23/11/2019

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı tartışmaya davet etti


Kemal Kılıçdaroğlu şu anda İzmir'de konuşuyor, TELE 1, ARTI TV ve HALK TV canlı yayınlıyor. Adamım saydığım Tunç Soyer'in tesis açılışı esnasında Kılıçdaroğlu rest çekti, Recep Tayyip Erdoğan'ı istediği tv kanalında tartışmaya davet etti. Helal olsun! Erdoğan asla çıkmaz, seçim öncesinde bile kaçtı ama bu çağrısı bizi mest etti. Ben CHP'yi hiç sevmedim, ancak Kılıçdaroğlu temiz adam, ahlaklı olduğu suratından akıyor. Ben artık ben değilim, köprünün altından çok sular aktı, anormal hadiselere şahit oldum, artık CHP'liyim, İYİ PARTİ'liyim, Saadet'liyim, yalnız dikkatli olalım, kargaşaya, kaosa yol açmayalım, demokratik platformlarda medeni biçimde yürüyelim. Herkese kulp takıyorlar, terörist, şu bu diyorlar. Ben neyim? 15 temmuzdan sonra AKP'yi, Erdoğan'ı ölümüne desteklemedim mi? O gece darbecilere dur demek için sokağa fırlamadım mı? Turkuaz-KORU yolu kesilmişti, yoksa yüzde 99 ihtimalle şehit olacaktım. Darbeyi babam yapsa karşısına çıkarım, gelgelelim sonraki süreçte gördüklerim hoşuma gitmedi, ülkemizin şu anki iktidardan kurtulması gerektiğine inandım. Doğruları yazmak her entelektüelin misyonudur, ifade özgürlüğü olmadığı için detaya giremiyorum, sadece Kılıçdaroğlu, Akşener ve Karamollaoğlu'ndan oluşan muhalefet blokunu desteklediğimi açıklayabiliyorum. AKP'li kardeşlerimi iki, üç, dört kere düşünmeye davet ediyorum. Google.books'a tüm kitaplarımı yükledim, altıncısı olan Vatansavar'ı Erdoğan için Arapça ve Farsça kelimelerle yazdım, hayatımı kurtardı diye bunu yaptım. Son eserim olan Paramatör'de de onu övdüm, 15 temmuz gecesi dahil birçok anımı, görüşümü aktardım. Arbitraj cambazıydım, Erdoğan liraya geçin dediği için bile bile lades dedim, dövizi bıraktım. Ben yanardöner değilim, dünyalığa zerre önem vermem, gözümün gördüğünü, kalbimin hissettiğini söylerim. Bu yaşıma kadar hiçbir partiye oy vermedim, şimdi hassas bir durum oluştu, memleket kritik bir viraja sokuldu, o yüzden taraf oldum.

İdam mahkumuna darağacına giderken "son sözün nedir?" diye sormuşlar, "bu da bana ders oldu," demiş


Senelerce her şeyi marketten aldım, bozuk çıktı, oysa orada yiyecek haricinde alışveriş yapılır mı? Hata bendeydi, ayakkabıyı, elektronik eşyayı, tekstil malzemesini, ... mağazasından almak gerekir. Senelerce hıyarlık ettim, çürük çarığa para saydım, kazığı yedim, kös kös oturdum, iş işten geçtikten sonra doğru yolu buldum, artık Waikiki, Teknosa vesair yerlere gidiyorum.

22/11/2019

Dünya Gazetesi'nin haberi


Süt ve yoğurt fiyatları


Bu hafta marketlerdeki çeşitli marka süt ve yoğurda yüzde 13.5, yüzde 15 ve yüzde 20 zam yapıldı. Zam furyası sürüyor.

İleride paramı hazineye bağışlayacağım


Yurt dışına yerleşebilirsem, kalıcı vize alabilirsem bu ülkede kazandığım her kuruşu hazineye bağışlayacağım. Bu fikrimi sağır sultan duydu, ancak AKP iktidarında bu işi yapmam, bunlara kuruş vermem. İfade özgürlüğü olmadığı için detaya girmiyorum, arif olan anlar.

