09/02/2023

Pazarcık Depremi'nden sonra BİST!👇👇👇

https://youtu.be/6X2Ruo2sRMU

Bu nasıl bir ağızdır?

Bırakın cumhurbaşkanını, devlet erkanı kameralar önünde kimseye "şerefsiz, namussuz, haysiyetsiz," dememeli; batıda bunun örneği yoktur, olamaz, 1789 ve Magna Carta'nın torunları böyle şeylere müsaade etmezler, bizse suspus oluyoruz. Bir önceki seçimin cumhurbaşkanı adayına böyle seslenebiliyorsa sıradan vatandaşa neler yapmaz? Kaldı ki seri katile dahi mikrofon önünde bunlar söylenmez. Uygar ülke siyasetçisinin tavırlarını biliyoruz ağır eleştirileri dahi sukunetle dinliyorlar. Kişilikli biri bu hakaretleri sindiremez, ben kendime yapılmış hissettim, akabindeki twitter erişim kısıtlaması ve engeliyle kaygılandım. Kelle, ananı da al git, sürtük, ... yetmedi, salvolar arttı. Anayasada kuvvetler ayrılığı diye bir madde var, yasama, yürütme ve yargının bağımsızlığı denilmiş, ne ki denetim organı göremiyoruz.

08/02/2023

Cumhurbaşkanına bak, hizaya gel!👇👇👇

Twitter'da (@dintaciri) yazmıştım, burada da açıklayayım

Pazartesi saat 04.17'de Maraş Pazarcık'da 7.7 şiddetinde deprem oldu, ardından 13.24'de Maraş Elbistan'da 7.6 şiddetinde deprem oldu ki 17 Ağustos 1999 Gölcük depremi 7.4 şiddetindeydi. Maraş felaketi 10 ilimizi ve Suriye'yi vurdu, sabahleyin olayı öğrenince borsada pozisyonum olmadığı halde tweet attım, borsa tatil edilmeli dedim, zira Gölcük sarsıntısında 9 gün ara verilmişti, işlemler açılınca dahi borsa günlerce tepetakla gitmişti. Bu blogda anbean yayın yaptım, görebilirsiniz, pazartesi borsa iki kere genel devre kesiciden kıl payı kurtuldu. Bu arada o gün saat 09.50'de tarihte benzeri görülmemiş karar alındı, depo diye adlandırdıkları ucube bir kural getirdiler, yani maç oymanırken kural değiştirdiler. Buna göre o gün aldığınız hisseyi o gün satamayacaktınız. Eyvah! Çoğu borsacının 3, 5 misli alım limiti var, benimki 3, anlayacağınız 10 lirayla akşama 20 liralığını satmak üzere 30 liralık alış yapabiliyorsunuz. Adam hisse ucuzladı diye aldı ama satamadı, portföyündeki diğer kağıdı yok pahasına bastı, eksi pozisyonu için de herhalde kredi, borç aramıştır. Mantığa aykırı bir karardı, nitekim akşam iptal edildi, fakat borsa salı günü de açıldı, fotoğraflarını göreceğiniz üzere iki genel devre kesici de çare olmadı, üçüncü devre kesiciye yakın noktadan kapandı. Bu sabah da iki genel devre kesici olunca borsa gelecek çarşambaya kadar tatil edildi, bugünkü işlemler iptal oldu. Korkunçlarötesi işlemlere şahit olduk. İşin dramatik yanı da var: On ildeki on binlerce depremzedenin ve onların öteki kentlerdeki akrabalarının on binlercesinin borsada ve viopta pozisyonu vardır, belki kimisi long açmıştır. Eyvah! Enkaz altındaki ölünün, yaralının durumunu tespit etmek, işlemlere ara vermek gerekirdi, yapılmadı, utandıkları için twitter'ı kapattılar, halbuki yardımlar twitter üstünden koordineli gönderiliyordu. Vahameti düşünebiliyor musunuz? Kılıçdaroğlu diyeli, Türkiye yönetilmiyor, savruluyor. Ömrümde hiçbir iktidara iyi demedim ama Erdoğan kabinesinden kötüsünü görmedim. Yazık!

Kılıçdaroğlu ve İnce tweetler atmış, twitter saatlerden beri Türkiye'de kapatıldı👇👇👇

Twitter'ı kapattılar

Twitter'a saatlerden beri kısıtlama getirildi, gündemi ve başkasının mesajını göremiyoruz, tweet attığımızda yarım dakikada gidiyor. Bu kadar baskıcı, sansürcü hükümet görmemiştim.

Deprem vergisine rağmen yardım istiyorlar👇👇👇

BİST 5 gün tatil edilmiş, bugünkü işlemler iptal olmuş.👇👇👇

Finansal işlemler durdurulmuş👇👇👇

Açılıştan kısa süre sonra yine devre kesici oldu👇👇👇

Saat 10.12'de genel devre kesici oldu👇👇👇

Açılıştan 6 dakika sonra borsada devre kesiciye ramak kaldı👇🙈👇

Rupi'nin değer kaybına önlem alınıyor👇👇👇

Tektonik olaylar

Ani ısı değişiklikleriyle tektonik olaylar arasında bağıntı olabilir, 17 Ağustos 1999 Gölcük ve 6 Şubat 2023 Pazarcık depremlerinde mevsim normallerinin üstünde bir iklim farkı oluşmuştu. Bence sıcaklık veya soğukluktaki sert artış fay hattını baskılıyordur.

05/02/2023

Yurdum insanı

Sorun okumayla alakalı değil, insanımız bilgiye merak duymuyor, öğrenmek istemiyor, kısa videolar hazırladım, youtube'a yükledim, twitter'da yüzlerce etikete postaladım, kimse izlemiyor, onları dedikodu ilgilendiriyor, Ahmet çalmış, Ayşe kocasını boynuzlamış, Hasan filancanın malına çökmüş, yollu kişneseydim rağbet görürdü. Yeryüzünde hiçbir kitapta yazılmayan, kimsenin söylemediği sansasyonel icatlarımı aktardım, yine de ilgilenilmedi. Zihinsel bir eksiklikten kaynaklanıyor, diyemem, teşhis haddimi aşar. Mizah dergilerinin banal esprilerine ilgi duyuluyor, halbuki Horgeneral, Gazilerle Niyaziler ve Errorist adamı kahkaha komasına sokar, hiçbirinin ikinci baskısı yapılmadı. Evet, tanıtım yapılamadı, malum barikatlar aşılamadı ama bu hakiki mazeret olamaz, okur tavsiyesi, sosyal medyadaki mesaj bombardımanlarım bir nebze etkili olmalıydı. Morgdaki ölünün ayağına raptiye batırsanız belki iki saniyeliğine dirilir, yurdum vatandaşı ölü modunda horluyor, asla uyandırılamıyor. Yazılı matbuat olmadı, görsel efekt boşluğu doldurmadı, beyinlere iksir şırıngalayamayacağıma göre meslek değiştirmeliyim, kerhanede erketecelik yapmak yazarlıktan saygın görülüyor. Ata et, ite ot yedirilmez.