19/10/2019

Taahhütlü internet yasaklanmalı


Taahhütlü internet ne ilkel bir uygulama, iki yıl yaşayacağınızın garantisi var mı? Kaldı ki hizmetten memnun olmayan biri başka operatöre gidebilmeli,neden engelliyorsun? Alt yapıyı Telekom'a bırakmışlar, port'u birkaç firmaya ayarlamışlar, turk.net gibi taahhütsüz bağlantı yapan yerlere üye olamıyorsunuz. İnternetin ilk yıllarında aylık paketler vardı, sonradan bu tür entrikalar çıkarıldı. Taahhütlü üyeliğin bitiminde ne çileler çekiliyor, yaşamayan bilemez. Paramatör'ü okuyun, aklınız sıçrasın. Gerçi binlerce site erişime kapatılmış, sosyal medyada ağır bir baskı kurulmuş, sansür had safhaya çıkmış; bu ortamda internete girmenin kime hayrı dokunur? Orası başka bir maceranın konusu, ancak taahhütlü internet şartı insanın aklına acayip olasılıklar getiriyor.

Messi dökülüyor


Eibar-Barcelona maçının ilk yarısı oynanıyor, Messi tel tel dökülüyor, takımına faydadan çok zararı dokunuyor. Bence yolun sonuna gelmiş.

18/10/2019

7 banka kararında TSKB nereden çıktı?


Akbank,Garanti, İş-C, Yapı Kredi, Vakıfbank ve Halkbank'ı anladım da TSKB nereden çıktı? Ödenmiş sermayesi ve halka açıklık oranı itibarıyla dolaşımdaki lot miktarının fazlalığı yüzünden mi listeye alındı? Piyasa değeri itibarıyla şu konjonktürde hiç de fena değil, neredeyse Halkbank'ın yarısı edecek. Ayrıca spekülatif hareketler yok, İş Bankası grup şirketlerinin tamamını olduğu gibi onu da kolluyor. Ben bu işe anlam veremedim. Uygulama mantıken olumlu, iyi niyet var, ancak çok sakat, aldığınızı iki gün sonra satabiliyorsunuz, portföyünüzdekini anca telefonla satabiliyorsunuz. Malım var, kendi kendime satamıyorum; uzun bir prosedürle satsam bile ancak bir defa,alabiliyorum, tekrar satış için iki gün bekliyorum. Param var, alışta da aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Bu iki hususun giderilmesi gerekir, şu anki durum yapay bir oluşuma zemin hazırlıyor. Bizde sansür yaşam biçimine dönüştü, borsadaki işlemleri dahi izine bağladılar. Bu piyasada gerçek yabancı olur mu? En az yüzde doksanı bıyıklı değilse şeddeli eşek olduğumu kabul ediyorum. Oldu olacak, khk çıkarılsın, banka hissesi satışı yasaklansın yahut memur, işçi ve emeklilerin maaşlarının yüzde onuyla banka hissesi alınsın, bu meyanda kaynağında kesinti yapılsın. E, bu önlemlerle endeks 200 değil 300 bine ulaşır, belki seneye 500 bini de aşar. Ne mutlu sansürle yaşayana! Bir sansürün nesi var? Bin sansürün sesi var.

Yavru kediyi galiba kurtaracağım


Yavru kedinin durumu alarm veriyordu, bu hafta seferberlik ilan ettim, süt ve dilimli salam bombardımanına başladım, biraz toparlandı, inşallah onu büyüteceğim, hayata kazandıracağım. Sonrası totem kerim! Benim günlerim, haftalarım, aylarım, ... sayılı, Coni'yi bekliyorum, yetişkin kedi olunca besbelli kendi başına bir şeyler yapar. Kediler çoğaldı, kirpilerin kaç tane olduğunu bilmiyorum, benden kaçmıyorlar, ancak sevmeye korkuyorum, elime dikeni batarsa hapı yutarım. Kedilerle kardeş kardeş yaşıyorlar. :)

Kirpinin fotoğrafı gece bu kadar çıkıyor, kedilerin sütünü, salamını, mamasını yiyor


Yalanlara hazırlanın


Borsada dipten (dünkü 93 bin diyelim,) yükseliş yüzde on olursa ve birileri borsa yüzde otuz yükseldi, derse, şaşırmayın. Endeks ne hallere düştü, neler anlatıyorlar? Yalanlara şerbetliyim, bu ülkede rahmetli babamdan (şeriatçıydı, harbi Müslümandı,) başka dürüst adam görmedim. Annem bile yalancının, hilebazın ağababasıdır, her hareketi yapmacıklıdır, statüye göre tavır belirler; yalan, hile, kumpas, aldatma, ... yaşam biçimimiz olmuş. İfade özgürlüğü yok, olsaydı bazı şirketlere dair birkaç kelam ederdim. Japonya'da vuku bulsa ne olurdu, bizim yüzsüzler ne yapıyorlar? Dinleri, imanları para, başka mefhum tanımıyorlar. Ateist onlardan daha dindardır.

