25/03/2023

Migros 5MMM kuru yemiş reyonundan aldığım 176 gram tuzlu fıstıktan yedi, sekiz tanesini yedim, altı çürüğü çatıdaki kargalara ikram ettim, kalanın fotoğrafını çektim👇👇👇

Migros fos!

Migros MMM mağazasından bugün 176 gram tuzlu fıstık aldım, mübalağam varsa nefes almal nasip olmasın, en az yüzde 85'i çürük çıktı, kuşlara verdim, ben üç dört tanesini anca yiyebildim. Birkaç hafta önce aynı yerden yine tuzlu fıstık almıştım, üçte biri çürük çıkmıştı, merak ettim, bir kereye mahsus muydu, yoksa kazıkçılığı yaşam tarzına mı dönüştürdüler dedim, sorumun yanıtını aldım. Bir daha Migros kuru yemiş bölümüne girer miyim? Rahmetli Voyvoda tez göçtü, oradaki kuru yemişçiye ne yapılacağını en iyi o biliyordu. Ruhuna fatiha!

Müzede gerçek hayvanları dondurmuşlar, kanarya Coni'ye çok benziyordu👇👇👇

Müzedeki iskeletin sahibi cennette veya cehennemde başka kemikler mi kullanıyor?

Bloğumun tüm zamanlar ziyaretçi dağılımı👇👇👇

En kazançlı meslek!

https://youtu.be/b_yohtsbzpU

24/03/2023

Maaşı 7500 tl üstünde olan emekliye zam yokmuş, dün haberi doğru yorumlamışım👇👇👇

Gelecek ay ekranımı tamamen kapatabilirim

Pariteler yüzünden ekran almıştım, borsada işlem yapmadığım için tek kademe ve AKD olmayan ekran istemiştim ama maaşın bir kısmıyla borsaya sorti yapıyorum, dikkatim dağılıyor. İşin kötüsü fondan anlayamadığım biçimde kesinti yapılıyor. Pariteleri anlık olarak izleyebileceğim platform buldum, artık Matriks'e ihtiyacım kalmadı, ayrıca borsayı izlemek istemiyorum. Aksilik olmazsa bu ay sonunda borsa ekranımı tamamen kapattıracağım. Ha, destansı hareketler yapıyordum ama minik meblağlarla neye yarar? Fondaki tuhaf kesinti de tepemi attırdı. Güzel bir bono yahut mevduat bulsam derhal atlayacağım. Türkiye artık çekilmez hale geldi, her taraftan şey yapıyorlar, sağlam ürün, güvenilir insan bulmak mucizelere kaldı.

Böyle bir şey yani şeylik dünyanın neresinde görülmüş?

Dün denemek için maaşın bir kısmıyla IFV fonu aldım, 4.45 tl getiri verdi, bugün 12.49 tl kesinti yapılmış, yani param toplamda 8.04 tl eksilmiş. Yuh!

Öğle yemeği dönüşünde cep operatörü değişimi için dilekçeyi patlattım.

Telekom tam 10 hafta üst üste gece geçerli GB hediye edince illallah dedim, kaçtım.

Euro lira karşısında rekor tazeledi, TL eleğe döndü👇👇👇

Beşiktaş UEFA'ya başvuracakmış, haklı görülürse şampiyonluk yarışına katılıyor👇👇👇

Fonlar

Tefas.gov.tr adresinde fonlara ait bilgileri görebilirsiniz, valör vs detaya iniliyor. Foreks trader uygulaması playstore'den indirilebilir, orada fonun içeriği vs başka konular da açıklanıyor, ikisinin yardımıyla en iyi fonları öğrenebilirsiniz, bir kurumda yatırım hesabınız varsa kodunu girerek alım satım yapabilirsiniz. İnanın, mevduatın çok üstünde prim yapan fonlar var, para piyasası fonlarına odaklanın, içeriğinde tahvil, bono, mevduat faizi, kira sertifikası oluyor. Bunları kimseden öğrenemezsiniz, nitekim kendim keşfettim. Mwblağ 1 milyon lirayı aşıyorsa bazı bankalar 32 günlüğüne filan daha yüksek oran verebiliyor, ancak stopaj nedeniyle gerçek oran 2,3 puan civarı düşüyor. Komisyon kesilen veya valör uygulanan fonlardan kaçın, tasarrufunuzu mümkün mertebe artırın.

