01/05/2020

İçimi kustum, oh be!


Sosyal medyada bile yazamaz oldum, kaç senedir kapalı olan twitter hesabımı kullanmıyordum ama Pegasus'un paramı ödememesi yüzünden içim içimi yiyordu, Cimer'e başvurduğum halde netice alamıyordum. Takdir sizin, bunu adlandırın. İki gün önce bir twitter hesabı açtım, Pegasus'un reklamını yaptım, oh dedim. Can Dündar'ı hiç sevmem, onu izleyenler çok olduğu için bay beyaz Türk dediğim Dündar'ın profiline dahi içimi döktüm. Şimdi rahatladım, artık param iade edilmese bile üzülmem.

Perşembe günü polis maske dağıtıyordu


Sağlık bakanlığı bana maske yollandığını mesajla bildirdi ama Ankara'daki eczanelerden alabilirmişim. Bürokratik sorunları biliyorsunuz, Ankara ile bağı kestim, elektriği, suyu, doğal gazı kapattım, anahtarı ev sahibine teslim ettim, muvazzaflığımda birinci sicil amirim (yüzbaşıydım, o kurmay albaydı,) komutanımın Almanya'daki ablasının evine yerleştim. Buradaki nüfus müdürlüğüne üç gün gittim, beni kaydetmediler, karakola başvurdum, sağ olsun komiser nüfus müdürünü aradı, beni ikinci adrese eklediler, zaten ne varsa polislerde var. Yalnız adresim resmi kayıtlarda hala Ankara, E-devlet'e yazdım, gelişme olmadı. Neyse, konuyu dağıtmayayım, kendi imkanlarımla maske satın aldım, fakat polisin bedava verdiği çok daha kaliteliydi, markete girdiğimde boğulmadım. Beni tanıyanlar, kitaplarımı okuyanlar bilirler, her zaman polisleri sevdim, hele özel harekatı hiç sormayın. Bu yazıyı polis kardeşlerime teşekkür için yazdım, sağ olsunlar, var olsunlar, ömürleri uzun olsun, gönülleri neşeyle dolsun!

KKTC'de 14 gündür Corona vakası görülmemiş


Kuzey Kıbrıs TC'de 14 gündür Corona vakası görülmüyormuş, kısmi sokağa çıkma yasağı 4 Mayıs 2010'dan itibaren kaldırılacakmış. Ne büyük başarı, bravo! Acaba oranın cumhurbaşkanı, başbakanı, bakanları bizimkiler gibi (hoş, makul icraatlarına pek seyrek rastlanıyor,) şişiniyorlar mı? Sanmam, öyle yapıdaki idareciler böyle başarılı olamazlar.

Corona bitmeden ligler tartışılıyor


Corona hız kesmedi, dünyaya yayıldı, liglerin ne zaman başlayacağı tartışılıyor. Hollanda ve Fransa noktayı koydu, 2109-2020 sezonunu bitirdi. Almanya ve İngiltere ne yapacak? Bence onlar da bu sezonun bittiğini açıklayacak.

Kütüphaneler kapalı, marketler açık


Corona salgını başlayınca kütüphaneler kapatıldı, marketler ise açık kaldı. İlginç bir çelişki yok mu?

