04/05/2024

Halk galeyana kapılacak ama Hamit Altıntop doğru söylüyor, Türk futbolunun eski futbolculara ihtiyacı var, iş adamlarının bu alemden uzaklaştırılmaları gerekir.

Bisiklet imalatında çığır açılamaz mı?

Üç veya dört tekerlekli bisiklet yapılamaz mı? Bence bal gibi olur, arkaya küçük bir yük taşıyıcı dahi konulabilir, fakat otomotiv devleri böyle bir girişimi engeller.

Bir futbol kulübünde yiyicilerin olmadığı nasıl anlaşılır?

Transfer sezonunda gelenler ve gidenler miktarı ne kadar azsa orada yiyiciliğin olmadığı anlaşılır, aksi durumda idarecilerle menajerlerin hatta kukla teknik adamların şey yaptıkları düşünülebilir.

Türkiye'nin 2001 kriziyle şu anki kredi notları... Şark cephesinde değişen bir şey yok, yine ekonomik faciayla boğuşuyoruz.

Kerim Rahmi Koç

Fenerbahçe'nin başkanı Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç dün Monaco'nun Fenerbahçe'yi İstanbul'da 65-62 yendiği play off maçı sırasında ve bitiminde taşkınlıklar yapmış, birkaç kere Monacolu basketçilerin üzerine yürümüş, birilerince tutulmuş. Acaba Trabzonspor-Fenerbahçe maçında sahaya giren taraftarlara Fenerli siyahi futbolcuların tekme tokatla karşılık vermesi misali Monacolu 2.10'luk devler de ona vursaydı Fenerliler yine nefsi müdafa diyecekler miydi? Rakip basketçiler Koç yahut başka bir taraftara saldırsaydı yine eleştirirdim. Benim çizgim bellidir: Sporcu hiçbir zaman taraftara vuramaz, kolluk kuvveti ve güvenlik görevlisi onu korur. Ayrıca Eurolegue maçında da K. R. Koç Monacolu bir basketçiye bir şeyler yapmış, videoda sövmüş deniliyor ama gerçeği bilemeyiz. Sporu spordan anlayanlar yönetmezse böyle olur. Başkanlık için lisanslı sporculuk kariyeri şartı getirilse ve belediyelerin takım kurması (rantiye) yasaklansa Türk sporu şaha kalkar, mali durumu düzelir. Türkiye'nin belki üçte birine sahip olan bir ailesinden bir genç bu derece fanatikleşebiliyorsa durum muhakemesi yapalım, kendimizi sorgulayalım. Demek ki cinnet halindeyiz, desek ağır bir ifade mi olur?

01/05/2024

Emekli memur zammı hak etmiyor

Geçen sene memura seyyanen zam yapıldı, memur emeklisi pas geçildi. Bir yaşıma daha girdim, böyle bir keyfiyet olabilir mi? Aradan onca zaman geçti, emekliler protesto mitingleri yapmadı, yurt dışı dahil mahkemelerde hak aramadı. Ömrün boyunca vergi ödüyorsun, senin paranı senden esirgiyorlar, başka kesime dağıtıyorlar. Batıda buna müsaade edilmez, adamlar dirayetliliklerini 1789'da, Magna Carta'da ispatlamışlar. Yok kardeşim, memur emeklisi zamma layık değil, çöplüklerden küflü ekmek kırıntısıyla karnını doyursun.

Bu yaşıma dek sağlam ürün görmedim

Bu ülkede her mal hileli imal ediliyor, diyemem, fakat bu yaşıma dek sağlam ürüne rastlamadım, ne aldıysam bozuk, kalitesiz, ... çıktı. En güvenilir sektör elektroniktir diyebilirsiniz, web masterımın tavsiyesiyle o devrin en pahalısı olan Arçelik masaüstü bilgisayar aldım, arızalıydı, yetkili servis görevlisi geldi, beyni problemli dedi, değiştirmeyi kabul etmedi, ana ekranı ikiye böldü, böyle kullanın dedi. Boktan bir pc idi, sadece yazma amaçlı çalıştırdım. Ayakkabılardan illallah dedim, en lüks markaları aldım, fayda etmedi, greyder marka bot gördüm, kazık fiyatına rağmen kaptım, üç ay sonra tabanı yarıldı. Kitaplarımda sayısız örnek verdim, uzatmayacağım. Bu coğrafyada sağlam kulaklık da bulamadım, iki kere Sony denedim, tanınmış firmaların her türlü kulaklığına para ödedim, marketlerin kıytırık mallarından dahi medet umdum, hepsi kırıldı, bozuldu. Şu coğrafyadan kurtulamadım.

Mevduat faizindeki stopaj oranı yükseltilmiş,

28/04/2024

Kredi kartı borcum iki maaşımı aştı, hesaplar şaştı, maaşım (15 940.55 TL.) naaş oldu. Yurt dışına kaçmalıyım, burada bana asla yazdırmazlar ama kalıcı vize alamıyorum, üç aylık vizesiz ülkelerde oteller çok pahalıdır, ev bulabileceğimi bilsem bir dakika durmam, üçer ay seyahat yaparım, herhalde buradan kötüsü yoktur, ayrıca başkent ve büyük şehirler haricinde şimdikinden pahalı olmaz.

Hasta zihniyet

Lider Galatasaray'ın takipçisi Fenerbahçe dün Beşiktaş'ı 2-1 yendi, şampiyonluk iddiasını sürdürdü. Teknik direktör İsmail Kartal galibiyet sonrasında futbolcuları ödüllendirmiş, üç gün izin vermiş. Yuh! Ömrüm sporun içinde geçti, böyle bir saçmalık görmedim. Futbolcu yahut başka sporcu fark etmez, sezon içinde sürekli antrenman yapmalı, yoksa kondisyon kaybı yaşanır. Son derece tembel bir toplumuz, her fırsatta yatmayı şiar edinmişiz, hastalıklı zihniyet bundan kaynaklanıyor.

Türkçe aceleye getirilmiş

Türkçe alelacele düzenlenmiş, farklı anlamlar çıkabiliyor. Mesela top kelimesi isimdir, çoğul takısı alınca toplar olur. Toplamak fiildir, geniş zaman çekim halinde toplar olur. Bilardoya dair bir cümle kurayım: Kolay toplar, parsayı toplar. Beyin amcıklamasından malül olmanıza ramak kaldı, değil mi?

Snooker Dünya Şampiyonası ödülleri

Dünyanın en pahalı ülkelerinden biri olduk, medya bu gerçeği halktan gizliyor. Türk'ü kazıklamak kolay oluyor, hiçbir şeye, şeyliğe itiraz etmiyor. Bugün gündem olan habere bakın, şeyinize kına yakın.

Euro/usd ve GBP/usd paritelerinin son yıllardaki seyri

Ben muhalif miyim?

Ben muhalif değilim; namuslu, akıllı, bilgili, çalışkan, yetenekli bir düşünürüm; torpille, rüşvetle podyum bulanlardan ve yolsuzluk yapanlardan tiksiniyorum, şerefsiz kellelerin alçaldıkça yükselmelerini ti'ye alıyorum. Benim muhalefe dahil olduğumu düşünürseniz suç işlersiniz, karşıt fikirlerin ülkeye hükmettiklerini kabullenmiş olursunuz.

Beşiktaş (17 Mayıs 2024)