Borsanın son düşüşünden en ağır yarayı kamular, halkb, ekgyo aldı


Borsanın son düşüşünde en ağır zayiatı kamular verdi, esasen tahmin ettim, geçenlerde düpedüz yazdım, mesela halkb (dün bir ara piyasa değeri 1.09 milyar usd idi, hayaldi, gerçek oldu, bunu da gördük,) ile ekgyo tepetakla gitti. Futbol federasyonu dahi özerk statüde, kamuların da özerk olması, siyasetten arındırılması, işin ehli uzmanlarca idare edilmesi gerekir. Aslında ben şu anda teknokratlardan oluşan bir hükümeti savunuyorum, bunlar ekonomiden zerre anlamıyorlar, işleri altüst ediyorlar, ancak CHP de farklı değil, siyasetçiler aynı anlayışı benimsiyorlar, partizanları iş başına getiriyorlar. Tüpraş, Erdemir, Petkim özelleştirildi, üçü de aslanlar gibi üretiyor, kar rekoru kırıyor, tuprs ile erdmr borsada destan yazıyor.

7 Bankaya tuhaf bir uygulama


Piyasadaki sert düşüşü önlemek için işlem hacmi itibarıyla endeksin lokomotifi olan 7 bankada düzenleme yapıldı, geçici bir önlemmiş, ne kadar süreceğini bilemiyoruz, yalnız afalladım. Düşünün, bir lot Halkbank almak veya satmak için aracı kurumu telefonla,arıyorsunuz,ayrıca bugün aldığınıza iki gün ordino veremiyorsunuz. Şahsi görüşüme göre internetten emir verebilmemiz ve aldığımızı iki gün sonra satabilmemiz dışında hoşuma gitti, açığa satış-alış piyasayı bozuyor. Hayatımda ilk kez duydum, gördüm, piyasalara nasıl etki edeceğini göreceğiz.

Harfiyen gerçektir


Bir ay filan geçmiş ama ben yeni öğrendim. Giresunlu biri ölmüş, cenazesi İstanbul'dan Giresun'daki köyüne getirilmiş, defnedilmiş. Akrabası ve samimi arkadaşı K. merhumun mezarında gözyaşı dökmüş, yaslı ailesine baş sağlığı dilemiş, akşam davetli olduğu düğüne gitmiş, yemiş, içmiş, eğlenmiş, vur patlasın, çal oynasın demiş, düğündeki neşeli anlarını, horon oynayışını, halay tepişini facebook üzerinden canlı yayınla paylaşmış, neşesi yüzünden akıyormuş. Abartıyorsam taş olayım.

17/10/2019

Müzik nasıl yapılır?


Yerli şarkıcıların hiçbirini dinlemiyorum, uydudaki yabancı kanalların müptelası oldum. Yeni nesillere Bon Jovi'yi izlemelerini öneriyorum, mesela you give love a bad name sahne performansı fikir verebilir, eğer youtube'da beni bulabilirseniz, favoriler listem sizi şaheserlere götürebilir.

AL JAZEERA INTERNATIONAL, Pence konuşuyor


CNBC PE HOT, Pence konuşuyor


Bloomberg Europe, Pence konuşuyor


Borsa bugün gitti, geldi, gün sonunda Pence-Erdoğan görüşmesi haberiyle hızla toparlandı


Borsada 7 bankada yeni emir sistemi


Borsadaki şelale düşüşü nedeniyle 7 büyük bankaya açığa satış yasağı konuldu, dünden itibaren uygulanıyor. Bu meyanda internetten alım, satım yapamıyorsunuz, mesela 1 lot Halkbank, Akbank, Garanti vs satışı için aracı kurumu telefonla arıyorsunuz, ordinoyu öyle iletiyorsunuz.

Borsada düzenleme


Parası olmayan alış yapamayacakmış, satış için de bazı şartlar konulmuş. Detayları öğrenemedim, büyük bankaların kademeleri bomboştu, bu kadar bilgi alabildim, bir nevi brüt takas uygulanıyormuş. Metni okumadığım için sağlıklı bilgi veremiyorum, işlem hacmindeki düşüş sizi şaşırtmasın diye haberdar ettim.

