20/04/2024

Snooker Dünya Şampiyonası bugün başlıyor. İlk tur programı!

İdealimdeki yaşam

Magandalardan azade bir dairede (mümkün olabildiği kadar az katlı olsun,) oturayım, günde bir saat body building çalışayım, iki saat yazayım, üç saat okuyayım, sekiz saat borsa ve arbitrajda (sinemadaki gibi duvara yansıtmalı ekrandan izlemek şahane olur,) işlem yapayım, bir saat analize dalayım, yemeğim sağlıklı olsun, tvde satranç, snooker ve kafes dövüşü başta olmak üzere spor yayınlarını izleyeyim, başka hiçbir şey istemem. En lüks lokantada bedava yiyecek verseler yemem, önceden defalarca zehirlendim, sabaha kadar ateş, baş ağrısı, kusma, titreme, ... çile çektim, illaki askeri gazino yahut orduevine gitmeliyim, fakat yürüyüş mesafesinde olmalı, çünkü toplu taşıtlarda lümpenle muhatap olunca zihin sağlığım bozuluyor, tahminlerimin isabet yüzdesi azalıyor, konsantrasyonum dağılıyor. Evli olsaydım yahut hayat arkadaşım yemeği hazırlasaydı sorun doğmazdı, böyle bir zafiyetim var. Tabii yurt dışına yerleşmek mükemmel olur, o zaman borsa ve arbitrajın (tr'de sadece usd, euro, gbp var, bense öteki para birimlerine de niyetleniyorum,) kralını yaparım, emtia ile hububat piyasasında da (tr'de sınırlı seçenekler var, onlar da birkaç gün valörlü sunuluyor,) boy gösteririm.

19/04/2024

Tuhaflık yok mu?

Futbol takımlarının on bir oyuncusundan yedi, sekiz tanesi yabancı, kulübede de birkaç yabancı oturuyor ama teknik direktörlerin çoğu yerli oluyor. Yöneticilerle menajerlerin şeylerine göz yumdukları için mi, yoksa yüksek potansiyelleri yüzünden mi onlar seçiliyor? Futbolcunun en kalitesizine servet saçan idari heyet teknik adamın kapasitesini değerlendirebilir mi? Gıllıgışlı tuhaflık kokusu alıyorum, belki burnum bozulmuştur, en iyisi KBB uzmanına gözükeyim.

17/04/2024

Endeks düşüş serisini sürdürdü, bugün yüzde 0.18 düştü, bense minnacık maaşımı defalarca çevirdim, 1.438 milyon liralık hacim sonunda net 2 521 TL kar yaptım.

Borsa grafiği de bir husus bilerek pas geçiliyor

Hisselerin TL, USD, EURO, GBP bazlı grafikleri çiziliyor ama enflasyon bazlı grafikleri sunulmuyor, facia böyle gizleniyor. Avanak borsacı gerçek maliyeti bilmiyor, ayakta uyuyor, otele para ödüyor.

Halka arzlar çığ gibi büyüyor

Borsada derinlik kayboldu, borsacı sermayeyi kediye yükledi ama halka arz fırtınası sürüyor, üstelik oldukça şeyli fiyattan şeyleniyor. Normalde kimse işine ortak almak istemez, ayrıca bağımsız denetim firmasının denetimi de can sıkar, fakat net karın tamamı yahut yüzde doksanı dağıtılmıyor, yüzde beşini veren şirket temettü bonkörü ilan ediliyor, çoğunluk bedelli ve tahsisli sermaye artırımıyla yatırımcıyı öpüyor. Bu ortamda her tüccar firmasını halka şey etmek, yani arz etmek istiyor.

Birden fazla maaş

Türkiye'de bir sürü kişinin birden fazla maaş aldığı yazılıyor, çiziliyor. Avrupa, Amerika, Japonya mevzuatını bilmiyorum, bu uygulama oralarda da var mıdır? Bir insan aynı anda iki, üç, dört, ... yerde çalışabilir mi? Yirmiden fazla kurumdan maaş alan var deniliyor, yalanlanmıyor. İşsizlik ayyuka çıkmış, borçlar ödenilemeyecek kadar artmış, vergiler tavan yapmış, halk cefa çekiyor, birtakım zevat sefa sürüyor.

İnsanlar şu gerçeği göremiyorlar: Türkiye senelerden beri ekonomik krizle pençeleşiyor

Sekiz senedir süren devalüasyon, son yıllarda raydan çıkan enflasyon, atıl istihdam, işsizlik, ... ekonomiyi felç etti, borsa endeksi malum hisselerle yukarı çekildi, ötekiler yaya kaldı, kimse bunları görmedi, tartışmadı, protesto mitingi düzenlenmedi. Söyleyecek söz bulamıyorum, Taksim'de birkaç ağaç kesilince isyan eden kitle şu tabloyu eleştirmiyor. Bu nasıl kitle? Kitle babam kitle!

