05/11/2022

04/11/2022

Halkın cüzdanı boşaltılıyor, IMF hislerimize tercüman oluyor👇👇👇

Atma Recep, din kardeşiyiz

Ereğli 550 milyon dolarlık yatırımla yılda 250 milyon dolar kar edecekmiş. Dünyada böyle bir kar görülmüş müdür? Açıkça sallıyorlar, milleti kekliyorlar, halbuki Millet Bahçesi'nde kek yiyecektik.

Milliyet'in şeyi milleti dolduruşa getiriyor👇👇👇 Ereğli bugün tavan oldu.

Gelecekte ne olacak?

Faizi indirdiler, devalüasyonun önünü açtılar, akabinde enflasyon operasyonu yapıldı ki devletin örtülü vergisidir. Faizin aslında çok artırılması gerekiyordu ama halkın parası banka patronlarına transfer edildi; indirimler sürüyor, vatandaş iki yere kanalize ediliyor: döviz, borsa. Bence ikisinde de şey yapacaklar ama zamanını bilemiyorum. BİST zaten acayipleşmiş, belirli hisselerle (7,8 senedir bu film sahneleniyor,) endekse ayar veriliyor,ezici çoğunluk yerinde sayıyor yahut düşüyor. Bu konuda söyleyecek çok sözüm var ama aklım da var, canımı yolda bulmadım.

THYAO 300 günlük grafiği👇👇👇

THYAO hacmi çıldırdı👇👇👇

İşlem hacmi patladı: 112.8 milyar tl👇👇👇

Döviz çıldırdı,👇👇👇 örtbas etmek için borsayı malum kağıtlarla yukarı çekiyorlar

Endeksi malum kağıtlarla yukarı çekiyorlar👇👇👇🤭🙈🙉🙊

03/11/2022

Omg! THYAO hacmi 10 milyar lirayı aştı.👇👇👇

Sasa piyasa değeri 16.560 milyar usd👇👇👇🤭🙊🙈🙉🧨💣🚀✈🥕🐇

Enflasyonla mücadele yolu

Gelişmiş ülkelerde enflasyonla mücadele için aylardır faiz artırılıyor, ancak biz düşürüyoruz. İslami inançlar dolayısıyla vatandaş mevzuya uyanamıyor, mudinin parasının bankere aktarıldığını göremiyor. Ekonomiden anlamaya gerek yok, arz talep yasasına göre piyasadan para çekildiğinde enflasyon düşer, bunu herkes kavrayabilir. İnsan tasarrufunu mevduata yatırdığı takdirde dolaşımdaki para azalır, talep düşer, fiyat aşağı çekilir. Bu kadar basit bir olay olmasına rağmen bizi kandırıyorlar. Ayrıca devalüasyonun tek panzehiri faiz artırımıdır, bunu da pas geçtiler, müthiş bir şey yaptılar, şeyi ifade özgürlüğü olmadığı için yazamıyorum, izanınıza bırakıyorum. Daha önceki faiz artırımlarını ecinniler mi yaptı?

Kılıçdaroğlu niçin Amerika ve İngiltere'ye gitti?

Seçim yanaştı, bay Kemal Amerika ve İngiltere'ye gitti. Talimat alıyor, demiyorum, amacını sorguluyorum. Yabancı yatırımcıları Türkiye'ye yatırım için ikna edeceğim, diyor ama bu onun görevi mi?

Şampiyonlar Ligi grup maçları sonucu

Grup maçları tamamlandı, 4 İngiliz, 4 Alman ve 3 İtalyan takımı ilk 16'ya kaldı.

Enflasyonla (devalüasyonla da) mücadele böyle olur, mudinin parası bankere bağışlanmaz, faiz artırılır👇👇👇