Cep mesajlarına tıklamayın


Gerçi çoğunuz benden iyi bilirsiniz ama uyarayım: Demin paylaştığım türdeki mesajlara itibar etmeyin. Size para, kredi vs vaat ederler, dolandırırlar. Ben hiç ilgilenmiyorum, okumuyorum. Aslında internetle bağı keseceğim, fakat borsaya girdim, mecbur kaldım, pek yakında arbitraja dalacağım, çünkü bazı pariteler çok cazip, yıllardır hedeflediğim noktalara geldi, o nedenle interneti yine devam ettireceğim. Coni her gün dünya rekorunu geliştiriyor, onu uğurlayana dek buradayım, sonra koydunsa bul! Pırrr! Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz. İngilizce dağarcığımı 60-70 bin kelimeye çıkardığım an beni kimse tutamaz, yıldızlar bile... Dünya edebiyatına şaheserler vereceğim, büyük projelerim var, bir bir gerçekleştireceğim. Yazarlık için oldukça genç sayılırım, un, şeker, yağ var, kaliteli okur kitlesi ve demokratik bir zemin bulmalıyım, helvanın alasını yapmalıyım.

Mesajın tam görüntüsünü aktarıyorum


Sabahleyin böyle bir mesaj geldi, ihbar babından buraya kopyalıyorum


Voleybol


Voleybol cazibesini kaybetti, kurallar değiştirilsin, tek pas şartı konulsun, dönerli sistem yerine sabit sistem getirilsin. Herkesin uzmanlık alanı olur, oyun hızlanır, heyecan artar.

16/10/2019

Halkbank halka arzından sonra usd grafiği


Halkbank halka arzından sonra tl grafiği


Leblebi yer gibi yalan yumurtluyorlar


Ben yorum yapmıyorum, yalanlara bilimsel verilerle yanıt veriyorum, şahsi görüşümü yazamam, anayasa ve babayasa cevaz vermiyor. Niye? İfade özgürlüğü var diye...

TL varlıklarda düşüş sınırlı olmuş, 30 eylülde 6.70 olan Halkbank bugün 5.00 çalıştı, Vakıfbank ve EKGYO gibi kamular da çakıldı. Bir de düşseydi yanmıştık.


İşlem hacmi en yüksek hisseler ve kapanış fiyatları (16.10.2019)


Güler misin, ağlar mısın? A PARA dakikalardır şu başlıkla yayın yapıyor. Borsa çöktü, özellikle kamular darmaduman oldu, bunlar ne diyorlar?


Borsa bugün 93 094 çalıştı


Atletizmde 800, 1500, 3000 engelli, 5000, 10000 metre yarışları


Dış ve iç kulvar farkının dereceye önemli etkisi var. Bu yüzden 800, 1500, 3000 engelli, 5000 ve 10000 metre yarışlarının stadyumda değil de düz bir alanda yapılması gerekir.

14/10/2019

Kirpi besliyorum


Mahallemizde kirpiler var, iki tanesini yan yana gördüm, ancak toplamda kaç kirpi olduğunu bilmiyorum. Kedilerin kabındaki salam, sosis, mama ve sütü yiyorlar, onlarla kavga etmiyorlar. Gündüz görebilsem fotoğraf çekeceğim, gece flaş patlıyor, görüntü çıkmıyor.

Doların şu anki durumu


Borsa tarihinin en sert düşüşlerinden biri yaşandı


Borsada günlerdir süren düşüş bugün çöküşe dönüştü, korkunç bir kayıp yaşandı. BİST'in önceki kapanışı 99 027 idi, gün içinde 93 535 çalıştı, 93 981 puandan kapandı. Günlük değer kaybı 5 046 puan, yüzde 5.10 oldu, işlem hacmi 11.461 milyar tl oldu. Dünya borsaları, ABD, Çin, Japonya, Avrupa (yalanlara inanmayın, grafiklere bakın,) tarihi zirvelerine yakın, bizse olağanüstü çöküş yaşıyoruz, moratoryum olsaydı daha kötüsünü göremezdik, devalüasyon 5 yıldır sürüyor, borsadaki çakılış da öyle, bu kadar uzun ve sarsıcı bir kriz ilk kez test ediliyor. Vay anasını!