Hayaldi, gerçek oldu. Yaparsa AKP yapar.

Eskiden şehirler arası vapur seferleri vardı, AKP döneminde kaldırıldı. Her alanda kötüye gittik. Bence 14 Mayıs 2023'deki seçimde de Erdoğan seçilecek, çünkü egemen güç ondan çok memnun kaldı ve muhalefet partilerine o yönde talimatlar verdi, hepsini susturdu. Aksi olsaydı bu kadar başarısız hükümetin seneler önce erken seçim kararı alması ve değişmesi gerekirdi. Memlekete yazık oldu. Dünya çapında yazarım, beni yok ettiler, kitap yazamıyorum, bastıramıyorum, yayınlattıklarımı okura ulaştıramıyorum. Türkiye çok şeyli, yani şeyli bir devlete dönüştü. Abbas bu şeylerden kurtulmalı, hicret etmeli, kaleme asılmalı, ölene dek şaheserler yaratmalı... Aklınıza gelebilir, yurt dışında hastalanırsan maddi sorun yaşarsın diyebilirsiniz. Burada basit rahatsızlıklardan dolayı hastaneye gittiğimde ne trajedilere şahit oldum. Mazallah cidsi bir rahatsızlığım olsa bu doktorların elinde derakap cızlamı çekerim. Anlayacağınız, zincirlerimden başka kaybedeceğim bir şey yok!

Telekom'dan kaçmak farz oldu, onuncu hafta da gece geçerli hediye verdi. Bugün başka operatöre başvurayım, pazartesiye hallolır. Ttkom ayın 29'nda bitiyordu.

23/03/2023

Türkbank'a 23.9 milyon usd teklif edilmiş. Banka sahibi olmak bu kadar ucuzladı. Bat dünya bat!

Tolunay Kafkas

Kafkas vasatın altında futbolcuydu, teknik direktörlüğü daha da kötüydü, ne ki milli takımda top koşturdu, teknik adamlığında da işsiz kalmadı. Adam lobi gücüyle yer ediniyor, şimdi de Ankaragücü ile anlaşmış. Vah Ankaragücü!

En düşük emekli aylığı 7500 tl olacakmış

Yıpranma payıyla toplam 19 kusür sene emekli Sandığı'na çalıştım, çoğul üniversite diplomam var, bir sürü meziyetim var, kimin, nasıl edindiği tartışmalı maaşları 7500 liraya yükseltmişler, benimki 9100 liraydı, galiba sadece en aşağıdakileri yukarı çekmişler, bizimki değişmeyecekmiş. Yok daha neler! Cüzdanımdaki parayı da onlara dağıtın, sizin dişinizin kovuğuna gitmez, nasılsa beşer onar maaş alıyorsunuz. Haberi tekrar tekrar okudum, böyle yorumladım. Bekleyelim, görelim; şayet yorumum doğruysa bu haksızlık komünizmde bile yapılmaz, orada yazar, düşünür tayfası kayrılıyor. Erdoğan gitsin diye ilk kez geçerli oy kullacağım, muhalefetin adayına oy vereceğim. AKP iktidarından yaka silktim, bundan kötü yönetim olamaz ama öyle bir zarar verdiler ki ülkeyi kimse düzeltemez. Türkiye yirmi yıl geriye gidebilseydi bir asır ilerlemiş sayardım.

Telekom köklemiş

Telekom tarifemin fiyatının 120 liradan 265 liraya artırıldığını az önce 4441444 görevlisinden öğrendim, ayın 29'nda hattımı o fiyata yenileyebilecekmişim. Telsiz kullanım ücreti de 9.43 liraya çıktı, 25 Kasım 2022'de yani 4 ay önce 4.23 liraydı, Türkçesi yüzde 122.9 zam yapıldı. Tarifemin zamcık oranı ise yüzde 110 olmuş ama TÜİK enflasyonun yüzde 55 olduğunu bildiriyor. Telekom tam 9 haftadır iki gece geçerli 5 GB hediye veriyor. İnsanın o saatte internet kullanması için aklından zoru olması gerekir. İşin bokunu çıkardılar, kitlelerin meydanlarda protesto mitingi düzenlemesi gerekirdi ama muhalefet olmadığından herkes susuyor, dişini gıcırdatıyor.

