14/09/2023

Özgür Demirtaş bey twitter'da sormuş👇

Bir hisse senedi önce %10 artar, sonra %10 düşerse fiyatı ne olmuştur? 100 liradan 110 liraya çıksa 110×0.1=11 lira düşer. 110-11=99 eder. 9900/100=99 yapar. 99-100=-1 olur. Netice olarak yüzde bir düşer.

Barfiks

Barfiks antrenmanımı stadyumda sürdürüyorum ama oradaki demiri kavramak çok zor olduğundan rekor videosu çekemiyorum. Spor salonundaki astronomik fiyat artışından sonra buraya dadandım, salonda nizami 16 çekiyordum, burada önce 13 çektim, sonra 14'e, bilahare 15'e çıkarttım, yani uygun bir bar bulsam rekorumu geliştirebilirim. Şimdilik işler iyi gidiyor, mide kası ve diyeti de ihmal etmiyorum. Form durumum beni de şaşırttı, acaba kafes dövüşü turnuvasına mı katılsam diyorum. 🙈 Aman bre!

14.09.2023

Borsa müthiş bir geri dönüş yaptı, gün içi en yükseğinden kapandı. Saat 15.10 durumunu paylaşmıştım, kıyaslayabilirsiniz. 👇💰🍺🍻👏💪🧿🧨💣

Saat 15.10 itibarıyla borsada satış furyası yaşanıyor.👇🧨💣

Bundan sonra

Maaşımı borsada büyütüyorum, endeksin çöktüğü günlerde bile kar ettiğim için fotoğraflar paylaşıyorum ama bu işi artık noktalayacağım, kendimi ispata gerek görmüyorum, kitaplarım ne olduğumu belgeliyor.

13/09/2023

13.09.2023

Borsa çakılırken de maaşımı büyütüyorum, bugün de BİST yüzde 1.79 düştü ama görüleceği üzere NET 821.59 lira kar ettim, kapanışta da alış yaptım. Borsa tarihinin en büyük düşüşü 2008 global krizinde yaşandı, o sene borsada kazanan ve vergi ödeyen başka biri var mıydı?🙈 En büyük borsacı kim? 💪👏Spekülatörleri tırtıklamasam yaşayabilir miydim? Borsanın her çakılışında işlemlerimi yayınlıyorum, yükselişte kazanmak marifet midir? Akıllı olun, kitaplarımı okuyun, bilinçlenin. Önümü kesiyorlar, okura ulaşamıyorum, sebebini okuyunca anlayacaksınız.💪💪💪👇🙈🙊🤭🤑🍺🍻💰🧨💣🎯🧿

Borsa 192.6 milyar liralık hacimle yüzde 1.79 düştü.👇

Hicret

Facebook gruplarında hicret için sondaja başladım; Moldova'da yaşayan Türkler mi, onların facebook'da faaliyet gösterenleri mi demeli, bilemiyorum, lümpen tabakanın en alt tortularının hakaretamiz yanıtlarıyla karşılaştım. Onlarla muhatap olacağıma intihar ederim, Moldovalılara sabır diliyorum. Bre moron! Türkçe yazan kalemlerin açık arayla en iyisiyim, sayısız yeteneğim var, bu coğrafyada yaşadığım için görmezlikten geliniyorum. Haddini bil, denklerinle diyaloğa gir! Sadede geleyim: Akıl hastaları Moldova'yı işgal etmişler, kültür aristokratının "Moldova'da hangi şehri önerirsiniz, hayat pahalı mıdır?" sorusuna hayasız cevap veriyorlar. Niçin turkey denilmiş? Hindi de olmadık şeylere kızıyor, selam verseniz kabarıyor. 🙈🤭 Yurt dışına yerleşebilirsem bir daha Türkçe konuşmam, Türk'ü görünce en az 10 km uzaklaşana kadar depar atarım. Bunları kitaplarımda da yazmıştım, haklılığımı kabul edin.🙊🤑 İngilizce dağarcığımı 70-80 bine çıkarabilirim, bu yüzden Anglosakson devletlerden birine yerleşmeliyim, çünkü tek amacım yazmak, olabildiğince farklı dilde yayınlatmak olacak. Önce vizesiz ülkelerde deneyim kazanmalıyım, Sırbistan, Moldova, Karadağ, Bosna Hersek, ... amaç değil araç olabilir, sonra Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada, ... gibi ülkeleri hedeflerim. Aslında bir kitabımı, özellikle mizah romanlarımdan birini İngilizce, Fransızca, Rusça, Japonca, Almanca olarak yayınlatabilsem gerisi çorap söküğü gibi gelir ama yabancı editörlerle, redaktörlerle kontak kuramıyorum.

12/09/2023

Vizesiz ülkelere hicret edebilirim

Corona dolayısıyla uçuşlar iptal olmuştu, o zaman yarım kalan arayışlarıma şimdi başlayabilirim, fakat çılgın devalüasyon belimizi büktü, diğer ülkelere nazaran alım gücümüz azaldı, epey fakirleştik. Bugünden itibaren sondaja başlayacağım, makul fiyatlara bir devlet bulursam tüyeceğim, kaleme sarılacağım, projelerimi yazacağım.

Bugün emlakçıyı aradım

Ev sahibi 7 Temmuz 2023 tarihinde evi satılığa çıkardı, o andan itibaren strese girdim, fakat bir arkadaş bana güvence (burada açıklayamam,) verince rahatladım. Emlakçı henüz bir müşteri olsun getirmediği için pipiriklendim, bugün aradım, iyi ki sormuşum, zira ev sahibi evi satmaktan vazgeçmiş, bir ihtimal yıl başından sonra İstanbul'daki babası gelecekmiş. Kimse bana bilgi vermiyor, kurcalamasam öğrenemeyecektim.🙊🙈🤭 Neyse, bana göre hava hoş, a, b, c, d, ... planlarımı hazırladım, burada kalmayacağım, bir yere taşınacağım, ancak yurt dışına hicreti de deneyebilirim. Her ayın onunda kira ödüyorum, 10 Ekim 2023'den itibaren atağa kalkabilirim, zincirlerimden başka kaybedecek şeyim yok! Destur de ya iblis!