08/02/2020

Hiçbir konuda fikir beyan edemiyorum


Türkiye son yıllarda acayip bir ülkeye döndü, ifade özgürlüğü dibe vurdu. Kendimden örnek vereyim, hiçbir yerde yazamıyorum, sosyal medyada dahi önüm tıkandı, iki tweet'ime mahkeme kararıyla erişim yasağı istendi, takipçileri sildim, hesabımı pasif hale getirdim. Farklı zamanlarda iki ayrı twitter hesabı açtım, sadece finansal mevzularda yazmayı denedim, ikisini de ikinci gün kapatmak zorunda kaldım, çünkü twitter hesabımı askıya aldı, robot testi yaptı. Bunlardan anladım ki şikâyet edildim, daha fazla strese girmeyeyim diye o hesapları tamamen kapattım. Türkiye korkunç bir hale geldi, görüşlerimizi özgürce açıklayamıyoruz. Tarihe not düşeyim diye buraya yazdım. Hayaldi, gerçek oldu.

03/02/2020

Kedileri her gün en az 30-40 dk seviyorum


Mahallemizin kedileri yabani, diğer insanlardan kaçıyorlar ama benden ayrılmıyorlar. Spora gidip gelirken önüme hopluyorlar, ikram ettiğim ton balıklı yaş mamayı iştahla yiyorlar. Tontini büyüdü sayılır, teyzesi Mıymık, annesi Dımdırık, teyzesi Tin Tin, anneannesi Kara Prenses, babası Beşiktaşlı,derken minnoşları sevmeye doyamıyorum. Hayvanlarla dostluk kurmak müthiş bir şey, anlatılmaz, yaşanır.

Borsa ne zaman düzelir?


Borsa ekonominin barometresidir, piyasaların durumu oraya yansır. Bu hükümet ekonomiden zerre anlamıyor, tüm kitaplarımda yazmıştım. Sorunun yanıtı açık, iktidar değişse, misal CHP gelse, borsa şaha kalkar hele kamu hisseleri tavanları kitler.

02/02/2020

Rantiye ağı kurulmuş


Otomobil ve bilgisayar (cep telefonu dahil) kısa ömürlü, fahiş fiyat ödüyoruz, daha fazlasını benzine ve internet ücretine harcıyoruz. Bu iş normal değil, iki taraflı eziliyoruz.

Coni banyo yaptı, kurulanıyor, 2 Şubat 2020