Borsanın gün içi seyrine dair veriler


Borsa darmaduman oldu, işlem hacmi en yüksek hisselerin kapanış fotoğrafı


Kedi yavrusunu canla başla besliyorum ama


Kedi yavrusunun iskeleti çıktı, hayli zayıfladı, seferberlik ilan ettim, gündüzleri hem salam hem süt veriyorum, ancak etraftaki çocuklar büyük problem yaratıyorlar. Ayrıca diğer kediler de yiyeceğe saldırıyorlar, dolayısıyla bizzat nezaret ediyorum, elimle yediriyorum, içiriyorum. Kediyi insanlardan koruyabilirsem yaşama döndürebilirim. Akşam tabela hazırlayacağım, dikkat insan çıkabilir yazacağım, bizim kedilerin gizlendikleri yere asacağım.

İçişleri Bakanlığı'nın cep mesajını paylaşıyorum, tanıdıklarınıza iletin


Hayatımda bu kadar ağır ekonomik kriz görmedim


Mübalağa ediyorsam nefes almak nasip olmasın, bu kadar ağır ve uzun ekonomik kriz görmedim, okumadım. Beş yılı aşkın bir süredir devalüasyon yaşanıyor, enflasyon resmi rakamlardan çok farklı, benim 2018 enflasyonum yüzde yetmişten aşağıysa dünyanın en aşağılık insanı olduğumu kabul ediyorum. Kredi kartı ekstrelerim ortada, aynı şeyleri yiyorum, incelenebilir. Vahim bir panorama var, ekonominin dipten dönüşü, kurun normalleşmesi falan fıstık ne zaman olacak? Son bir yıllık enflasyon tek haneli deniliyor, dövizin iki haftalık primi çift haneli oldu. Trump son günlerde twitter yoluyla bizi tehdit ediyor, ekonomik ambargo uygularım diyor. Hayda, ekonomi zaten gebermiş, daha kötüsü olabilir mi? Borsaya bakın, perişan olmuş,, cılız tepkilerin dışında yaşam emaresi görülmüyor. İşin en acı tarafı, medya cahil kitleleri yalanlarla kandırıyor, ekonomi iyi, borsa dimdik duruyor, kur sağlamlaştı diyorlar ki bunlara tepki olarak son günlerde bilimsel izahat veriyorum, yoksa,aldırmazdım, bana ne? Şimdi yeni bir terane tutturdular, küresel krizin işaretleri görünüyor diye haber yapıyorlar, realizasyon yapan borsaları manşete taşıyorlar. Şu anda ABD, Uzak Doğu (Çin ve Japonya başta,) ve Avrupa borsaları tarihi zirvelerine çok yakın seyrediyor, hepsi uçuyor, bir tek biz çöküyoruz. Yalanın ağababası! Niçin mavra sıkıyorlar? Kendi adıma yazıyorum, bu hükümet 15 temmuza direndiği için yaşıyorum, yani iktidara can borçluyum. Paranın, pulun lafı olur mu? Yalnız gerçeklerin konuşulmaması zoruma gidiyor. Önce dürüst olmalıyız, gerisi çorap söküğü gibi gelir. Muhalefette de iş yok, CHP bu ülkenin en büyük problemi, kitaplarımda çarşaf çarşaf yazdım. Ah ulan Coni, yaktın beni, nelerle uğraşıyorum, halbuki okumak ve yazmaktan başka gayem yok. İngilizce konuşulan bir ülkeye kapağı atabilirsem, şaheserler üreteceğim, edebiyatın destanını yazacağım.

Döviz yine yükseliyor, doların anlık görünümü


İşlem hacmi en yüksek hisselerin anlık durumu


Borsa paraşütsüz çakılıyor, şu anda 2400 puan eksideyiz


Basit ama etkili bir spor yöntemi


Çeşitli sebeplerden antrenman yapamıyorsanız size tavsiyem var. Kollarınızı ve bacaklarınızı her gün onar saniye aralıklarla uzatın, gerin; adale ve mafsallarınızı güçlendirin.

Isınma hareketlerinin ihmali sakatlığa davetiyedir


Isınma hareketlerini ihmal etmeyin, yoksa sakatlanabilirsiniz. Esneme, gerinme de önemli, antrenman öncesinde yapılması gerekir. Bir organda zedelenme, acı, sızı, cart curt varsa spora bir süre ara vermekte,yarar var.

13/10/2019

Diyette şeker, tuz ve yağdan kaçmak doğru mu?


Bence şeker, tuz ve yağ vücudun olmazsa olmazlarından olup eksikliği ciddi sağlık sorunları yaratabilir. Dozajı ayarlamak gerekir, ayrıca karbonhidrat alımında nişasta içerikli ekmek yerine kepekli ekmek gibi alternatiflere yönelmek doğru olabilir.