04/04/2020

Pegasus bilet paramı hala iade etmedi


Pegasus 16 Mart 2020'de uçuşun iptal olduğunu bildirdi, aynı gün bilet ücretimin iadesi için işlem yaptım, paranın 3 gün içinde hesabıma yatırılacağı bildirildi, 850'li telefondan kontak kurduğum her görevli aynı teraneyi yineledi, twitter'dan Pegasus Destek'e direkt mesaj yolladım ama yanıt alamadım, internetteki "bize yazın" uygulamasına başvurdum, yine geri dönülmedi, 4 Mart 2020'de ödediğim ücret iade edilmedi. Geçen hafta pazartesi günü valilikte Cimer'e şikayet dilekçesi verdim, bilgi için ulaştırma bakanlığı ile sivil havacılık müdürlüğüne de yazıldı, şu ana dek hiçbir gelişme olmadı. İlginç bir durum, malum olasılık aklıma geliyor, dikkatli olun. Bu da bana ders oldu, keşke THY'den bilet alsaydım ki borsa tarihimin en büyük kazancını thyao ile sağladım; 20.750'den aldığım hisseyi tam kırk gün sonra 57.000'e sattım. Her zaman tek kağıt aldığımı düşünürseniz kazancın büyüklüğünü anlarsınız. Sen misin thyao'ya ihanet eden? Layığımı buldum, caminin önüne gideyim, mendil açayım, kaybımı telafi edeyim. Abiler, ablalar, Allah rızası için bir sadaka verin diyeyim, paranın fazlasıyla höşmerim yiyeyim.

Kimse haddini bilmiyor


Türkiye'de kimse haddini bilmiyor, herkes her alanda ahkam kesiyor, hele gazetecilerin maydonoz olmadığı konu yok, halbuki birikimleri negatif tam sayıyla ifade edilebilir, ilkel kabilelerin yerlilerini mumla aratır. Corona hadisesi hortladı, gazeteciler cevher yumurtluyorlar, işin erbabı olan hekimlerden çok konuşuyorlar. Yuh!

31/03/2020

Halkbank için adil çözüm


Burada defalarca yazdım, yineleyeceğim. Halkbank 2013 yılından beri devam eden şayialar ve Amerikan mahkemelerindeki davalar yüzünden borsada çok kan kaybetti. Ekonomik kriz veya Corona virüsü ile konunun alakası yok, başka bir nedenle hisse tepetakla düştü, borsacı mağdur oldu. Bence vatandaşın hiçbir suçu yok, bu nedenle enflasyondan arındırılmış fiyat üstünden devletin hisseyi geri alması yerinde olur, Hz. Ömer adaleti bunu gerektirir. Devlet tüccar zihniyetiyle hareket etmez, halka müşteri gözüyle bakmaz. Halkbank hisselerinde yaşanan facianın bir benzerini hiçbir yerde görmedim, okumadım. Böyle bir şey olamaz, artık tahammül sınırları aşıldı. Arkadaş, 2013'den bu yana spekülasyon yapılıyor, mahkemenin duruşmaları sürekli erteleniyor. Dünya tarihinde böyle bir skandal yaşanmış mıdır?

Halkbank Davası


Halkbank Davası 9 Haziran 2020'ye ertelendi. Bizim avukat bu akşam 90 gün süre istemiş, hakim 70 gün yeter demiş. Geçen sefer avukatımız yönetim kurulundan vekalet almam gerekecek demişti, duruşmayı erteletmişti. Acayip şeyler oluyor, Amerika mahkemeleri insanı şaşırtıyor. Kardeşim, bu mevzu 2013'de patladı, hala sürüyor, olacak iş değil, bence tüm hakimlerin, savcıların (davaya bakan Amerikalıların) cezalandırılması gerekir. Amerika gayriciddi yargıçlarla hukukun bokunu çıkardı. Nedir bu rezalet? Bir an önce bitirilsin. Halkbank halka açık bir şirket, dava nedeniyle yatırımcılar mahvoldular. Bu kadar sorumsuzluk, duyarsızlık modern bir ülkede de olabiliyormuş. Yuh! Ben de Amerika'yı matah bir ülke sanıyordum, meğer bizden de betermiş, gözümde büyütüyormuşum. Amerikan adalet sistemi yargılanmalı, bundan sonra yatırımcıların mağduriyeti anca öyle önlenebilir. Açık yazıyorum, Halkbank Davası yüzünden Amerika düşmanlığı oluştu. Hayır, ne yapılacaksa bir an önce yapılsaydı fazla sinirlenmezdim ama işi başka bir boyuta getirdiler, bokunu çıkardılar. Pes, 2013 nere, 2020 nere?

