25/12/2021

Şanssız olduğum için çok şanslıyım

Şanssız olduğum için çok şanslıyım, şanssızlıklar silsilesiyle mükemmel ortama kavuştum, bu kadarını hayal edemezdim. Aslında bunu yazmamalıydım, ancak derin-çek ekibi zaten biliyordur, başkası da bana kötülük yapmaz. Sol şeridi boşaltın. Aman bre!

22/12/2021

Acayip bir seyahat oldu

Dün bu şehre geliyordum, ilk yolculuğum olmasına rağmen son yarim saatte otobüsün camından dışarı bakamadım, çünkü borsada takır tukur işlem yapıyordum, o esnada bir yıllık kiramdan fazla para kazandım, terminale vardığımızda aşağı indim, iki parça olan eşyamı bagajdan aldım. 🙈

Ev buldum

Su akar, yatağını bulur. Uzun maraton nihayet sona erdi, ev buldum, kontratı imzaladım, kira ve depozitoyu ödedim, elektrik ile doğal gaz açılışı için müracaat ettim, su zaten kartlıydı, her şey halloldu. Aman bre!

Piyasalarin gelecegine dair bir kehanet daha yumurtlayayım

Devalüasyon bitti, net faiz resmi enflasyonun yarısı oranına indirildi, bu durumda enflasyon mecburen düşecek ama unutulmasın, halka bedel ödettirildi, her mudi getirisinin yarısını bankalara bağışladı.

20/12/2021

Euro rekoru 20.81000 idi, paylaşıyorum

Perşembe aksamındaki kehanetim sali aksami gerçekleşiyor

USD 18.3674

Euro yeni rekoru

OMG! USD 18 lirayı aştı

USD 17.9403 oldu, rüyamda görsem inanmazdım

USD rekora doymuyor

USD çıldırdı

USD rekorunu aninda fotoğrafladım

USD 17.8373 oldu

USD maalesef yeni rekor kırdı

Tahminim tutmadı, doviz yine ucuyor, usd rekorunu paylaşıyorum

19/12/2021

Devalüasyon cuma günü (17 Aralık 2021) bitti

Perşembe akşamı hem twitter'de (@kanaryamconi) hem blogumda yazmıştım, bence devalüasyon bitti, artık döviz alanın elinde patlar, özel yöntemimle hesaplıyorum, 1994 ve 2001 kur fiyatlarını biraz aştık, gayri usd, euro, gbp alan avucunu yalar. Gerçi cuma günü yanardağ püskürmesine benzer bir atak izledik ama kulak asmayın, tl dibini buldu, usd 17.1456 çalıştı. Pekala, niçin faiz artırımını savunuyorum? Mevduat oranı enflasyonun altında olmamalı, o zaman adamın gelirine el koymuş ve bankaya kaynak yaratmış olursun. Stopaj kesintisi de yüzde 15, onu da katın, vahameti görün. Fakirden alıyorsun, zengine veriyorsun, yerli versiyon Robin Hood böyle olur. Dolar 6,7 liralardayken 1994 ve 2001 baz alınırsa 12 liranın üstünde olmali diyordum, bir sürü şahit bulabilirim, yani işkembeden üfürmüyorum. Tarih orta ve uzun vadede yanıldığımı yazmadı, göreceksiniz, yine tam isabet 🎯 kaydedeceğim. 👍✌👏🧿 Yaygın kanaatin aksine hükümetin bile isteye devalüasyon yaptığına inanıyorum, zirve noktasını 17 Aralık seçtiler, sanki malum grubun organizasyonu imajı verdiler, oysa TÜSIAD liderliğinde işlemler yürütüldü. Bu laflarıma mim koyun, on küsur sene önce bugünleri kitaplarımda yazmistim, yarını da şimdi müjdeliyorum. Kehanet yumurtlamak benim işim, sebebini ifade edemem, doğuştan mıdır bilemem, böyle bir yeteneğim var.