27/06/2020

Orhan Pamuk okumak TCK maddelerine eklenmeli


Orhan Pamuk'u okumaktan daha büyük bir işkence olabilir mi? Herhangi bir romanına otuz sayfa tahammül edebilmek her babayiğidin harcı mı? Bence Türk Ceza Kanunu'na "İki sene boyunca Orhan Pamuk kitabı okuma" diye bir madde eklense, caydırıcı etkisi idamı aratmaz. Düşünmesi bile korkunç, eyvah, kaçın, Orhan Pamuk geliyor. Müslüm Baba'nın konserinde bağrını jiletleyen abimiz Kara Kitap'ın yirminci sayfasına geldiğinde herhalde harakiri yapar. Yaktın bizi Orhan Pamuk, her satırın yamuk, şu milleti edebiyata düşman ettin.

25/06/2020

Google.books demin beni terletti


Google.books vergi bilgilerimi istedi, kitaplarımı yükleyen hoca kaydetmişti, bu işlerden hiç anlamıyorum. Neyse, zor bela girdim, bana acayip sorular yöneltildi, Amerika'da bir firma olmadığımı, ikamet adresimi filan yazdım. İşin komiği devlet beni Ankara'da oturuyor farz ediyor, üç ay önce 25 Mart 2020'de boşalttığım evim ikametgahım gözüküyor. Burada anlatmıştım, E-devlet üstünden başvurduğum halde sorun çözülmedi. Kısacası ben aslında yokum, var numarası yapıyorum. :) Şıkları boş bırakmamak lazımmış, vergi oranını yüzde 15 yazdım, aslında uçtum, çünkü edebi kazançların stopajına dair hiçbir şey bilmiyorum. Ankara'da devlet kademelerine sormuştum, e-kitaplar vergiden muaf denilmişti. Konuyu bilen yok, öğrensem gereğini yaparım. Gerçi kitaptan bir kuruş kazanmayı hayal etmiyorum ama 1 liralık hasılat vergiye tabi ise illaki öderim. Suda hile var, bende yok, yalnız aklım karıştı, google.books niçin beni sorguya çekti? Ortada para olsa neyse ne, bu iş nereden çıktı? Destek alacağım kimse yok, zırcahil olduğum bir alan, internet bilgim zayıf, beni niye bocalatıyorlar? Yazarlığa maddi amaçla girmedim, aklımdan bile geçirmedim, hele buraya korunmak için geldim, Türkiye'de birtakım güçler benle uğraşıyorlar, askeriyeden beri yakamı bırakmıyorlar, kitaplarımın dağıtımını ve satışını engelliyorlar. Yurt dışına gideceğim, İngilizce yazacağım, yayımlanmışları başka dillerde okurlara ileteceğim. Bir nevi google.books'a sığındım, eserlerimin geleceğini garantiye aldım, nelerle boğuşuyorum? Kitap kapaklarımı ben tasarladım, karikatüristlere her birini 100 liraya çizdirdim, herhalde o meblağı yirmi sene sonra filan teliften çıkartırım. :) Cepten siteye tıkladım, abidik gubidik satırları doldurdum. Vergi kaçırmaktan daha büyük bir alçaklık var mıdır? Rüşvet, zimmet, irtikap, hırsızlık da soysuzluktur ama vergisini tam ve zamanında ödemeyen biri benim gözümde aşağılıktır.

22/06/2020

Avrupa'da anca hela temizleyecek kelleler


Avrupa'da anca hela temizleyecek yahut işsizlik maaşı alacak kelleler bir şekilde makam, statü, servet ediniyorlar, hot zot ediyorlar. Bense uygar ülkelerde el üstünde tutulurum, saygı görürüm. Arif olan anlar. Gelecekte bir gün gelecek, Horgeneral gabileri elek gibi delecek. Anayasa ve babayasa cevaz vermiyor, yoksa epey karalardım.