Stratejimi belirledim


Gbp/usd 1.19588'i test etmişti, 1.20'nin altına sarktı, ideal alım yeri diye burada grafiğini yayınladım, ancak o sırada borsada maldaydım, arbitraj için yer bulmamıştım. Şimdi gbp/usd 1.29285 işliyor, muhteşem bir fırsatı kaçırdım. Bir daha 1.20 görülürse arbitraja başlayacağım, sterlin alacağım. Bu işte müthiş kar ediyordum, derken 15 temmuz darbe girişimi yaşandı, Erdoğan "dövizi satın, liraya geçin," dedi, ben de hayatımı kurtardığı için duygusal bir karar verdim, dövizi boşladım, tabii bir kamyon kardan mahrum kaldım. Gerçi maddiyat önemli değil, köpek kulübesi kadar bir yerde yaşasam, ölene dek okusam, yazsam yine çok mutlu olurum, fakat durumu da görmezlikten gelemem. Ne işim var bunların borsasında, piyasasında? Gavura kurban olayım. Pusuya yattım, arbitraja başlayacağım, ilk hedefimi de belirledim, sterlinin yolunu gözlüyorum, fakat 1.10 altında euro/usd de cazip olabilir, euro da alabilirim. Planımı çizdim, bildiğinizi yapın, cenabıtotem herkesin kalbine göre versin!

21/11/2019

Tontini büyüyor


BORSA YÜKSELDİ DİYE ÖVÜNEN, YALAN SÖYLEYENLERE YAZAYIM


Halk Bankası kamu şirketi, yani hükümet yönetiyor. Hisse dün 5.78 liradan kapandı, oysa 2007'de 5.80 liradan halka arz edilmişti, 2012'de ikincil halka arzı 15.10 llradan yapılmıştı. İnsanın yüzü kızarır, enflasyon verileriyle hesapla, vahameti gör! Adam halka arzdan 100 000 usd tutarında senet almış, şimdi 10 000 usd etmiyor, sen kurumlanıyorsun. Ticarette bu var mı? Sana güvenen yatırımcı ne zaman kara geçebilir? Böyle bir olasılık görebiliyor musun? Diyeceksiniz, satsaymış, niye tutmuş? İyi de hükümet kanadından defalarca açıklama yapıldı, başbakanı, bakanı, şusu busu, "hiçbir şey olmayacak," dedi. Dava sürüyordu, hisse on, dokuz ve sekiz liranın üstündeydi, kaç kere borsacının aklını çeldiler. Teknoloji ilerledi, kanıt çok, milyonlarca Türk bu mevzuya şahit oldu. Nice ekonomik kriz gördük ama böylesi ilk kez oluyor, beş yıldır sürüyor. Öncekiler V tipi krizdi, bu sefer U tipi kriz yaşanıyor. Kapitalizmin doğası gereği bunu da atlatacağız ama hükümetin bunda zerre payı olmayacak. İşin garibi son yıllarda ve günlerde dünya borsaları uçuyor,rekor kırıyor. Bu ortamda çuvalladık, hala şişiniyorlar. Yuh!

Erken seçim olursa


Erken seçim olursa hayatımda ilk kez geçerli oy kullanırım, CHP, İYİ PARTİ, SAADET PARTİSİ ayırmam, muhalefete oy veririm. Yurt dışında olsam dahi bunu yaparım. Ülkeyi gerdiler, ekonomiyi, hukuku, demokrasiyi ayaklar altına aldılar. Kuvvetler ayrılığı ilkesi unutuldu, yarınlardan umudu kestik. Ben dahi bu noktadaysam diğer vatandaşı siz düşünün. Twitter hesabımı kapattım, yazmaya korkuyorum, yazdığım kitapları yayınlatamıyorum. Yorumu AKP'nin sağ duyulu seçmenine bırakıyorum.

Muhalefeti destekliyorum


İYİ PARTİ, SAADET PARTİSİ ayırmıyorum, muhalefeti destekliyorum.

Kemal Kılıçdaroğlu şimdi FOX TV'de


Kemal Kılıçdaroğlu hislerime tercüman oldu, dediklerine katılıyorum. Senelerden beri CHP'yi eleştirdim, fikrim değişmedi, ancak bu iktidar memleketi mahvetti, illallah dedik, bunaldık. CHP'nin belediye başkanları da olumlu icraatlar yapıyorlar. Demokratik parlamenter sisteme dönüş ve erken seçim isteyen CHP'yi şu konjonktürde destekliyorum. Türkiye normalleşmeli, kindar anlayış bitmeli, artık rahat nefes alalım.

