17/02/2018

Coni banyo sonrası öptürük veriyor, 17 Şubat 2018


En iyi radyoyu bedava alabilirsiniz

Televizyonunuzu uydu üzerinden izliyorsanız, radyo kanallarını da taratın, favori grubunuza ekleyin, keyifle dinleyin. Bana metro fm ile power fm yetiyor, bazen pal nostalji'yi tuşluyorum, kemençe havası için T.Kaçkar'a takılıyorum, fakat Turksat'ta 154 istasyona erişilebiliyor.

Müzikten bahsetmişken yazayım: Boney M şarkılarını ve İskoç gaydalarını tek geçiyorum, kemençe ve tuluma da bayılıyorum. İsyan kokulu özgün müziğin de tadına doyamıyorum, misal Ahmet Kaya'nın "Beni tarihle yargıla"sı veya "İşte Bizim Hikayemiz"i ile dünyadan kopuyorum, yalnız sözlerinden ziyade ezgilerinden hoşlanıyorum. Yerli seslerden Ayşenur Kolivar ile Edip Akbayram'ı çok beğeniyorum. En beğendiğim yabancı şarkı Boney M'in "Ma Baker"i, bizdense "Karlı Kayın Ormanı"nın enstrümantali, ancak karga sesli Zülfü Livaneli'nin seslendirdiği versiyonunu vasat buluyorum.

15/02/2018

Soyağacı Sorgulaması

E-devlet üzerinden soyağacı uygulaması yayımlandı. Bugün listeyi inceledim, deli saçmasına benzettim. Kafadan atılmış, uyduruk bir şecere hazırlanmış. Bilgiler o kadar hatalıydı ki kahkahayı koyverdim. Bir örnek vereyim: Babamın annesinin annesi, yani 1980'de helvasını yediğim ninemin annesi 1882'de doğmuş, ölmemiş, hâlâ yaşıyormuş. Çüş! Herifçioğlu alelacele karalamış, kontrol etmemiş. Vay düzenbaz!

Gerçekte iki dedem de Giresunlu değilmiş, savaş yıllarında sağa sola savrulmuşlar. Babamın babası ve annesi Trabzon-Tonya kökenliymiş, ikisi de akraba imiş, çocukluk çağlarındayken güzeller güzeli bir kadınla (e-devlet'e göre adı Maviş, dedemin annesi olmalı, fakat o yıllarda Maviş ismi yoktu, Osmanlı devriydi, muhtemelen mavi gözlüdür, öyle kaydedilmiştir, zaten benim ela gözümün kaynağı için mavi gözlü ata şart, Mendel baba öyle diyor,) birlikte Giresun merkez Sayca Köyü'ne gelmişler, kadının çok zengin olduğu sanılıyor, kısa sürede yitiklere karışmış, altın veya definesini bir yere sakladığı zannıyla evi ve çevresi didik didik aranmış, bir şey bulunamamış. E-devlet safahatına bakılırsa yedi göbek Giresunlu bir aileden geliyorlar, öteki dedem de öyle takdim ediliyor. Yok devenin nalı!

Babamın dedesi için "gaip" denilmiş, doğruluk payı yüksek, ben de öyle duydum, bu da akıbetine dair ipucu veriyor. Tonya'nın geçmişini deşmek lazım, yoksa faraziyelerle avunurum. Babam yaşasaydı, çok şey anlatırdı, vaktiyle merak etmedim, sormadım. Şimdi içim içimi yiyor, kimseden yardım alamıyorum. Annem üç maymunu oynuyor, zaten iki kelimesinden üçü yalan, lafa kırk takla attırıyor, cenabıtotemin affına sığınayım, "totem bir" dese bile inanmam. Halam hayatta, ser veriyor, sır vermiyor, güya dedelerinin aslını, neslini, nereden geldiğini filan bilmiyor, herhalde teneşirde öğrenir. Aslında Kazıklı Voyvoda onları bülbül gibi öttürürdü ama vakitsiz öldü. Ah Voyvoda, sağ olsaydın bayağı bilgilenirdim, senin ölümüne de üzüldüm ya, beni idam etseler yeridir.

Kısacası yalan yanlış bir katalog oluşturulmuş, hayali bir tarih yaratılmış. Ayıptır, günahtır, rezillikte çığır açmışlar, vatandaşı kündeye getirecekler. Şurada kırk kişiyiz, birbirimizi iyi biliriz. Bize de mi lolo?

13/02/2018

My Character

I always pride myself on being self-sufficient. I never need anyone to care about me. I can live completely alone and inside myself.

MHP'nin İdeolojik Yanlışı

Her ne kadar başbuğ Bahçeli'ye, İdi Amin abime ve bazı ülkücülere, Türkçülere, milliyetçilere sempati besliyorsam da şovenizmle alakalı inançlara mesafeliyim, esasen tüm ideolojilere, felsefelere muhalefet ediyorum; bence hepsinin olumlu ve olumsuz yanları var.

Milliyetçilik akımları dini retorikle aynı kefeye konulamaz, Turancının Müslüman olma şartı bana abes geliyor, keyfinin kahyası mısın? Adam ateist, putperest, Şamanist, Hristiyan, Musevi olamaz mı? Teolojik mevzu Allah'ın işi, kul yaratması fikriyatla ilişkilendirilebilir mi? Türk-İslam sentezini dayatıyorsun, bir nevi Yaradan namına emrediyorsun, açmaza düşüyorsun, mat oluyorsun. İbadetle ibateyi koşullandırma, siyasiyata odaklan, seçmenin saygısını kazan.

Not: Bu görüş tamamen benim icadımdır, hiçbir yerde okumadım, duymadım.