1 Mayıs 2020


28/04/2020

CİMER Pegasus şikayetimi bu akşam (28 Nisan 2020) yanıtladı


Pegasus 30 Mart 2020 tarihindeki Sabiha Gökçen-Belgrad 14.45 uçuşumu 16 Mart 2020 tarihinde iptal etti, bana mesajla ve maille bildirdi; aynı gün Pegasus internet uygulaması üzerinden bilet ücretimin iadesi için başvurdum, hesabıma üç gün içinde gönderileceği uyarısı ekranda belirdi, ancak gelişme olmadı; görevlileri defalarca aradım, her seferinde üç gün teranesi yinelendi. Bunun üzerine şimdi bulunduğum ilin valiliğine 30 Mart 2020'de gittim, Cimer'e dilekçe verdim, ayrıyeten Pegasus "Bize yazın" bölümüne 3 Nisan 2020 tarihinde müracaat ettim, o günden beri "incelemede" yazıyor. :) Cimer bu akşam yani 28 Nisan 2020 tarihinde mail gönderdi, "yeniden müracaat edin, şikayete konu firmanın talebinizi yanıtsız bıraktığını ispatlayan belge sunun, yoksa suçlu duruma düşersiniz," içerikli posta yazılmıştı. :) Suphanallah, bereket ekran görüntüsü almayı öğrendim, yeni dilekçemin ek'ine iliştirdim. Evet, durumu kamuoyuyla paylaşmak istedim. Beni hala Ankara'da gösteren, kira kontratı olmadığı için nüfusa kaydetmeyen, komutanımın Almanya'daki ablasının buraya gelip onay vermesi gerektiğini söyleyen bir devlet var, demem o ki şu anda ben yokum, hastalansam hiçbir sağlık kurumuna gidemem, aile hekimi beni kovar; sağlık bakanlığı maske yolluyor, mesajla "Ankara'daki eczanelerden alın," diyor; onu bırakın, uçak param ödenmiyor, talebime böyle yaklaşılıyor. Hayaldi, gerçek oldu, bugünleri de gördük. Bereket acentelerden değil de internet uygulaması üzerinden bilet aldım, yoksa 370 lira değil de en az 608 lira ödeyecektim, hele daha uzak ülkelere gitseydim hapı yutmuştum. Gitti benim 370 papelim vesselam! Gelse bile sıfır faizle aylarca çalıştırılacak, bu nüansı ıskalamayın. :)

Eyvah! Türkiye normale dönecekmiş


Corona salgını dünyayı tedirgin etti, biz de gerilimli günler yaşadık, derken bugünlere geldik. Türkiye yakında normale dönecek yollu demeçler veriliyor. Eyvah dedim, zira son yıllarımız çalkantılı geçti, her gün diken üstünde yaşadık, ekonomi dibe vurdu, kur spekülasyonları beş yıldır sürüyor, benim gibi düşünce adamları susturuldu, komşu ülkelere çatıldı, savaş korkusu iliklerimize işledi. Bu hayata normal diyorlar ama bana anormal geliyor, endişeyle bekliyorum. Okumak, yazmak ve spor yapmak haricinde hiçbir isteğim yok, maalesef bu ülkede gerçekleştiremiyorum, sacayağının en az biri eksik kalıyor.

27/04/2020

Peygamber hata yapar, Türk hata yapmaz


Peygamber memnu meyveyi yemiş, cennetten kovulmuş, yani hata yapmış, fakat Türk hata yapmaz, hele devlet görevlisinin yanlışı olmaz, haksız olduğu durumlarda daha da haklıdır. Ömrüm boyunca aksini görmedim. Acayip bir milletiz, ha bire kendimizi övüyoruz, şişiniyoruz, bir de eleştiriye tahammül edemiyoruz, hemen öfkeleniyoruz, galiba bu yüzden bize hindi (turkey) demişler. Yüzlerce örnek verebilirim ama ifade özgürlüğü, hukuk var mı? Yazarım, filozofum, Twitter'da dahi yazamıyorum, mahkeme erişim yasağı kararı alınıyor yahut hesabım şikayet ediliyor, askıya alınıyor, falan fıstık, yani kitap yazmayı bırakın, sosyal medyada dahi görüşlerimi açıklayamıyorum. Öteyi beriyi kurcalamayayım, bu sabah Corona vakalarındaki son durumu paylaştım. Cumhurbaşkanı, sağlık bakanı, ... herkes Türkiye'nin Corona ile mücadelesinin dünyaya örnek olduğunu söylüyor. Pes, dünya yedincisi olmuşuz, madalya için yarışıyoruz, ilk üçe girme ihtimalimiz var, buna rağmen böyle demeçler veriliyor. :) Arkadaş, şu coğrafyayla, kitleyle hiçbir ortak paydam yok, her şeyim farklı, fikrim, zikrim, cartım, curtum benzemiyor. Cenabıtoteme dua ettim, tanrıçaya adak adadım, yine de kafiristan'a hicret edemedim. Bat dünya bat!