Telekom şişe muhabbeti yapıyor

Telekom tam 9 haftadır gece 00.00 ile 06.00 arasında geçerli 5 GB hediye veriyor. Youtube videosu yüklüyorum diye seviniyordum, şimdi otel, motel, kafe, kütüphane, ... bir sürü yerden yükleme imkanı buldum, uyandım, beni kündeye getiriyorlar. Gece o saatlerde maç yoksa uyuyorum, üstelik sadece iki gece kullanılıyor. Yuh! Ayıptır, adamla dalga mı geçiyorlar? Bir, iki, üç hafta olsa anlarım, dokuz hafta nedir? Yarın da aynı şekilde kelek yapılırsa başka operatöre geçmek vs alternatifleri araştırırım.

Borsadaki en değerli şirketleri sıralamışlar

Döviz yine çıldırdı, euro ve sterlin lira karşısında rekor kırdı.

22/03/2023

Borsa çok düştü deniliyor

Bu görüşe katılmıyorum, bana sorarsanız U30 hisselerinin en az yirmi tanesi çok şeyli fiyattan işlem görüyor, ileride şey olabilir yahut olmayabilir, cüzdan dolmayabilir, yaprak solmayabilir.

Yıllardır aradığım barfiksi nihayet buldum. Salonlardaki zor kavranıyordu, sadece Ankara TSK Spor salonundaki barfiksten memnun kaldım. Sol şeridi boşaltın!💪💪💪

22 Mart 2023

Enflasyon çığrından çıktı👇👇👇

Sekur

En fazla düşenler listesinde görünce haberleri tıkladım, meğersem sekur dün yüzde 150 bedelli açıklamış, nominali 7 liradan kullandırılacakmış. Ucuz olduğu halde aylardır gitmiyordu, demek ki birilerine karar malum olmuş.

Kazıkçılık

Demin spor salonunun 9 ay önceki fiyatını paylaştım, ondan önce 3 aylık üye olmuştum, o zaman aylık ücret 150 liraydı. Sizin anlayacağınız tam 365 günde 150 liralık tarife yüzde 433.33 artışla 650 liraya yükseldi. Ramazan'da saatleri değiştirmişler, bir ay dondurdum, başka sporlara eğileceğim, evde şinav vs çekeceğim, üyelik sürem bitince derimi yüzseler onlara zırnık koklatmam. En dandik salonun fiyatı 400 liradan başlıyor, aletler pis, oda karanlık olan yerde dahi fahiş rakam isteniyor. Sonbaharda veya kış başında hicreti planlıyorum, sonrasına sonra bakacağım. Burada askeri tesis de yok, il j veya tugay vs birliklerde birkaç alet, barfiks olsaydı işimi görürdü. Okulların bahçesinde barfiks göremedim, o da yeterli olurdu. Futbol sahasının etrafındaki tartan pistte koşsam, duş imkanı olmadığından eve gelirken üşütebilirim. Yazın geçici olarak bu şık uygulanabilir ama kışın olmaz. Paragöz insanı sevmem hatta nefret ederim ama kırıcı konuşmam, yüzüne gülümserim, kibarlığı bırakmam. Bu tür tiplerin yanına yöresine uğramam. Görevliye "bir milyar dolarım olsa dahi o meblağı ödemem, uçmuşsunuz," dedim, yani bağı koparacağımı şimdiden ilan ettim. İnternetten Mcfit'e baktım, aylığı 360 liraymış ki bunlar oranın tırnağı olamaz. Mcfit 50 yaş üstüne indirim uyguluyor, artıj kazıkçılığın boyutunu hesaplayın.

Salonun fiyatı tam 9 ay önce böyleydi, yıllık üye olmultum, şimdi aylık 650 liradan başlıyor, şehrin diğer salonlarında da fiyat uçmuş👇👇👇