20/11/2019

Mansur Yavaş, Tunç Soyer, Ekrem İmamoğlu


Kitaplarım dahil hayatım boyunca CHP'yi eleştirdim ama öyle bir çıkmaza sürüklendik ki CHP'yi mumla arıyorum. Belki mazideki salvolarımın hesabı sorulur, defterim dürülür, ne gam, umursuyorsam taş olayım. Yeter ki altıok direksiyona geçsin, memleketi kurtarsın, beni idam etseler de itiraz etmem. Üç büyük ildeki belediye başkanları iyi gidiyor, inşallah başarılı olurlar, bizi AKP'den kurtarırlar. İfade özgürlüğü yok ki gerekçelerimi sıralasam, meramımı aktarsam... Ehvenişer yaklaşımı tasvip edilemez, fakat gemi su alıyor, alabora olmadan kaptanın değiştirilmesi gerekiyor. Pusula yok, dürbün taksimatı ayarlanmamış, yelken şişirilmemiş, hava sisli, çarkçıbaşı kamarada yatıyor, miço ha bire kaytarıyor. Bizi bunalttılar, taciz ettiler, ben dahi bu noktaya geldiysem, iyi düşünün.

Kedilere kimse yiyecek vermiyor


Bizim mahallede kedi enflasyonu yaşanıyor, bu hafta okullar tatile girdi, hepsi bana kaldı, kimse yiyecek vermiyor. Demek ki birkaç öğrenci velisi mama ikram ediyormuş. Süt bombardımanı, salam, sosis takviyesiyle idare ediyorum ama benden sonra ne olacak? Coni'yi bekliyorum, her gün rekoru geliştiriyor, sonrasında yolcudur Abbas, bağlasan durmaz. Ne kalpsiz insanlar, hepsinin maaşı, geliri, mirası, ... benden fazladır, asgari ücretin biraz üstündeki maaşımla (2479) hayvanları besliyorum, kedi, köpek, kuş ayırmıyorum, onları evlat sayıyorum. Bu insanları anlayamıyorum, hiç mi vicdanları yok?

Bankalardaki işlem kısıtlaması ne zaman kalkacak?


En derin 7 bankaya acayip bir uygulama getirildi, haftalardır sürüyor. İlk etapta kademeler bomboştu, şimdi bile öyle sayılır, kağıtlara takoz konuldu, yükselişte gitmiyor, düşüşte hızlı düşüyor. Kabak tadı verdi, handiyse alım ve satım için bakanlıktan ruhsat dağıtılacak. Yok kardeşim, bu hükümetle bu işler zor, hayal kurmayın.

Metro Arıtma sisteminden arıyormuş, yine aynı yer, farklı numara, elbet engelledim


İran'da internet kapatılmış


İran'da protestolar artmış, internet kapatılmış. Gerçi bizimki açık da neye yarıyor? Binlerce site yasak, aganigi dahi sansürleniyor ki bu ülkede internete bir tek bu iş için girerim, sosyal medyada kimseyi, hiçbir kurumu, ... eleştiremiyorsunuz. Bence bizim internetimiz de farklı sayılmaz. İran ile dalga geçenlerin aynaya bakması gerekir.

Mourinho Tottenham'ın menajeri oldu


Senelerden beri söylüyorum, Tottenham'ın süper kadrosu var, hocası fasarya, nihayet dediğime geldiler, Pochettino'yu kovdular, yerine Mourinho efendiyi getirdiler. Portekizli çakal hazır mezarın ölüsü, ganimete löp diye atladı. Takım tam onun felsefesine uygun oyuncularla dolu, Çanakkale geçilmez taktiği ile uykulu günlere hazırlanın.

18/11/2019

BORSA İSTANBUL GRAFİĞİ


HALKBANK USD GRAFİĞİ


HALKBANK TL GRAFİĞİ


EKGYO USD GRAFİĞİ


EKGYO TL GRAFİĞİ


Demedim mi?


Borsa bugün 106 846 puandan kapandı, malum çevreler zafer çığlıkları attılar, BİST son 20 ayın zirvesine çıktı diye kampanya başlattılar. Bilmeyen de inanır. BİST'in 2001 değerlerini baz alın, enflasyon oranında hesaplayın, neredeyse bugünkü değere yakın olduğunu göreceksiniz. Farklı bir kur rejimi uygulanıyor, vatandaş şaşırıyor. Saftirik halkı kandırabilirsin, bize de mi lolo? Halkbank, EKGYO kamu şirketi, diğer kamular da dökülüyor ya özellikle bunların fiyat grafiklerine bakın, tl bazında halka arz fiyatının çok altında işlem görüyor. AKP iktidarının borsayla övünmeye kalkması trajedidir. Yasaklarla herkesi sindirdiler, susturdular, meydanı boş buldular, cahil kitleyi kandırıyorlar. Birazdan halkb ve ekgyo grafiklerini paylaşacağım, vahameti sergileyeceğim.

