05/11/2021

Yarasın ağalar

Sosyal Medya

Türkiye'de ifade özgürlüğü her daim sorun olmuştu, AKP iktidarında işler çığrından çıktı. Turkiye'nin yetiştirdiği en iyi yazar olduğuma şüphem yok, velev yanılsam bile düşünen bir beynim var, sorguluyorum, akıcı bir dille kaleme alıyorum, kaliteli mizah da caba! Öyle bir ortam oluşturuldu ki kitap yazamıyorum hatta aklımdan geçirmiyorum, çünkü yayıncı bulamayacagima eminim, mucize gerçekleşse ve yayınlatsam dahi okura ulaşamayacağımı biliyorum. Vatandaşın fikirlerini aktarabilecegi tek mecra internet sayfalari ve sosyal medya bağlantıları oluyor, maalesef onu da çok görüyorlar, kanun çıkartıyorlar, ülkemizde temsilcilik açılması şartı koyuyorlar. Empati yapalım, twitter, youtube vs şirketler 200 farklı devlette büro kurarsa maliyeti ne olur? Onca masrafa niye girsin? Halktan topladığı vergilerle faaliyet gösterseydi savurganlık yapabilirdi, oysa öyle bir şansı yok, dişiyle tırnağıyla kazanıyor. Bu coğrafyanın ayrıcalığı mı var da dayatıyoruz? Amaç üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi? Gizli kapaklı film çevirmeyen biri görüşlerin paylaşılmasından korkmaz, bilakis memnun olur, teşvik eder. Gafile kelam, nafile kelam!

04/11/2021

Iyi ki twitter hesabımı kapatmışım

Geçen hafta perşembe günü hesabımı kapatmıştım, çünkü dlyrklar servet ödeseler bulamayacakları fikirlerime burun kıvırıyorlardı, hepi topu 330 takipçim vardı, kitap satışlarımda artış yoktu, olağanüstü tuyolarimi beğenmiyorlardı, retweet yapmıyorlardı. Mesela çarşamba kapanışa doğru gozde'den bahsettim, ertesi gün açılıştan kısa süre sonra tavan çekti ama milletin gıkı çıkmadı, kepenk kapattım, alayına siktir çektim. Portföy için önerdiğim dört hisseden ikisi, glyho ve ittfh bugün tavan oldu. :) Lümpene iyilik yapıyordum, bat dünya bat! Turkiye'nin en iyi borsacısı olabilirim. Eşek hoşaftan ne anlar? Sikoglu! Uza bakayım, sağdan git, para bulursun.

03/11/2021

BIST hakkinda

BIST bugün 1547 kapandı, son bir yıllık zirvesi 1589'a hayli yanaştı, halbuki bir sürü hisse bugün son bir yıllık en düşük fiyatını test etti. Her şeyimiz anormal, bunun doğal sonucu olarak her alanda tel tel dökülüyoruz.

U-30 Sayfa-2

U-30 Sayfa-1

Sayfa-3

Sayfa-2

Sayfa-1

BIST'ten tuhaf manzaralar

Borsa bugün yuzde 0.91 puan arttı, 1547 kapandı, yalnız piyasa genelindeki fiyatlar çok farklıydı, endeksi diğer hisselere göre hayli primli olan ve xu100 üstünde ağırlığı yüksek olan bimas, eregl, arclk, froto, toaso, sise, garan gibi kağıtlar belirliyor, oysa diğer kağıtlar nal topluyor. BIST şaibeli yapılanmış demiyorum, bir suç isnat etmiyorum, durum tespiti yapıyorum, analizi ve değerlendirmeyi size bırakıyorum, zaten bize her şey yasaklanmış, fikrimizi açıklasak, misal şu hisse ucuz yahut pahalı desek hakkımızda soruşturma açılır. Birazdan üç farklı sayfada şirketlerin fiyatlarını paylaşacağım, tek tek bakın.

01/11/2021

Kamu hisseleri

Dün akşam (31.10.2021) karar verdim, borsada bir daha kamu hissesi almayacağım, özellikle bu hükümet döneminde asla bulaşmayacağım. Maaşımın artan kısmıyla belki işlem yapabilirim, onu saymıyorum. Size telkinde bulunmuyorum, yeni rotamı açıklıyorum, borsaya on yılda bir giriyorum, bu seferki dalışımda bu gruba bulaşmasaydım daha şimdiden deveyi havuduyla yutmuştum. Kamuoyuna duyurulur.