06/01/2024

Google takvim

Az önce google mail yolladı, takvimi önerdi, play store'dan indirdim, çok beğendim. Kırk senedir ajanda kullanıyorum, galiba google.takvim daha iyi olacak, bu sene gayet güzel bir ajanda almıştım, herhalde gelecekte takvim ile idare edeceğim. Yalnız araştırmak lazım, yedekleniyor mu, disk'e yükleniyor mu, mail'e gönderilebiliyor mu? Bir virüs vs dolayısıyla silinirse dımdızlak ortada kalmayayım. 🙈

Açık teklif!👇

İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, Japonca, ... fark etmez, yabancı yayınevlerinin iletişim adresini arıyorum, yardımcı olana o kitabın telif ücretini noter huzurunda devrederim, bu vesileyle yurt dışında yerleşim şansı yakalayabilirim ki benim için daha değerli bir şey olamaz. Onların akıllı insanlar olduklarını, yazara ve okumaya önem verdiklerini vurgulayayım. Mesela Horgeneral sadece İngilizcede birkaç milyon usd kazandırabilir, oradaki yayıncılar bizimkiler gibi şey yapmıyorlar, hakkıyla telif ödüyorlar. Senelerden beri araştırıyorum, netice alamıyorum. Bir nevi keşfedilmemiş altın rezervine benziyorum, para umurumda değil, özgürce yazmak, sansürsüz eserleri devirmek ve bir nebze bilgilenmek, insanca yaşamak istiyorum. Şu ana dek fikirlerimin en az yüzde doksanını kimseyle paylaşmadım, ancak kafiristan'da hiçbiri sakıncalı sayılmaz. Sahi, faşist baskıcı kişi yahut kurum demektir, yani ötekini susturmaktır ve bu halkın ezici çoğunluğunun bu kategoriye girdiğini düşünüyorum. Doğmamış bir çocuk gibiyim, kendimi sağır ve dilsiz hissediyorum, İngilizce dağarcığımı artırmak için gece gündüz İngilizce roman okuyorum. Ciğerlerim kebap oldu, kaleme sarıldım, bu coğrafyada pek seyrek görülebilen şaheserler yarattım ama okura ulaşamadım, engellendim ki yazarlığa adım atmadan önce de böyle olacağını biliyordum. Öyle bir kitle, kitle babam kitle! Çocukluğumdan beri maddiyatı iplemedim, inekleseydim belki Türkiye birincisi olabilirdim, yurdum vatandaşından (annem ve kardeşimden de farklıyım, fakat bunun lehimde olduğunu internet sayesinde anladım,) farklı bir kişiliğim var, bu coğrafyadaki hiçbir kurumla hiçbir zaman aidiyet bağı hissetmedim. Şunu da vurgulayayım, zirzopların şapşallıkları anlaşılsın. Hayatımın hiçbir döneminde sosyalistlere sempati beslemedim, yeryüzünde herkes komünist olsa ben olmam, ezelden beri meritokrasiyi, yani yeteneklerin aristokrasisini savunuyorum. Kültür aristokratı olmama rağmen mallıkları yüzlerinden akan angutlarla iç içe yaşadım. Bat dünya bat!

Futbol nasıl kurtulur?

Yabancı futbolcu sayısı Süper Lig'de üç ile Birinci Lig'de bir ile sınırlandırılırsa Türk futbolu eski günlere döner, tribünler dolar, aksi takdirde yöneticilerle menajerler ziftlenir, istisnalarını tenzih ediyorum.

05/01/2024

Borsa bugün yüzde 1.07 oranında yükseldi ama benim maaşım 8-9 bin liradan fazla arttı, inanmayan hesaplayabilir, dünden taşıdığım hisselerin tamamını boca ettim, biraz da spor yaptım. Not: Mevduat faizindeyim, sadece maaşımla borsada antin kuntin yapıyorum, spekülatörleri haraca bağlıyorum.💪🙈🎯🧿👇

2023 Aralık ayında günde ortalama 10 km üstünde yürümüşüm.👇🙈💪

Kıllı bir matematik problemi

Emekli maaşım 11 076 tl, kredi kartı borcum 14 565 tl, geçen ayki 16 258 liraydı, diğer masrafları tahmin edebilirsiniz. Acaba spekülatörleri yüzde kaç oranında tırtıklamalıyım ki hayatımı sürdürebileyim?

Kim hasta kim yasta?

İnternet icat edilmeseydi ve yabancıların düşüncelerini, davranışlarını öğrenmeseydim kendimi anormal zannedecektim; borsa performansı da zihin sağlığının göstergesidir; kitap yazmak hele mizah romanı yaratmak apayrı bir yetenek gerektirir. Şu coğrafyada kimin hasta kimin yasta olduğu anlaşılıyor.

Girona

Sezon öncesinde Girona'nın orta sıraların üstünde yer alabileceğini düşünemezdim ama şampiyonluğa oynuyor; ikinci yarının ilk maçında A. Madrid gibi bir takımı 4-3 devirdi, iddiasını sürdürdü. 👏👏👏

02/01/2024

Küçük hisselerde alışlar başlar mı?

Üç dört sene önce U30 yüzde 10-15 gitmişti, küçük hisseler 3-5-10 misli uçmuştu. Borsadaki son iki işlem günü bana o günleri hatırlattı, benzer bir ralli yaşanabilirse maaşım katlanabilir; yalnız o günlerde borsa çok ucuzdu, şimdiyse şeylendi, bahusus U30'un malum kağıtları fişekledi. Bu handikap nasıl aşılır? Bilemiyorum, uzaktan seyrediyorum.

01/01/2024

Panathinaikos gayet başarılı performans sergilerken hocasını kovdu, Seçil Erzan dolandırıcılık davası sonunda dikkatleri üstüne çeken ve iki yıldır takım çalıştırmayan Fatih Terim ile anlaştı.👇

2023

Benim açımdan 2023 mükemmel bir yıldı; bu asırdaki en düşük kiloma indim, 16 nizami barfiks çektim ve videosunu youtube'a yükledim, 50 nizami şinav (şimdi daha fazlasını yapabiliyorum,) çektim ve youtube'a yükledim, borsadaki performansım arttı, İngilizce dağarcığımı epey geliştirdim. Bir eksiğim kaldı: Bu ülkede yazamıyorum, yayıncı bulamıyorum, bulsam dahi önüm kesiliyor, bu nedenle İngilizce konuşulan bir ülkeye hicret etmeliyim yahut kitaplarımı İngilizce, Fransızca, Almanca, Japonca, Rusça, ... yayınlatmalıyım, fakat yayınevlerine, editörlere ulaşamıyorum. Bunu kendim çözmeliyim, gurbetçilerden fayda göremedim. Mesela Hollanda'daki bir keko delimsirek karalamalarını ücreti mukabilinde kitaplaştırıyor, bana (kendime bile yayıncı bulamıyorum, matbaa masraflarını karşılıyorum, Türkçe yayınlatıyorum," diyor. Vaktiyle aylık futbol dergisinde yazıyordum, oranın sahibi ve genel yayın yönetmeni "eşimin şiirlerini basacak yayıncı bulamıyorum ki sana yayınevi bahsinde yardımcı olabilsem," demişti. Kısacası herkesi kendileri gibi zannediyorlar, yetenek mefhumunu ve edebiyatı bilmiyorlar.