Pegasus'u dün Cimer'e şikayet ettim


Dün öğleyin Pegasus'u Cimer'e şikayet ettim, 16 Mart 2020'den beri uçak bileti paramın iade edilmediğini, konuştuğum her görevlinin üç günde paramın hesabıma aktarılacağını söylediğini belirttim. İşin kötüsü twitter yoluyla Pegasus'un reklamını (?!) yapamıyorum, çünkü daha önce iki tweetim mahkemelik oldu, pılı pırtı topladım, sırra kadem bastım, çünkü canımı yolda bulmadım, hukukun kırıntısının kalmadığını biliyorum. Memleket o kadar çürüdü ki Pegasus resmen paramı gasp etti. Yuh!

30/03/2020

Corona günlerinde spor


Corona salgını yayıldı, önlemler arttı, şehirlerarası yolculuk valiliğin iznine bağlandı, yolculara sağlık kontrolü şartı getirildi, tabii bunlar benim Ankara'yı terk edişimden bir buçuk gün sonra oldu, yoksa çile çekecektim. Neyse, hayat durdu, sokaklar boş, spor salonları kapandı, bu koşullarda antrenman yapamaz mıyız? Bence sağlığımızı ihmal etmeyelim, evde yapılabilecek etkili egzersizler var, her gün devam edelim. Mide hareketlerini ve şinavı öneriyorum, normal bir kişiyi forma sokar, bir de barfiks imkânınız varsa (maalesef bende yok,) fazlasıyla yeter! Günde üç set 40 tekrar şinav çekseniz (nizami olsun, göğüs yere değsin, kalça dümdüz dursun,) ve karnınız yanana dek mide çalışsanız kondisyonunuzu korursunuz.

29/03/2020

Pegasus'u şikayet edeceğim, bu şirketten uzak durun


Pegasus 16 Mart 2020 tarihinde yurt dışı uçuşumun iptal edildiğini bildirdi, aynı gün biletimin iadesi için işlem yaptım, 1-3 gün içinde bileti aldığım kanal ile iade edileceği bildirildi, hala parayı tahsil edemedim, bugün 29 Aralık 2020'de Pegasus'un 850 numaralı telefonunda bir görevliyle konuştum, kadın name okudu, 1-3 gün içinde hesabınıza yatabilir, aksi takdirde 5 Şubat 2020'de çıkan yasa gereği uçuşlar başladıktan iki ay sonra iade edilir dedi, yani uçak seferleri 3 ay sonra başlatılırsa 5 ay sonra ücret iade edilecekmiş, oysa biletimi 4 Mart 2020 günü almıştım. Kadın beni salak sanıyor, "bayan, yedi kitap yazdım, sizi bundan sonraki eserimde anlatacağım, ayrıca sosyal medyada tanıtımınızı yapacağım, bir daha firmanıza yanaşmayacağımı söylemeye gerek yok. Haftaya sizi ilgili mercilere şikayet edeceğim, gerekirse dava edeceğim. Dediğiniz tarihte, 5 şubatta Türkiye'de Corona yoktu, kaldı ki kelalaka, siz 4 Martta paramı aldınız, bugün 29 mart, hala iade etmediniz. Açıkça soygun yapıyorsunuz, hapishanedeki hırsız hiç olmazsa gizli icraata geçiyor, siz resmen gasp ediyorsunuz, paramı zorla alıyorsunuz, ancak er ya da geç ödeyeceksiniz, mecbursunuz, sadece kendinizi rezil ediyorsunuz," dedim, görüşmeyi sonlandırdım. Yarın nüfus müdürlüğüne kaydımı yaptırayım, ilk işim şikayet olacak. Benden size tavsiye, Pegasus'tan uzak durun, kriz nedeniyle acı sürprizler yaşanabilir, piyango oraya vurabilir. THY böyle bir edepsizlik yapmaz, demek ki Pegasus antin kuntini şiar edinmiş ama şu krizde lastiği patlatabilir.

Cennete geldim


Olağanüstü bir yere geldim, havası tertemiz, süt ürünleri meşhur, gıdalar taze ve ucuz, evin doğal gazı, suyu, elektriği bağlı, beş beşlik eşyalar var ve ev sahibi benden kira istemiyor, oysa bir arkadaşım ziyaretime geldi, kentin en lüks semti dedi. İşin aslı şu, Ankara'da telefonlaştık, tanışlığımız 22 sene öncesine dayanıyordu, ömrü yurt dışında geçti, doktoralı, birkaç dili çok iyi biliyor, derken beni evine davet etti, kabul etmedim, Almanya'da olan ablasının evini önerdi, kira istemedi, bundan büyük iyilik olabilir mi? Ortalık karıştı, Corona salgını yayılıyor, durum normale dönene dek burada kalacağım, bilahare kafiristana hicret edeceğim. Cuma günü nüfus müdürlüğüne gittim, memure kayda gerek yok dedi ama yarın zorlayacağım, çünkü ilmühaberi olmayan vatandaş düşünülemez. Dün üçüncü gecemdi, 21.00'de kafayı vurdum, 07.30'a kadar uyudum. Oha! Neler oluyor, anlayamadım. İngilizceye de iyice gömüldüm, ufakta parlak bir gelecek görünüyor. Bekleyin beni Marialar, Nataşalar, geyşalar, size söyleyecek bir çift sözüm var. Destur de ya iblis!