16/04/2024

Borsa bugün de yüzde 1.36 oranında çakıldı, yarın için aldığım hisseler yüzünden net karı tam hesaplayamadım, o kağıtlarda da güzel hareketler yapmıştım, fakat dediğim sebepten değerlendirme dışı tutuyorum, ötekilerde 260 TL kar yaptım. Olsun, meblağ çok düşüktü, sürekli çevirdim, ayrıca fakirin tavuğu tek tek yumurtlar. Bu ülkede kabiliyetli spekülatör yok mu? Onları sağmak bana çocuk oyuncağı gibi geliyor, harbiden zevk almıyorum, aranızda para toplayın, beni Dow Jones'a gönderin, denklerimle aşık atayım.

Maden suyu içiyorsanız okuyun. Not: Tuz deposu olduğunu düşünüyorum, hiç içmiyorum.

Borsa ekstresi

Benden başka işlemlerinin fotoğrafını paylaşan kişiye rastladınız mı? Sadece borsanın çakıldığı günlerde bunu yaptığıma dikkatinizi çekerim, yatay yahut yükseliş piyasasında gözümü bağlasanız da kazanırım. Bu ülke şarlatan kaynıyor, ha bire zarar ediyor, ahlam kesiyor, hâlbuki bana servet ödeseniz dahi lümpenle kontak kurmam, yalnızlığı tercih ederim, zaten başka türlü başarılı olamam. Lise birden beri en büyük idealim yurt dışına yerleşmek oldu, son nefesime kadar İngilizce yazmak, okumak istiyorum, fakat burada kaldığım takdirde spekülatörlerin çarkına okuyacağım, onları para ağacına çevireceğim. Hemen her borsacı para kazanmak için borsayla ilgilenir, bense hesaba meraklıyım, satranç tutkuma benziyor, beni hücreye kapatsalar, yemeğimi getirseler, kırk sene boyunca bilimsel araştırma yapabilirim, bu karakterim dolayısıyla hisselerle ilgileniyorum. Yalnız şunu vurgulayayım: Türkiye sermaye piyasaları şeyleşmiş, BİST dejenere olmuş, imkanım olsaydı gelişmiş ülke borsalarında işlem yapardım, burada bir saniye durmazdım.

15/04/2024

Borsa yüzde 1.37 çakıldı, bense maaşıma net 2 733.236 TL takviye yaptım.

Merkez Bankası korkunç zarar (25.354 milyar USD) açıklamış, sorumlusu hesap verecek mi?

TDK memur tanımı

Okul ve tesis isimleri

Okullara, tesislere, parklara, ... şahıs isimleri verilmesini yanlış buluyorum. Bahse konu adam, madam öğretmen maaşları dahil tüm masrafları karşılıyor mu? Okulun girişine levha konulur, filanca kişinin yardımıyla inşa edilmiştir, denilir, onu anlarım. Devlet hayır işleri dolayısıyla tacirlere vergi indirimi uyguluyor, arsa hazineden geliyor, faaliyetleri de devlet finanse ediyorsa oraya bireylerin adı verilebilir mi? Ayrıca amme tesislerine devlet görevlilerinin adının verilmesini de yanlış buluyorum, çünkü kendi parasıyla değil de halkın vergileriyle inşa ediliyor. Cumhurbaşkanı da başbakan da devlet memurudur, maaşını vatandaş karşılıyor.

14/04/2024

Ostorwolde

Trabzonspor maçında taraftara tekme atan ve sadece 1 maç ceza alan Ostorwolde Olympiyakos maçında sakatlandı, sahayı sedyeyle terk etti, menisküs yırtığı saptandı, sezonu kapattı.

Osmangazi geçiş ücretleri ne kadar pahalı ama tartışılmıyor. Usd anlık fiyatını da paylaşayım.

Ali Koç saçma bir bahaneyle takımını Süper Kupa'da Galatasaray maçına çıkartmadı, yenileceğini biliyordu. Neymiş, perşembe günü konferans ligi maçı varmış, pazar günkü maçı ertelenmeliymiş. Fener'in bugün de maçı var, perşembe günü konfederasyon kupası'nda rövanşa çıkacak, federasyon bugünkü müsabakayı erteleyebiliriz diye görüş bildirmiş, FB kabul etmemiş, maçı oynayacak. Çelişkiyi görüyor musunuz? Yıllardan beri cumartesi ve pazar lig maçı oynayan takım salı ve çarşamba ŞL'nde oynuyor. Mesela bugün Arsenal ligde çok iddialı bir rakiple kapışacak, çarşamba ŞL rövanşına çıkacak. Ali Koç gibilerle Türk futbolu dibe vurdu, kulüpleri eski futbolcuların yönetmesi gerekir.

Yüksek mevduat faizi nasıl alınır?

Bankaların şubeleri hatta memurları farklı oran verebiliyor, üşenmeyin, tek tek sorun. Bir puanı küçümsemeyin, uzun vadede ciddi meblağ ediyor.