09/06/2023

Vadeli mevduata geçtim

MB başkanı bu sabah başka göreve atandı, döviz kontrolden çıktı, bu nedenle faiz artırımına gidilebileceğini düşündüm, 105 gün yerine 32 gün vadeli mevduat açtırdım. Param gasp edilseydi bu kadar üzülmezdim, göz göre göre şey yapıyorlar. Can ve mal güvenliğimi sağlayabilirsem, yani hicret edebilirsem derinlemesine yazarım.

Kaderin cilvesi

Ömrümün en mutlu dönemini Pendik, Dolayoba'da yaşadım, babamla ormanlarda geziyorduk, ilkokula başlamıştım, iki katlı müstakil evimiz vardı, keçi besliyorduk, velhasıl o günleri hata hatırlıyorum, fırsat bulabilirsem orayı ziyaret edeceğim. Hayatımın en mutsuz çağlarını ise Giresun'da geçirdim, aklıma geldikçe ürperiyorum, Giresunluların kitaplarıma dahi katlanamadıklarını biliyorsunuz. Bu sezon Giresunspor Süper Lig'den düştü, Pendikspor Süper Lig'e yükseldi, iki sonuca da hayli sevindim. Bastır Pendikspor!

Türk halkı perişan oldu

Devalüasyon yedi senedir sürüyor, geçende dövizdeki günlük artış yüzde sekize yanaştı, bugün yüzde ikiye tırmandı, yani işler raydan çıktı. Resmi enflasyonu biliyorsunuz, TÜİK rakamları insanı güldürüyor, gerçekte yüzde 150'lere ulaştı. Türk halkı son yıllarda servetinin en az yüzde seksenini kaybetti. Yazık! Namuslu, bilgili bir düşünürüm, olan biteni gelecek kuşaklara aktarmak için buraya yazdım. Ey 2100 yılının evladı! Bizi çok ezdiler, yasaklara boğdular, gıkımız çıkmadı.

Erdoğan ekonomiyi mahvetti, döviz hala uçuyor👇

08/06/2023

Usd, euro ve gbp ha bire rekor kırıyor!

Borsacı benden uzak dursun

https://youtu.be/v60f3gkJo0o

Hicret

Sonbahardan sonra hicret için azami çaba sarf edeceğim, vizesiz ülkelerde sondaj yapacağım. Bu ülke insanıyla ve kurumlarıyla hiçbir zaman aidiyet bağı hissetmemiştim, artık tahammül edemiyorum, bana mesleğimi dahi yaptırmıyorlar, yazdırmıyorlar. Ekimden sonra ataklara başlayabilirüm.

Borsa bugün 108.9 milyar liralık hacimle 5554 puandan kapandı, yarın maaş haricindeki paramı vadeli mevduat hesabına yatıracağım.

Mezarlık soyguncuları

Yarın paramın yüzde doksanını eft ile 105 gün vadeli mevduat hesabına yüzde 38.5 faizle yatıracağım, valör olmayacak. Aracı kurum görevlisi kadına bunu söyledim, daha önce ücretsiz olan eft aniden ücretlendi, 90 lira tahsil ederiz denildi. Mecbur evet diyeceğim, çünkü başka bir şehirde konuşlu olduğundan elden alamam. Para piyasası fonları yüzde 17'den aşağı getirmez, nedense bugün iki fonun getirileri yüzde 7.823 (yedi nokta sekiz yüz yirmi üç) ve yüzde 11.458 (on bir nokta dört yüz elli sekiz) olmuş. Vay hırsızlar! Hesap bilmesem beni besmelesiz kekleyecekler. Gerçi çözüm bulamıyorum, şikayet edemem, günlerden beri ICBC fonları olan ICE ve IFV'den getiriden çok daha fazla kesinti yapılıyordu, mesela dünkü oran dört mislinden fazlaydı. Soygun meşrulaşmış, diyemem ama bir şeyler olmuş, işler çığrından çıkmış. Dikkatli olun, ekstrelerinizi kuruşu kuruşuna didikleyin. Ben komisyonum on binde bir olduğu için bir nebze teselli buluyorum, sizin durumunuz daha beter olabilir. Bundan sonra borsayla alakam minimum düzeye inecek, artık moratoryum ilan edilmezse sevineceğim, çünkü o zaman devlet tüm hesaplara el koyuyor, paranı 8 sene sonra tahvil olarak mı on sene sonra döviz olarak mı iade edelim gibi seçenekler sunuyor. Takdir edersiniz ki o durumda yurt dışı hayalim yatar, hayatın anlamı kalmaz, çünkü yazmak, yayınlatmak için yaşıyorum, bu coğrafyada engelliyorlar.

Hepsinin yerli (bıyıklı yabancı) olduğuna ve moratoryum ihtimaline önlem olarak parasını yurt dışına çıkardığına inanıyorum.👇

Usd, euro ve gbp kontrolden çıktı, lira şarampole yuvarlandı. Yeni rekorlar!👇

Mevcut sistemde kimse reel anlamda kar edemez

Borsa, döviz, viop, varant, mevduat, bono, tahvil, eurobond, ... ayırmıyorum, mevcut sistemde kimse reel anlamda kar edemez, piyasaları öyle ayarlamışlar, faiz indirimiyle kaçacak delik bırakmamışlar. Gerçek enflasyonun çok altındaki getirisine rağmen en az zarar edebileceğimiz seçenek mevduat faizidir diyorum, valör olmayan ve hesap işletim ücreti alınmayan bir bankayı bulun, pazarlık yapın, en yüksek oranı alın.

