01/10/2022

Empoli:1 Milan:3

Karşılaşmanın 90 artı 2nci dakikasında Empoli beraberliği yakaladı ama Milan 2 gol daha attı, 3-1 kazandı. Uzatmalarda 3 gol izlemek hee futbolsevere nasip olmaz, bana da olmadı, Barcelona maçını seyrettim.

Bu hükümetle olmuyor👇👇👇

Karbon emisyonu

Bugünlerde Messi'nin özel jetinin oluşturduğu karbon emisyonunun doğaya verdiği zarar tartışılıyor; diğer hava taşıtları, bombardıman uçakları, uçaksavarlar, füzeler, nükleer veya konvansiyonel silahlar, ... gündeme getirilmiyor. Konforlu uçuş iş adamlarına layık görülüyor, futbol cambazına lüks sayılıyor, halbuki bin tane iş adamı Messi'nin binde biri olamaz.

Ajda Pekkan

Ajda Pekkan 76 yaşına gelmiş, geçende yüzünün fotoğrafı medyaya servis edilmiş, bambaşka bir çehreye bürünmüş, derisini öyle bir testerelettirmiş ki fiziken değişmiş. İnanın, acıyorum, bu tür insanların bir dakika bile mutlu olamayacaklarına inanıyorum. İçin çürümüş, belki bastonla yürüyebiliyorsun, kime lolo yapıyorsun?

Nedim Şener

Soluk benizli ve bön bakışlı Nedim'i hiç sevmem, acayip kılıklara giriyor. Neyse, orası beni ilgilendirmez; son günlerde CHP milletvekili Özgür Özel hakkında defalarca ŞEREFSİZ, SAHTEKAR diye tweet attı, Erol Mütercimler için de SAHTEKAR dedi. Şener'i takip etmiyorum, bu cesareti nereden alıyor? O tweetleri bir vatandaş atsaydı mahkemelik olurdu, kesinlikle cezalandırılırdı. Türkiye ne hallere düştü. Yuh!

Francala

French roll bizde francala olmuş. Acaba Frenk ekmeğiyle benzerliği var mıdır? Bizimkinin içeriğindeki katkı maddeleri kimyasal bombayı aratır mı?

30/09/2022

Dört dörtlük dış borç:444.4 milyar usd👇

Telekom bankalara devredilince doğru dürüst temettü dağıttı,👇 yoksa devlet küçük yatırımcıya pek bir şey vermiyor

Çocuk aklı

Küçüklüğümde Giresunspor birinci ligdeydi (şimdiki süper lig) ve PTT ile kapışacaktı. PTT'yi maddi durumu yetersiz bir kulüp zannediyordum, halbuki o devirde ülkenin en büyük şirketiymiş, sonradan internet ve mobil teledon çıktı, mektup ile kart gönderme devri bitti, başka kargo şirketleri kuruldu. Amatör ligde oynaması gerekir gibi bir düşüncem vardı. 🙈🙊🙉🤭

Garantili kazanç yolu

Hükümet kanadından yapolan açıklamaların tam tersi yönde pozisyon alın, servet kazanın. Hatırlarsanız başbakan Yıldırım 2.90 lirada, cumhurbaşkanı Erdoğan 3.40 lirada "DOLARI SATIN, LİRAYA GEÇİN," demişti.🤑🤭💰 Yine hükümet üyeleri "Halkbank Davası'nda hiçbir olumsuzluk yaşanmaz," demişti, borsa endeksi yükseldiği halde hisse 10 liradan 4 liraya gerilemişti. Damat bakanın da her iddiası fiyasko veriyordu, bir ara dövizcilerle dalga geçmişti. 🙈🙊🤭. Geçenlerde ekonomi bakanı Nebati "borsaya büyük para girişi var," dedi, BİST tepetakla oldu, iki ayrı günde genel devre kesici oldu, dün de ramak kaldı, endeks eksi yüzde 4.6 düşüşten sonra biraz toparlandı. İşin garibi yükselişin lokomotifi olan kamular düşüşte en etkili rolü oynadı. Varlık Fonu borsada işlem yapıyorsa akıllara soru işareti gelebilir. Kabineyi izlemekte fayda var, çünkü dediklerinin tersini yapan ihya oluyor.💰💰💰

Otobüs langır lungur gidiyor

Kayış koptu, balata yandı, fren patladı, şoför ehliyetsiz, muavin akşamdan kalma, yol kaygan, ileride keskin bir viraj var, aşağısı uçurum, bu yolculuk nasıl sonlanacak?

29/09/2022

Giresun türkülerine dikkat ettiniz mi?

Giresun türkülerine dikkat ettiniz mi? Eşref türküsü ile Feride türküsünü dinlediniz mi? Kurşunlamalardan bahsediliyor, ağıt yakılıyor, kin kusuluyor. Bence Osmanlının son dönemlerindeki kargaşada ne kadar vahşi, barbar varsa Giresun'a yerleşmiş, aile sohbetlerinde ana avrat küfrediliyor, kadınların yanında sik, yarak, taşak, am, sikmek, ... gibi ağır kelimeler kullanılıyor. Giresun'dan adam çıkar mı? Evet, terminale gider, otobüse biner, başka kente yerleşir.

Bayern Münih'in 1938-1945 yıllarındaki sembolü👇

Mark Selby

Selby az önce Lisowski önünde 147 yaptı ve 1-0 öne geçti. 👏🎯🧿

Çok neşelenince iki kutu bira içiyorum. Yarasın ağalar!

