10/05/2024

OMG!

Spor gazetesi Fotomaç on liraydı, on beş lira olmuş; öldürseler o parayı vermem. TÜİK enflasyonu düşük açıklıyor, o yüzden ücretli ve emekli düşük maaş alıyor, şeylerin savurganlıklarına kaynak yaratılıyor ama gerçek enflasyonun yüzde yüz ellilere yakın seyrettğini biliyoruz.

08/05/2024

Sia-Greatest

Bir şarkının klibi bu kadar mı güzel olur? Sözleri ve figürler birbirini tamamlıyor, müzikseveri mest ediyor. Bu ülkede o çapta bir koreografi anca on bin yıl sonra hazırlanabilir.

05/05/2024

Kitabımdaki sayısız önerilerden biriydi, moratoryuma gitmemek için çok daha fazla tedbir almalıyız, makam araçları ve lojmanları yasaklamalıyız.

Paramatör'den alıntıdır, izinsiz yayınlanamaz

Yazar olmasaydım, hele düz yazılardan oluşan Reziliazam​ ile Deliminatör​'ü kaleme almasaydım, beni tanıyan tipler hakkımda şöyle köstekleyeceklerdi: "Bırak allasen! Spor manyağı, darıdünyadan bihaber yaşıyor, operada ritimli aryayla modernleşmemiştir, Yunus Emre oratoryosunu bayağılaştırır, balenin, balerinin, baletin valsını mükâfatlandıramaz,". O kişi borsayla ilgileniyorsa, işin içine hisseleri, nominal değerin sertifikasyonunu, yastıkaltının mizanını, baremlerin marjını da katardı, hepi topu o! Hacı hacıyı Mekke'de, derviş dervişi tekkede görür. Akbaba kılıklı akrabalarımla, arka taş görünümlü arkadaşlarımla ve yakın çevremdeki moronlarla futbol, çalım, degajman, rüçhan hakkı, tahvil, bono, apel haricinde laklak etmedik. Aksini ispatlayın, Kızılay'ın ortasında üç gün üç gece anıracağım.

Devastate

İngilizce ve Türkçe kelimeler ile anagram oynansaydı bu kadar enteresan bir sözcük oluşturulamazdı. Deva Türkçede çare demektir, state İngilizcede devlet oluyor, ancak devastate İngilizcede harap etmek, tahrip etmek, mahvetmek manasına geliyor. İfade özgürlüğünün kırıntısı kalmadığından bu husustaki fikirlerimi paylaşmayacağım.

İstanbulspor başkanının yaptığını takdir etmiştim, Van Spor başkanına da helal olsun! Nokta kadar menfaat için virgül gibi eğilmeyeceksin. Trabzonspor 2010-2011 sezonundan sonra ligden çekilmeliydi ama pısırık idareciler şeylerin dümen suyunda gittiler. Gazi diyeli, hak verilmez, alınır.

Beşiktaş (5 Mayıs 2024)

Giresunspor başkanı Ramazan Nahid Yamak önceki yönetime dair kükremiş, anlayana Türk futboluna iş adamlarının niçin üşüştüklerini açıklamış.