24/02/2024

Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz

Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz. Corona zamanında evsiz kalmıştım, bana bir kişi yardım eli uzatmamıştı. Yüzbaşıyken atılacağımı öğrenmiştim, orta kulak kireçlenmesine binaen malulen emeklilik için dilekçe vermiştim, arkadaş, akraba çevrem selamı kesti, kızlar bile uzak durdular. Sendeledim, düştüm ama yıkılmadım, kalktım, edebi şaheserler yarattım, yüzde bir trilyon ihtimalle bu coğrafyanın yetiştirdiği en kaliteli yazarım, belki mizahta da aynı şeyi söyleyebilirim. Altının kıymetini sarraf bilir. Bir gün eserlerim yabancı dillerde neşredilirse herkes gerçekleri görebilir. Tıraşı keseyim, sadede geleyim: Gelecekte bir trilyon dolarım olsa dahi Giresunlu akrabalarıma (sadece Okan -annem ona karşı kötüleyici laflar etti, bir kitabımda mizahi anekdot ile onu iğneledim, fakat Okan'ın bana asla kötülük yapmayacağını sonradan zekamla anladım- ve Aydın'ı severim,) bir kuruşumu vermem, esasen o ikisi haricinde annemle kardeşim dahil hiçbir Giresunluya günahımı vermem, en fazla selamlaşırım. Kinci değilim ama salak da değilim, şimdi son derece mutluyum, maziyi hatırladıkça alayından tiksiniyorum. Bana kimin iyilik yaptığını biliyorum; doğuştan filozofum, karnım doysun, ıssız adada mutlu olurum, kimsenin selamına dahi ihtiyacım yok. Mutluluk insanın içindeki dehaya bağlıdır, başka da formülü yoktur. Nietsche'nin ilk hocası olan Arthur Schopenhauer'in AFORİZMALAR kitabı benim başucu eserimdir, bana beni tanıttı, nefes nefese okudum, herkese tavsiye ediyorum. Karakterimle bağdaşmayan bir mesleğe bilinçsizce, isteksizce girdim, detayları kitaplarımda açıkladım, askerliği benimseseydim değil Kuleli, Türkiye birincisi dahi olabilirdim. Herkesten farklıyım, bunun olumlu özelik olduğunu internet ve yeteneklerim sayesinde anladım. Kültür aristokratıyım, lümpenle iç içe yaşadım. Bat dünya bat!

Değişir Dünya-Nilüfer

Nilüfer'in DEĞİŞİR DÜNYA isimli şarkısına muhteşem bir klip hazırlayabilirim, ayrıca nakaratlardaki dans figürlerini tasarlayabilirim.

Şansa bak

Bir kardeşim sağ olsun, çok zaman ayırdı, Boğaz manzaralı, eşyalı, internet bağlantılı, üç katın ikinci katı, teraslı, sahile çok yakın bir daire buldum, ufak tadilatı takiben üç beş gün sonra taşınacağım; üst katımda dört oteli olan bir kişi oturuyor, diyeyim, nasıl bir cennete düştüğümü anlayın. Ömrümde ilk kez sefa süreceğim. Bu arada Cağaloğlu'nda yayıncı bulabilirim, Sultanahmet'te turistle tanışabilirim.

22/02/2024

Herkes Mersin'e ben tersine

Son bir yılda İstanbul dışarıya en fazla göç veren şehir olmuş, bense İstanbul'a geldim. Eskiden İstanbul'u hiç sevmiyordum, bu sefer bayıldım, çünkü Türkiye'nin en lüks semtine düşmüşüm, Beşiktaş'ın sosyetenin gözbebeği olduğunu bilmiyordum. Gayrettepe, Balmumcu, Zincirlikuyu, Levent, Nişantaşı, Akmerkez, Etiler her gün geziyorum, bazen Ortaköy, Arnavutköy, Bebek, Emirgan kıyılarında turluyorum, kimi vakit Kabataş, Galataport, Karaköy, Eminönü kıyısına da uğruyorum. İstanbul muhteşemmiş ama o semtlerde yaşamak için şişkin cüzdan gerekiyor. Elhamdülillah hamim var, maddi sorunum yok, maaşım 11 076 liraydı, 1 Marttaki üç aylığımı almadığım için zamlı halini bilmiyorum, şubat 2024 kirası olarak 14 750 tl ödedim. Spekülatörler sağ olsunlar, sayelerinde rızkımı çıkarttım.

