30/03/2024

Yolsuzluk görmemişler, Anadolu yolunu bulan dolu!

Dövizin geleceği

Kamuoyunun aksine dövizin çakılacağını düşünüyorum, tarih orta ve uzun vadede yanıldığımı yazmadı, usd 25 TL belki 20 TL altına geriler, bir sene sonra dahi geçen haftaki zirvesi olan 33.35'i göremeyebilir, fakat yarınki yerel seçimden sonra mahsustan 34, 35 TL gösterilebilir, aynalı sazanlara yem atılabilir.

28/03/2024

Kıllı bir soru

Zenginler içinde kabiliyetli olanını gördünüz mü? Hangi niteliğiyle temayüz etmiş? Bu realiteyi sorguladınız mı?

Borsada neler oluyor?

Borsaya krizden krize, yani on yılda bir giriyorum. Bu seferki girişimde büyük hata yaptım, Coni en uzun yaşayan kanarya rekorunu geliştiriyordu, son on yedi ayında katarakt olmuştu, evden hiç çıkmıyordum, gün boyunca elimle besliyordum, ondan sonra hicret edecektim, bu ülkedeki son günlerim olduğundan prensibimi bozdum, epey kişiye girişimi müjdeledim hatta tüyo verdim, lümpenle bile diyalog kurdum, gulguleden kafam şişti, analize, trade yapmaya zaman bulamadım. Neyse, 23 Şubat 2020 pazar sabahı Coni vefat etti, pazartesi pasaport için müracaat ettim, onaylanınca ev sahibine evi terk edeceğim dedim, vizesiz ülkelerden ilk tercihim olan Sırbistan'a dümen kırdım, Belgrad bileti aldım ama 16 Mart 2020'de corona nedeniyle tüm uçuşlar iptal edildi, şehirden şehire savruldum. Sadede geleyim: Borsaya girdiğim günlerde mevzuya uyanmıştım, BİST, VİOP, VARANT ve DÖVİZ piyasası tek elden yönetiliyor, şirketin ortakları karı payları oranında kırışıyorlar demiştim, zaman beni haklı çıkardı, gelişmelerle tezimin doğruluğuna iyice inandım. Endekste ağırlığı yüksek olan hisseler usd bazında beş, on, yirmi, elli misli prim yaptıkları halde borsa geneli çöküyor. Doğa kanunlarına aykırıdır, çünkü akıllı yatırımcı karı realize eder, borsadan çıkar yahut dipteki hisseye zıplar ama borsada öyle olmuyor, o nedenle uyandım. Türkçesi bir yandan gel gel yapıyor, öte taraftan pompalıyor, borsacı zararda olduğundan satamıyor, parası faizsiz kredi olarak işletiliyor. Bizde finans alemi şeyleşmiş, şirket net karın en az yüzde doksanını temettü olarak dağıtmalı ki ortaklığımızın manası olsun, yüzde beşini verirse dua ediyoruz hatta bedelli yahut tahsisli sermaye artırımı yapmazsa seviniyoruz. Şirkete yatırdığımız paranın temettü getirisi yıllık enflasyon kadarsa yatırımdan bahsedilebilir, yoksa spekülasyona bel bağlarız. Gelecek kuşaklara not düşeyim diye bunları yazdım, aydın sorumluluğumun vecibesini yerine getirdim, memleketi şeylediler. Yalnız bir konuya mim koyayım: Hiçbir siyasetçiyi hedef almıyorum, bence milletvekilleri ve belediye başkanları emir kuludur, sıradan insandır, nitekim hiçbir sınava tabi tutulmuyorlar, halbuki memur veya işçi alımında mesleki, fiziki testler yapılıyor,sağlık raporu isteniyor. Yönetici sandığımız vekil, bakan, belediye başkanı, ... tevdi edilen vazifeyi yapar, apartmandaki kapıcıdan farkı yoktur, gerçek otorite sermayedir, parayı yaratan güç dünyayı kontrol ediyor. Demem o ki a yerine b partisi iktidarı olsaydı da sonuç değişmezdi, böyle gelmiş, böyle gider. Takas ve trampa sistemi değişmeli, mübadele aracı olan paranın alternatifi yahut ikamesi bulunmalı, yoksa hiçbir şey değişmez, işbu nedenle kapitalizmle sosyalizm arasında fark göremiyorum.

Borsa şeyli yapılandırılmış, senelerden beri fotoğraflarla belgelendiriyordum, bugünü de paylaşayım, güya endeks yüzde 3.10 roketledi, zirvesine çok yanaştı, fakat çoğu hisse çakıldı, hisselerin en az yüzde altmışı Ağustos 2023 zirvesinin yüzde elli altında işlem görüyor. TÜİK'in yüzde 72.45 dediği ama bence yüzde 150 olan enflasyon ortamında korkunç bir kayıptır, vatandaşın parası faizsiz kredi olarak işletiliyor, çünkü zararda olduğundan satmıyor. Lütfen U30 ve Yıldız Pazar ile Ana Pazar'dan derlediğim sayfaları mercek altına alın.👇🤭😂

27/03/2024

Kredi kartı otomatik ödeme talimatı verdiniz mi?👇

Endeks yüzde 0.01 düştü, minik maaşımı net 3 781 TL artırdım. Spekülatörlere selam söyleyin, onlara Ali Cengiz oyunları yapacağım.👇💪🧿🎯🤭💣✈️🚀💰

Google Zaman Çizelgesi

Ne yapsam da düzelmiyor, bir buçuk saat yürüdüğüm halde 0 metre yazıyor. Mesela dün 20 km'den fazla yürüdüm,12 km gösteriyor. Bu ayın bitimini bekleyeceğim, 1 Nisan 2024 tarihinde cepteki konum'u kapatacağım.

Avusturya:6 Türkiye:1

Olaylı Trabzon-Fenerbahçe maçı on gündür karara bağlanmadı, sahaya inen ve görevlilerce etksiz hale getirilen Fenerli futbolcu dahi ceza kuruluna sevk edilmedi, fakat bu akşam Avusturya plakayı yazdırdı, suçun Trabzon'da olduğu anlaşıldı.

25/03/2024

Ekstre yayınlamayacaktım, fakat emekli maaşının nasıl artırılacağını göstermezsem emeklilere ihanet etmiş olurum. Borsa bugün yüzde iki kusür artıdayken çakıldı, yüzde 0.90 değer kaybetti, benim 47 821 TL olan maaşımla net 2 081 TL kar yaptım, inanmayan görsün. Bu spekülatörleri bana bırakın, aramızdan çekilin.

Endeks şu anda uçuyor, gerçekte endekste ağırlığı çok yüksek olan şu hisseler uçuyor, zirvesini geliştiriyor, fakat borsa geneli dökülüyor, çoğu kağıt zirvesinin (borsacı orada da reel anlamda zararda olur,) yüzde elli filan altında seyrediyor, inanılmaz şeyler oluyor, usd bazında beş, on, yirmi misli prim yapan kağıtlarda realizasyon yaşanmıyor, öteki hisselere para girişi görülmüyor. Neler olduğuna dair fikrim var ama aklım da var, canımı yolda bulmadım.👇🤭

Bravo Rusya!

Moskova'daki konser salonuna otomatik silahlarla saldıran ve vatandaşları tarayan teröristler sağ olarak yakalandı, sorgulanma görüntüleri dahi paylaşıldı, hiçbirinde darp, yara, bere izi görülmedi. Bravo Rusya, vahşi yamyamlara bile hukuki muamele uygulanıyor.