Tasarrufzedelerin stopaj kaybı

Erdoğan hükümeti vergileri çok artırdı, savurganlıklar da artınca dolaylı vergi olan enflasyon devreye sokuldu, ayrıca devalüasyon yapıldı. Mevduat faizine stopaj AKP döneminde konuldu. Stopaj verginin vergisidir, Nasreddin Hoca'nın TAVŞANIN SUYUNUN SUYU hikayesine benzer. Bugünlerde geçici olarak stopaj yüzde 15'den yüzde 5'e indirildi. Bu ne demektir? Banka size yıllık yüzde 29 öneriyorsa (bazı bankalar valör koyuyorlar, o zaman oran daha da düşüyor, aman dikkat edin, onlardan uzak durun,) bu gerçekte yüzde 27.549'a tekabül ediyor. Gerçek enflasyonun yüzde 120 civarında olduğu, TÜİK'in yüzde 55.5 dediği ortamda bu kazancın ne önemi olabilir? Türkiye'de son yıllarda büyük bir şey yapılıyor, halkın cüzdanı bir zümreye aktarılıyor. Vatandaş bu gerçeği göremiyor, çünkü teolojik ninnilerle zihni zehirlenmiş.

21/03/2023

Lübnan halkı dahi tepki göstermiş, biz ekonomik enkazı bir kere olsun protesto etmedik. Orada da devalüasyon numarası uygulanıyor, halkın serveti transfer ediliyor👇👇👇

Yanılmıyorsam halkb, vakbn üçüncü kez tahsisli sermaye artırımı yapıldı. Kılıçdaroğlu seçilirse ve hepsini iptal ederse yatırımcısı adına sevinirim. 👇👇👇

Glryh neredeyse sermayesinin beş katı kar açıklamış ama geçmişte bir kuruş temettü koklatmamış, aksine bedelli köklemiş. Ayranım budur, yarısı sudur 👇👇👇

Usd, euro, gbp

Usd, euro ve gbp lira karşısında zirve noktalarına yakın seyrediyor. Erdoğan ile ekonomi yürümüyor, çılgın enflasyon ve bitmez devalüasyon belimizi büküyor.

Borsacıyı samanlıkta bastılar, yine yüksek hacimle çivilediler👇👇👇

Oha!

Spor salonunun yeni fiyatı aylık 650 tl olmuş. Çüş! Bir milyar dolarım olsa dahi o parayı vermem. Yıllık üyeliğimin bitişine 90 gün kaldı, gerekirse ağırlık çalışmam, tartan pistte her gün 5, 6 km koşarım. Beni moron mu sandınız? Ankara'nın Dikmen'i, o meblağı verirsem sksnler sülalemi!

Borsayla ilgilenmiyorum

Aylar önce borsadan çıkmıştım, twitter hesabımda aynı gün bilgi vermiştim, bir ara burada da yazmıştım. İnanın, borsayla ilgilenmiyorum, maaşın artan kısmıyla bazen vurkaç yapıyorum. Bugün borsaya pek az bakabildim, yalandan öyle yazmıyorum, gerçekten bağı koparttım ama paramı nerede değerlendirdiğimi yazamam, şimdilik kimse bilmiyor, artık bilgi vermem.

Arçelik

Arçelik servisine gittim, görevliye "televizyonumda internet var mı?" diye sordum, ekrandan televizyonumun markasını buldu, birine telefon açtı, sonra telefonumu not aldı, arkadaş gelince bilgi verecek dedi. İnternet işini çözmeliyim, müzik dinlemeliyim, İngilizce video izlemeliyim; cep operatörü yüzde bir trilyon hile yapıyor.

20/03/2023

Turk.net

İnternetten turk.net fiyatına baktım, 249.90 lira olmuş. Taahhütsüz olduğu için düşünebilirdim, aylar öncw adresi sorgulattığımda binamızın maksimum hıza sahip olduğu, buna da pek nadir rastlandığı söylenmişti. Ücreti pahalı buldum, derimi yüzseler ayda 250 lira vermem. Bu ülkede binlerce site yasaklandı, prno dahi izleyemiyorsunuz, halbuki herkes her gece o işi yapıyor. Abidik gubidik linkler için onca para verilir mi? Şu anki kurla 13.157 usd ediyor. Yuh!

Kablo.net bizim binada 500 mbps hızındaymış, herhalde iyidir👇👇👇

Kablo.net

Az önce Kablo.net'i aradım, taahhütsüz ve sınırsız ev interneti aylık 164 liraymış. Fiyatı kazık marka buldum, internet Türkiye'ye geldiğinde çok ucuzdu, şimşek hızındaydı, sınırsızdı, ev telefonu üstünden bağlanılıyordu, aylık paketler halinde satılıyordu. Erdoğan hükümetinde her şey kötüye gitti, pahalandı, hangi hizmette yüzümüz güldü?