Euro ve gbp bugün de rekor kırdı

Her halka arzda aynı filmi izliyoruz, lmkdc de ilk günü minnacık hacimle tavan kapattı.

21/02/2024

Usd ve Euro bugün de rekor yeniledi

Aracı kurum dağılımı

Ta doksanlı yıllardan itibaren borsanın en iyi imkanlarından yararlandım, özel seans salonlarında işlem yaptım, bana bilgisayar tahsis edildi, müthiş hacimler yaptım, kesemi doldurdum ama aracı kurum dağılımına ve takasa hiç bakmadım, bakışı ahmaklık saydım. Niye kurcalıyorlar? Sanki tanıdığı biri alım yahut satım yapmış zannediyorsun ama alakası yok, oradan anlam çıkarmaya çalışıyorlar. Yazık, hepsine acıyorum.

Borsadaki uçuş

Türkiye'de yaşam çok pahalı oldu

İnternetten araştırıyorum, yurt dışında başkentler haricinde hemen her şehirde ev kiraları, gıda, eşya ve araba fiyatları Türkiye'den çok daha ucuz olmuş. Hayat pahalılığına rağmen ekonomik kriz tartışılmıyor, medya ortalığı sütliman gösteriyor. Kalıcı vize alsam bir dakika durmam hele İngilizce konuşulan ülkedeyse binlerce kilometreyi yayan giderim, sevinçten göbek atarım.

20/02/2024

Bundesliga2 seyirci sayısı Bundesliga'yı sollamış

Bankalar ve Halkbank

Bankada bir kuruş para bırakmanın tehlikesini biliyorum, geçmişte yaşadım, kitabımda da yazdım, hesap işletim ücreti tahsil edilebiliyor, başka masraflar yansıtılabiliyor. Geçende Halkbank mevduat hesabımı başka yere eft ile aktardığımda nedense 11.54 lira bırakıldı, hesabımı kapatmak istemediler, ben de paramı sağ salim göndereyim, zorluk çıkartmasınlar diye itiraz etmedim, dün Şişli Pangaltı Şubesi'ne gittim, hesabımı kapattırmak istedim. Gişedeki memure 11.54 lirayı çekersem yüklü meblağ ödemem gerekeceğini söyledi, bağış yapmamı önerdi, peki dedim, Mehmetçik Vakfı'na bağışladım, fakat bugün e-devlet'ten kontrol ettiğimde Halkbank hesabımın açık olduğunu gördüm, haliyle yeniden başvuracağım. Vaktiyle sayısız bankada aynı manzarayla karşılaştım, e-devlet uygulaması olmasaydı uyutulacaktım. İhmal etmeyin, faal olmayan banka ve aracı kurum hesaplarınızı mutlaka kapattırın, yoksa ileride acı sürprizle karşılaşabilirsiniz.

19/02/2024

Borsa rekor kırdı, sonra çakıldı ama ben maaşımı artırdım

İş bilenin, kılıç kuşananın

Eski güreşçi Şeref Eroğlu Güreş federasyonu başkanı oldu, güreşte şaha kalktık, dün sonuçlanan Avrupa Şampiyonası'nda serbestte ve greko-romende takım şampiyonu, kadınlarda ikinci olduk. Spor kariyeri olmayan birinin idarecilik yapmasını yasaklamalıyız, yoksa başarı hayal olur.

18/02/2024

Astronot

Her Türk astronot olabilir, uçuş bizim bariz özelliğimizdir, siyasetçilerimiz bu konuda sınır tanımıyorlar, ayda dört şeritli otoban yaptırmayı vaat edebiliyorlar.