Galler-Macaristan


Hırvatistan grubu birinci bitirdi, AŞ'na gidecek ikinci ekip Galler-Macaristan maçıyla belirlenecek. Yarın akşam Galler mutlak kazanmak zorunda, son maç, bir puan geride, gerilimli bir atmosfer izleriz. Biraları hazırlayalım.

İrlanda-Danimarka maçını kaçırmayın


İsviçre Cebelitarık deplasmanında kazanır. Gruptan çıkacak ikinci takım bu akşamki maçta belli olacak. İlk karşılaşma berabere bitmişti, İrlanda galibiyet haricinde Avrupa Şampiyonası yerine annesinin evine gidecek.

En cazip meslek


Ben istisnayım, dünyalığı ve diğer insanların değer yargılarını siklemiyorum, ilkokul çağımdan beri böyleyim, fakat halkın çoğu paraya tapıyor, eğitimle bir bok olacağını sanıyor, özel öğretmenlerle, okullarla, ... rüyaya dalıyor. Bence hepsi havacıva, en kral meslek kapıcılık, hemen tamamı genel müdür maaşından fazla kazanç sağlıyor, lüks içinde yaşıyor. Kızınız için üç damat adayının kapıyı çaldığını farz edelim; doktorla mühendisi kovun, kapıcıyı kabul edin.

Coni banyo yaparken


Coni 13 ay 18 gündür kör, katarakt indi, elimle besliyorum, banyo yaptırıyorum. Banyoluğun kenarına koyuyorum, eskisi gibi kendisi çimiyor, yalnız o esnada sürekli onunla konuşuyorum, yoksa erken çıkıyor, etrafını göremediği için panikliyor. Bence petinizle sürekli konuşun, kanarya bile anlıyor, kediyi, köpeği siz hesap edin.

17/11/2019

Ufuk Söylemez: Kriz en az dört yıl sürecek


Ufuk Söylemez dün ekonomik krizin en az 4 yıl süreceğini, 2019 enflasyon oranının yüzde 12'den yüksek olacağını söyledi, ekonomi yönetiminin tamamen değiştirilmesi gerekir dedi. Spor ve müzik haricinde tv izlemiyorum, bu hafta milli maç arasıydı, mucizevi bir tesadüf oldu, favori kanallarım arasında geçiş yaparken Halk TV'ye tuşladım, katılımcıları görünce sonuna dek izledim, mest oldum. Fatih Ertürk'ün programını youtube filan platformlardan mutlaka izlemenizi öneriyorum. Türkiye gibi ifade özgürlüğü sorunlu bir ülkede bundan cesur yayın yapılamaz. Sunucu ve üç katılımcı mükemmeldi, keşke karşıt görüşteki kişiler de olsaydı, tez ve antitez çarpışsaydı, kamuoyu faydalansaydı ama bu da önemli bir adım sayılır. Sessiz yığınlara ses oldular. Abdüllatif Şener yaman siyasetçiymiş de bilmezmişim. Zeynep Gürcanlı süper bir kadın, hayran kaldım.

Memlekette sağlam ürün bulamıyorum


Belki 15 sene olmuştur, ev dışında et, balık filan yemiyorum, mesela tavukta kavurma gibi parçalı olan seçeneklere yöneliyorum, yarısı bayatsa kalanı temizdir diyorum. Besinden defalarca zehirlendim, böyle bir prensip edindim. En lüks markalar dahil hepsini denedim, tüm ayakkabılar kof çıktı, eserlerimde detaylandırdım. Geçenlerde Şok'tan bir çift bot aldım, sadece ev ile spor salonu yolunda kullandığım halde bir buçuk ayda tabanı yarıldı, çöpe attım. Coni Antep fıstığına meftun, bilumum markaları deniyorum, açıkta satılandan alıyorum, nafile, hepsi çürük, kurtlu, şaştım, kaldım. Hile, haram iliklerimize işlemiş. Yok kardeşim, bu coğrafyanın adamı değilim, hiçbir kurumla aidiyet bağı hissetmiyorum. Bu ülkede yaşamak çok riskli oldu, adeta mayınlı arazide dolaşıyorum. Fikir adamıyım, hem de alasıyım, yazamıyorum, yayımlatamıyorum, okura ulaşamıyorum; tweet dahi atamıyorum, suç sayılıyor. Vay anasını! Hayaldi, gerçek oldu.