19/09/2019

Tüpraş usd grafiği (Özelleştirildi, önü açıldı,)


Ereğli usd grafiği (Özelleştirildi, yolu açıldı,)


Türk Telekom usd grafiği


Türk Telekom yeniden satılacak


Hariri'nin batık kredisi sonrasında Türk Telekom'un yüzde 55 hissesi Levent Yapılandırma'ya devredilmişti. Bugün KAP'a gönderilen açıklamada hisselerin satışa çıkarıldığı bildirildi. Yalnız Oger ttkom'u 21 yıllığına almıştı, şimdi 7 yıl kaldı, dolayısıyla eski fiyatı olan 10 milyar dolara yaklaşılması beklenemez, ayrıca ekonomik krizi henüz atlatamadık. Bakalım, bu sefer ne olacak? Mevcut piyasa değeri 3.4 milyar usd'yi aşabilecek mi? Ayrıca yeni sahibi parayı peşin ödeyecek mi, Hariri gibi borçla mı alacak?

17/09/2019

Kamuda işler böyle yürüyor


Dün akşam KAP'a düşen açıklamada EKGYO'nun TOKİ'den 5.118 milyar liraya (neredeyse bir milyar dolar) arsa aldığı bildirildi. Sabahleyin haber düzeltildi, milyon olacakmış, sehven yazılmış. Pes! Ciddiyetsizliğin boyutunu görüyor musunuz? KAP'a gönderilen bilgiyi tekrar okumuyorlar. Vahim bir hata, seansta haber gelseydi, hisse taban olurdu. Hissedarların dün geceyi uykusuz geçirdikleri kesin, sabaha kadar kıvranmışlardır. Gerçi bu meblağ onlar için bedava sayılır, çünkü cuma günkü haberde Zonguldak merkez camisine 5 milyon bağışlandığı açıklanmıştı. Sıfırdan cami inşa etseniz ne kadara mal olur? Faal bir camiye yapılan yardımda oldukça cömert olunabiliyor.

15/09/2019

Halkbank takas


Halkbank son haftalarda borsa geneline göre oldukça iyi performans sergiliyor. Son hafta takas dökümünde Citibank 18.9 milyon, Deutschebank 11.1 milyon lot almış. Takasta salı günü görünür, perşembe ve cuma günü de yabancıların yoğun alışı vardı. Son bir ayda Citibank 53.4 milyon lot aldı. Destur de ya iblis!

Omg! Reverend Jacobs drive congregation crazy in sermon. (Stephen King, REVIVAL)