24/06/2023

Rusya'da işler karşıyor, Wagner group ve Çeçen direnişçiler haberleri geliyor

Ne yalan söyleyeyim, kitaplarımda yazdım, youtube'a yüklediğim videomda açıkladım, Ruslara hayran kaldım, dedim. Bir aylık Türkmenistan maceramda Ruslarla şerefyap oldum; Fransızları, İngilizleri, Amerikalıları, Almanları, Japonları, ... görmedim, belki onlara da gıpta edecektim. Rusya'ya ambargo uygulanması, sporcularının dışlanması, Ukrayna ile çatışma çıkması, derken Wagner ayaklanması işin tuzu biberi oldu. Bu ülkenin bir an önce normal seyrine dönmesini diliyorum.

24.06.2023

23/06/2023

Usd, euro ve gbp rekor yeniledi.👇

Usd ve gbp rekor tazeledi👇

Ekonomik kriz derinleştikçe BİST coşuyor ama alımlar genele yayılmıyor, şeyli kağıtlar endeksi uçuruyor. 👇

Usd, euro, gbp grafikleri👇

Saat 10.58, 31.8 milyar liralık hacimle uçuş var, döviz de kontrolden çıktı. Sizce bu filmin sonu nasıl bitebilir?👇

Ekonomik yıkıma, dövizdeki ralliye rağmen borsa eşleşmeye uçuşla başladı. 🙉🙈🙊🤭👇

Normalde

Normalde döviz artınca ekonomi kötüleşir, borsa çakılır ama bizde tersi oluyor, çünkü şeyler şeylik yapıyorlar. 🙈🤭🙊 Türkiye sermaye piyasalarına Araplar hariç bir yabancının girdiğine inanmıyorum. "Halkın parasını enflasyonun yüzde yüzü aştığı ortamda bankalara yüzde 8.5 faizle verdiler, mudiyi yüzde yirmilik oranlarla ezdiler," diyemem, çünkü ifade özgürlüğü yok!

Mevduat faizi artsa, en azından gerçek enflasyon düzeyine çıksa döviz çakılır, enflasyon biter.

Buna hiç şüphem yok, vatandaşı şey yapıyorlar, yasaklarla herkesi susturdular, yoksa işin detayına inerdim. Seçimden önce "Erdoğan ve Varlık Fonu varsa ben borsada yokum," demiştim. Gafile kelam, nafile kelam!

Devalüasyon 7 senedir sürüyor, usd, euro, gbp bugüne de rekorla başladı.👇

Arda Güler

Türkiye Ligi'ni 20, 25 senedir izlemiyorum. Kupa maçında Arda Güler'i mercek altına aldım, vasat bir oyuncu olarak gördüm. Bence onu şişiriyorlar, bu ülkede kaliteli bir oyuncuyu, sanatçiyı, yazarı, bilgini övmezler.

22/06/2023

Omg! Döviz çığrından çıktı, hepimiz daha da fakirleştik. Durdurun dünyayı, inecek var.👇

Gel de gülme!

Borsa endeksi tarihi zirvesine yakın seyrediyor, zaten kısa süre önce rekor kırmıştı ama hisselerin ezici çoğunluğu yatırımcısını ezdi, devalüasyon ve enflasyon karşısında tuş etti. Borsacının parası eksi faizli kredi okarak işletiliyor, tezim aklınıza yatıyor mu? Bu coğrafyaya yabancı sermaye (bıyıklı yabancı hariç) girer mi?

Sonbaharda hicret etmeliyim

Corona fırtınası dindi, artık hicret edebilirim. Gerçi Erdoğan'ın mantık dışı uygulamaları (liranın ne hale düştüğünü biliyorsunuz) yüzünden param eridi, koşullar kötüleşti ama onun hesabını yapamam. Bir an önce hicret etmeliyim, medeni bir ülkeye yerleşmeliyim, kaleme asılmalıyım. Ne olursa olsun, heybeyi omuzlayayım, ülke ülke dolaşayım diyorum. Gezen tilki yatan aslandan iyidir. Binamızda santral tipi uydu olduğu için Azersat vs uyduları bağlatamıyorum, biss key kodlu televizyonumun hayrını göremiyorum. Tv operatörleri korkunç ücret alıyor, ölürüm de o miktarı vermem. Bir ay sonra tivibu (arkadaşın adına almıştım,) aboneliğim bitecek, artık Turksat izlerim, daha doğrusu tv ile bağı kopartırım, sadece teletekse bakarım.