Mezarlık soyguncuları

Yarın paramı 105 g0n süreyle mevduat hesabına yatıracağım, aracı kurum benden eft almıyordu, günlük limitim 100 bin liraymış, aracı kurum görevlisi deminki konuşmamızda kendisi tüm miktarı gönderebileceğini ama 90 tl komisyon alınacağını söyledi. Bunlar bana mezarlık soyguncusunu hatırlatıyorlar; tiksindim, yaka silktim, yurt dışına yerleşebilirsem, can ve mal g0venliğimi sağlayabilirsem detaya inerim. Bu yerleşim yerinde aracı kurum yok, birkaç banka var, yoksa onlara zırnık koklatmazdım, nakit çekerdim, elden teslim ederdim.

Zam yağmuru

Bugün Tarım Kredi epey ürüne yüzde ondan fazla zam yapmış. Erdoğan 0lkeyi 20 yılda mahvetti, geçenlerde yeniden seçildi. Faiz indirimiyle döviz dizginlenemez ama kur korumalı mevduat hesabıyla vatandaşı kucakladıkları için karlı çıkıyorlar; enflasyon ise örtülü vergidir, haliyle debdebeli yaşamın faturası oluyor. Erdoğan iktidarında ekonomi asla düzelmez, 15 seneden beri bu yolun sonunun uçurum olduğunu yazıyorum, kitaplarımda da açıklamıştım.

Euro ve gbp rekor tazeledi, tl delik deşik oldu.👇

Usd ve euro bugüne de rekorla başladı.

07/06/2023

Yatırım fonlarında dikkatli olun

Aracı kurum üstünden farklı bankaların fonlarını (para piyasası fonu,) alıyorum, günl0k getirinin 4.19 misli kesinti yapıldığını görüyorum ama sebebini öğrenemiyorum. Mesela ICE fonda bugün bunu gördüm, saat 13.26'da ekran fotoğrafını çekmiştim, sonradan fon değeri dediğim oranda azalmış. Büyük bir soygun yapılıyor ama ekstrede gözükmüyor, ICBC yetkilisi bizden kaynaklı hata olamaz, diyor, aracı kurum çalışanı fon bize ait olmadığından (kendine ait fonda bu kadar olmasa bile kesinti yapılıyor,),bilemem, lütfen sormayın, diyor. Yarın banka mevduat faiz oranlarını soruşturacağım, öbür gün vadeli hesaba kaçacağım. Borsa benim için bitti, vadeli oranı da çok düşük, üstelik stopaj var ama kafam rahat olur, süre bitimindeki miktarı önceden bilirim. İnsan öfkeleniyor, çünkü getiriden fazla kesinti yapılıyor. Şu ülkenin vatandaşı olmaktan utanıyorum.

⁰Erdoğan başarısızlığın kitabını aldı ama seçimi kazandı. Yakınmaya hakkımız yok, elbette şey yapılır. Usd, euro ve gbp tam gaz uçuyor.👇

Döviz kuru yüzde 6.5 artıda, borsayı da U30 ile uçuruyorlar.👇🙈🙊🙉🤭

THYAO zaten zirvesindeydi, yüksek açıldı.👇🙈

Usd, euro, gbp yakın dönem grafiği!👇

Dövizdeki rezalet! Devalüasyon yedi senedir sürüyor, son günlerde kontrolden çıktı. Yazık, halkı faiz indirimiyle fakirleştiriyorlar, servetleri şeylere transfer ediyorlar. Denenmiş denenmez, ülkeyi 20 yılda çökerten Erdoğan çare olamaz, nitekim herkes görüyor.👇

06/06/2023

Maradona yaşasaydı

Maradona yaşasaydı bu sene çok sevinecekti, çünkü Arjantin Dünya Kupası'nı, Napoli İtalya Ligi'ni, Barcelona İspanya Ligi'ni, Sevilla Avrupa Ligi'ni kazandı.

Nizami 15 barfiks çekiyorum. 06.06.2023

https://youtube.com/shorts/Gg-4a5SAECA?feature=share

Borsa bugün yüksek hacimle yatay seyretti, ben de rızkımı çıkarttım, 50 bin liradan az meblağı sürekli çevirdim, maaşımı genel müdür maaşına eşitledim. Net 1767 tl kar yapmışım.💪👏👍🧿🎯👇

Saat 13.00 itibarıyla durum!👇 Maaş nasıl genel müdür maaşına dönüştürülür?👇

Saf vatandaşı aldatıyorlar, kitlelerin serveti devalüasyon ve enflasyon yoluyla kalantorlara transfer ediliyor. Faizi indirmek devalüasyon ile enflasyonu körüklemektir, memleket tamamen fakirleşir. Muhalif kanattan bu yönde eleştiri gelmiyor, çünkü siyasetçi egemen gücün direktiflerini ifa ediyor.

Döviz bugüne de rekorla başladı, Erdoğan'ın iktisat kurallarına aykırı faiz düşürme politikası halkı fakirleştirdi. Faiz artırılsa hem döviz çakılacak hem enflasyon hızla düşecek.👇