmelisin ki cüheladan farkın olsun. Orhun anıtlarındaki yazıtları bile Danimarkalı bilgin çevirtti, sense abesle iştigal ediyorsun.

İlber Ortaylı’nın kitap yazdığını söylüyorlar. Tevatürle afallaşmayın, tüm cümleleri aşırmadır, intihaldir, dejenerelikleri bire bir aksettiriyor. Amiyane teşbih yapayım. Lokantaya gittiğinizi varsayalım, İlber Ortaylı yemeği servis eden garsondur, adisyon aşçının hakkıdır.

Not: Deliminatör'den alıntıdır, her hakkı saklıdır, başka yerlerde izinsiz yayımlanamaz.

Kredi Kartı

İş Bankası'nın bugün yolladığı maili aynen kopyalıyorum. İki aydır kullanmıyordum, ilk fırsatta (Maaşımı İş Bankası'na aktardım, hiçbir taahhütte bulunmadan 50 TL.lik maxi puan veriliyormuş, onu bekleyeceğim, bilahare tetiği çekeceğim,) kredi kartımı iptal edeceğim, size de öneririm.

"
11.04.2016 tarihinden itibaren, kredi kartlarımızın bir takvim yılı içinde otomatik yenilenme hariç 3.kez ve sonraki yenilemelerinden asıl kartlar için 8 TL, ek kartlar için 4 TL yenileme ücreti alınmaya başlanacaktır.
 Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu uyarınca, bir takvim yılında ikiden fazla olmamak üzere ve bir sonraki hesap döneminde kapatılması koşuluyla, kredi kartı limitinin en fazla yüzde yirmisinin kredi kartı harcamaları ile aşılması mümkündür. 11.04.2016 tarihinden itibaren, yapılan harcamalarınızın kart limitinizi aşan kısmına, işlem tarihi ile ödeme tarihi arasında, akdi faiz oranı üzerinden limit aşım faizi yansıtılmaya başlanacaktır.
 11.04.2016 tarihinden itibaren, kart hamilinin yurtdışında gerçekleştirdiği işlemler, TL kredi kartı hesaplarında işlemin karta borç kaydedildiği günden bir gün önce geçerli olan Bankamız Gişe Döviz Satış kurunun %3 fazlası esas alınarak borç/alacak kaydedilecektir.
 11.04.2016 tarihinden itibaren, yeni verilen kredi kartlarımızdan kredi kartı ücreti, ilk yıldan itibaren alınacaktır.
 11.04.2016 tarihinden itibaren, kredi kartınız ile tüm bankaların nakit çekime açık ön ödemeli kartlarına yapılan yükleme işlemleri nakit nitelikli işlem olarak değerlendirilecektir.
 21.03.2016 tarihinden itibaren, kredi kartı ile yapılacak anında fatura ödemelerinden 0-100 TL arası işlemler için 1,40 TL, 100 TL üzeri işlemler için işlem tutarının %1,80'i ücret alınacaktır."