AKP varken borsa düzelmez

Başka partiyle sermaye piyasalarında rahat nefes alabilirmiyiz, sorusuna olumlu yanıt veremem, m0neccim olmak gerekir, fakat Erdoğan iktidarıyla BİST'in düzelmeyeceğine inanıyorum, doksanların borsası çok daha iyiydi, maalesef şeyleşmiş. Spor, sanat, bilim, ... her alanda geriledik.

İsgyo grafiği borsanın halini gösteriyor👇👇👇

Behçet Necatigil

Norveçli Knut Hamsun'un Hunger (Açlık) adlı öyküsünü Behçet Necatigil iğrenç biçimde çevirmiş, yazarın kelimeleri yerine kendisi uydurmuş, ayrıca devrik cümlelerle merhum Hamsun'u yerin dibine batırmış. Necatigil'in edebiyattan zerre kadar anlamadığı görülüyor, bence şairliği de fasaryadır, yoksa romancının cümlesinin aynen tercüme edilmesi gerektiğini bilirdi, metinlerin içeriğini bozmazdı.

28/09/2022

Döviz coştu 👇👇👇

Her yer hilebaz kaynıyor

Migros'dan uydu kablosu aldım, televizyon mükemmel göstermeye başladı. Kimse söylemedi, kendim tahmin ettim, haklı çıktım. Memleketin her yanında hile, hurda yaygınlaşmış, şu işi bile doğru yapmıyorlar. Yuh!

AKP istikrarı sağladı

Erdoğan başkanlığındaki AKP iktidarı istikrarı sağlamlaştırdı, her alanda kötüye gidiyoruz, trend değişmiyor, bugün dünü aratıyor. İstikrar geldi, belirsizlik ortadan kalktı, önümüzü görebiliyoruz, günün tadını çıkartıyoruz. İnanın, yirmi yıl geriye gidebilsek yüz yıl ilerlemiş oluruz. Hayaldi, gerçek oldu.

Vakıfbank👇🤭🙊🙈

Halkbank👇🤭🙊🙈

TSKB👇🤭🙊🙈

Şekerbank👇🤭🙊🙈

Dövizin geleceği

Tarih orta ve uzun vadede yanıldığımı yazmadı. Faiz indirimleriyle herkesin dövize hücum etmesi amaçlanıyor, zira millete pompalayacaklar. Göreceksiniz, usd 8 liralara gerileyecek. Bunların ciğerini biliyorum. 💪🤭👍🧿

Sosyal medyayla ve borsacılarla bağı kopardım

Neler olduğunu deminki fotoğraflarla gösterdim. Kim bilir ne kadar kardan mahrum kaldım? Yalnız kalmalıyım, kimseyle geyik yapmamalıyım, zaten yakında borsadan çıkacağım, tamamen kitaplara gömüleceğim. Boşa geçen yıllara hayıflanıyorum.

Dün endeks yüzde 0.17 arttı, tamamı karlı işlemlerimin toplamı👇👇👇👍💪🎯💰🧿

Fotoyu cuma çektim, pazartesi eşleşme açılışında 17 bin tl daha fazla karla pompaladım💪💪💪🧿

27/09/2022

Bayern Münih

Bayern Münih Lewandowski'nin Barcelona'ya gidişinden sonra santrforsuz kaldı, ara transferde takviye yapmazsa şampiyonluğu kaptırabilir.

Usd yeni rekor👇👇👇

Faroe Adaları tarihinde 16 ülkeyi yenebilmiş👇👇👇🙉🙊🙈🤭

Faroe Adaları'nın 1982'den beri yenebildiği 16 ülke. 🇲🇹 Malta 🇱🇺 Lüksemburg 🇱🇹 Litvanya 🇱🇻 Letonya 🇦🇩 Andorra 🇲🇩 Moldova 🇦🇹 Avusturya 🇸🇲 San Marino 🇬🇷 Yunanistan 🇪🇪 Estonya 🇨🇦 Kanada 🇱🇮 Lihtenştayn 🇮🇸 İzlanda 🇬🇮 Cebelitarık 🇰🇿 Kazakistan 🇹🇷 Türkiye

25/09/2022

Faroe Adaları:2 Türkiye:1

Üç gün önce kendi sahamızda Lüksemburg karşısında beraberliği 87nci dakikada kurtarabildik, bu akşam deplasmanda Faroe Adaları bizi 2-1 yendi, tek golümüzü 89ncu dakikada atabildik. Bu maçı dahi zafer olarak lanse edebilirler, haçlı zihniyeti, dış güçler, hakem oyunları gibi bahaneler üretebilirler ama hiçbir idareci istifa etmez. 🙉🙊🙈🤭 Her alanda ülke mahvoldu, yirmi yıl geriye gidebilsek bir asır ilerlemiş oluruz.

Futbol da çöktü

Türkiye'de futbol da dibe vurdu; 2002'de Dünya Kupası'nda üçüncü olmuştuk, şimdi Lüksemburg, Faroe Adaları ve Litvanya ile aynı grupta oynuyoruz, son maçımızda Türkiye Lüksemburg ile 3-3 berabere kaldı, gollerimizden biri penaltıdan, öteki kendi kalesine oldu, 87nci dakikada beraberliği zor kurtardık. Ülkedeki erozyon bu boyuta vardı, her alanda çöktük. Hayaldi, gerçek oldu. Yaparsa kim yapar? İnşallahla maşallahla memleketi şey yaptılar. 🙉🙊🙈🤭