Konut kirasındaki artış sınırı bir yıl daha uzatılacakmış. Ben 10 Mart 2023'de yüzde 25 yerine enflasyon rakamı olan yüzde 55 artırmıştım.👇

Faizin önemli noktası

Merkez Bankası faizi bankaları ilgilendiriyor, azalınca halkın parası banka patronlarına daha düşük maliyetle veriliyor. Devalüasyon ve enflasyonla mücadele için mudinin mevduat faizinin artırılması, gerçek enflasyonun, yani yüzde yüzün üstüne çıkarılması gerekir, yoksa şeylerin şeylikleri devam eder.

İç güçler dövizdeki yüzde dörtlük artışı kamufle etmek için borsayı da uçurdu, bu replikleri ezberledik.👇

Kıytırık maaşımla ne varyeteler yapıyprum. (22.06.2023) 👇🤭🙈🙊🙉

Dövizdeki artış yüzde dördü geçti, usd, euro, gbp rekor tazeledi.

Faizi indirdiler, ekonomiyi batırdılar, şimdi faiz artırıyorlar ama neye yarar?

Erdoğan ile gemi yürümüyor, MB faiz artırdığı halde usd, euro, gbp çıldırdı, rekor tazeledi. Bence teknokrasi tartışılsın.

MB faizi yüzde 15'e yükseltti ama döviz uçtu, euro rekor kırdı, çünkü tl forex'te işlem görmüyor, iç güçler şey yapıyor.

Kuru yerde sele gittik

Erdoğan'ın iktisat ve mantık kurallarına aykırı kararlarıyla Türk halkı ekonomik facia yaşadı, enflasyon ve devalüasyona mahkum oldu, oysa bu süreçte yurt dışı piyasalarda işler gayet iyi gitti. Ömrümde AKP iktidarından daha başarısız yönetim görmedim, Türkiye 20 yıl geriye gidebilseydi bir asır ilerlemiş sayardım. Halkın serveti banka patronlarına transfer edildi; karşılıksız krediler (Telekom misali) yüzünden mi, nedendir bilemeyiz, sonuçta ceremesini vatandaş çekti.

Saat 11.35, maaş icraatım!👇

20/06/2023

Zayıflama safahatım! (Not defterimden kopyaladım)

Perhize 5 Ekim 2022 çarşamba günü başladım, salonun kıytırık tartısında 84.90 kiloydum. 16 Kasım 2022'de 79.90 kiloydum, 9 Aralık 2022'de 78.85 kiloydum, 14 Aralık 2022'de 78.40 kiloydum, 24 Aralık'da 78.20 kiloydum, 1 Şubat 2023'de 77.70 kiloydum, 4 Şubat 2023'de 77.25 kiloydum, 23 Şubat 2023'de 76.85 kiloydum, ancak ayakkabı 0.5 kilo çekiyor. Gerçek baskülde 13 Nisan 2023'de 75.80 kiloyum, 3 Haziran 2023'de 75.55 kiloyum, 14 Haziran 2023 75.25 kiloyum, 20 Haziran 2023 74.65 kiloyum. Not: not defterimden kopyaladım.

İnanın, sevinmiyorum

Vadeli mevduata geçtiğimi yazmıştım, sonradan borsa çöktü ama hiç sevinmedim. Ülkenin ekonomik durumunun iyi olmasını isterim, moratoryum vesair ihtimallerde hepimiz batarız. Erdoğan ve Varlık Fonu varken borsaya girmem, anca vurkaç yaparım yahut maaşımla antin kuntin denerim, demiştim, tezimde diretiyorum. Mevduat faizinin gerçek enflasyonun üstüne çıkmaması halinde devalüsyon da enflasyon da bitmez, kriz derinleşir. Size bol kazançlar!

Şeyli kağıtlarla endeksi tuttular, kalanlara bastılar. Borsayı tek bir firma yönetiyor, tezim bundan kaynaklanıyor. Temettü dağıtılmıyor, vatandaşın parası eksi faizli kredi olarak işletiliyor. Borsacı bu zararı çıkartabilir mi? Göreceğiz...👇