Bence kotada hile yapılıyor

Bundan 11, 12 sene önce filan aylık 3 veya 4 GB vınnn tarifesi akşamları görüntülü web cam sohbetlere rağmen yetiyordu, şimdiyse sadece borsa ekranını (parite vs) açtığım halde ayda 10 GB yetmiyor. Memleket iyice şeyleşti. Taahhütsüz ev internetini yarın araştıracağım, arkadaşın hediye ettiği modem işimi görür, cep operatörüne vereceğim parayı ev internetine harcarım, sadece konuşmak için en ucuz tarifelerden birine girerim. Bizi enayi yerine koyuyorlar, soyuyorlar. Acaba televizyonumdan internet kullanabilir miyim? Nasıl oluyor? Onu da öğrenmeliyim. Telekom artık kota hediyesini iki gece geçerli veriyor, saat 00.00'dan sonra internete girilir mi? Youtube'a video yüklüyordum, şimdi başka yerler buldum, ihtiyacım kalmadı. Mesela bugünkü videoyu o şekilde yükledim. Cumartesi gecesi saat 00.00'dan önce uyudum, hediyenin bir saniyesini dahi kullanmadım. Bu iş böyle yürümez, aptallığın yeri yok, sınırsız ve taahhütsüz internet şirketi varmış, yarın gideyim, öğreneyim. Aylardan beri youtube müzik dinleyemiyorum, İngilizce film, klip vs izleyemiyorum. Bıçak kemiğe dayandı, tavır koyayım, rahatlayayım. Gerekirse bilgisayar da alırım ama çok pahalıdır, ikinci elin işe yarayananı da bulamam. Bende hışırı çıkmış iki laptop var, onlarla yola çıkılmaz. O konuyu da çözmeliyim. Sabah kalan kota 3.13 idi, şimdi 2.74 gözüküyor. Yuh! Kesinlikle yanlış, bir saniyelik film izlemedim. Cep telefonu operatörlerinden kurtulmalıyım, özgür olmalıyım, bol bol müzik dinlemeliyim. Aylar önce şifresiz wifi bağlantısı keşfetmiştim, nedense şifrelediler, Telekom'un hediyelerine mahkum kaldım, 3 ay geçerli 30 GB dokuz gün sonra bitecek ama bu kota dokuz gün dayanmaz. Youtube müzik yok, twitter yok, hiçbir şey yok, boku bokuna hapsoldum. Esir miyim birader? Yarın sondaj yapayım.

İki ayda borsa tepetakla oldu

Ocak başında her borsacı gülücükler saçıyordu, millete fetva veriyordu, iştahla alıyordu. Bense pılı pırtı topladım, derhal tüydüm, arkama bakmadım. Sonucu görüyorsunuz, bugün XU100 endeksi 4975 puandan kapandı ki zirvesi olan 5704 puanın yüzde 12.78 altına geriledi, yani çok yukarıda görünüyor. Doğrudur da, endeksin 900 puandan buraya geldiğini biliyoruz ama belli kağıtlarla yükseldi, ötekiler minik adımlar attı, an itibarıyla çoğu hisse lastiği patlattı, ocaktaki zirvesinin üçte birini yahut yarısını verdi. İnsanlık görevimi yaptım, videolarda işin aslını açıkladım, kitaplarımda yüzlerce sayfa bilgi verdim. Avanağa acınmaz, akılsız para akıllı adamın cüzdanına girsin, gabiler beter olsun! Anadolu gabi dolu!

Fazla barfiks çekmek için ne yapmalı?

https://youtu.be/sW6wxaaCf5g

Borsacıya bugün de pompaladılar👇👇👇

Bizde en yüksek seviyesinde, hiç indirim yağışmadı. Vay be!

Demirören nereye gidiyor?

Bende açığa işlem yok, hepsi maaş miktarının altında alımdı, dökümünü paylaşayım, borsa peygamberini tanıyın.

Endeks yüzde iki düştü, bense maaşla destan yazdım. En iyi borsacı ben miyim bilemem, benden başka kazanan kişi, dişi görmedim.👇👇👇💪🎯🧿👍

20 Mart 2023

Abbas maaşını yeterince büyüttü, tüyme zamanı geldi. Bir çay, bir sade, bana müsaade, meydanı size bıraktım, buyrun!

19/03/2023