10/10/2019

2019 üçüncü çeyrek bilançolarına dair ilk sinyal geldi


2019 üçüncü çeyrek bilançoları konsolide olup olmamasına göre en geç 11 Kasım 2019 ve 18 Kasım 2019'da KAP'a gönderilecek. Bu akşam KAP'a düşen haber ilk sinyali verdi, EKGYO satış hedefini yüzde 48 oranında gerçekleştirmiş. Demek ki inşaat sektöründeki durgunluk sürüyor, ancak şaşırmadım, gelecek seneden itibaren toparlanma bekliyorum.

Doğuş GYO usd grafiği, takasta yüzde 93.74'ü Yapı Kredi'de


Kimse ninni okumasın, enflasyon ve devalüasyon sarmalında borsa perişan oldu, işte tl grafiği


Doğru haber burada, borsa tepetakla gidiyor, 10 Ekim 2019


Borsanın günlerdir süren düşüşü sürdü, bir ara çöktü


Yalan haberlere inanmayın, borsa paraşütsüz düşüyor, bugün bir ara 97 510 çalıştı, gün sonunda tepki alımları geldi, eksi 868 puan inişle 98 780 kapandı. Kurdaki yükseliş bugün de devam etti. Hisse bazlı örnek vereyim, 30 Eylül 2019'da 6.70 gören Halkbank bugün İmamı Gazali'den pasajlar okuttu, 5.55'i deldirdi. Borsa uçuyor, döviz sakin seyrediyor, ha?

İş Bankası


Senelerden beri İş Bankası hazineye devredilsin dedim, kitaplarımda dahi yazdım, ancak artık farklı düşünüyorum. Kamu şirketleri çok kötü yönetiliyor (şaka yaptım, algı operasyonu denemesiydi ama sizden kaçar mı, muhteşem yönetiliyor, p.d.leri yüksek, karlılıkları düşman çatlatıyor,) İş Bankası her yönüyle örnek bir firma, borsadaki tavrı bile takdire şayan, grup şirketlerine sahip çıkıyor, alım yapıyor. İş Bankası'na helal olsun!

İşlem hacmi en yüksek 10 hisse, saat 12.40, İŞ-C'ye helal olsun!


Borsa günlerdir çakılıyor, bugüne de kötü başladı, kurdaki yükseliş de sürüyor


Güreşte garip uygulamalar


Futbol, basketbol, voleybol vesair branşlarda hakem kararları videodan kontrol ediliyor, yanlışlık varsa düzeltiliyor, halbuki güreşte itiraz etmek çok riskli, çünkü haksız çıkarsanız rakibe puan veriliyor. Ayrıca her siklette iki tane üçüncü oluyor. Hoppala! Eleme sistemine kıran mı girdi, değişik bir yol bulunamıyor mu? Acayip bir spor dalı, cebabıtotem akıl versin.

09/10/2019

Borsa portföyüm (Yatırım tavsiyesi değildir,)


Sosyal medyayı, interneti, cart curt boşladım, gece gündüz İngilizce roman okuyorum, Coni'yi besliyorum, spor yapıyorum. Bir hususu paylaşmam gerekir, yoksa kendimi sahtekar hissedeceğim, sizi kandırmış olacağım. Twitter'da yazdığım devirde ve bazı arkadaşlarla diyaloglarımda en ucuz bulduğum hisseleri listelerken birkaç kamuyu da dahil ediyordum, ancak geçenlerde kafamda şimşek çaktı, borsada bulunduğum sürede özel firmalara girmeye karar verdim, yani kamu senetleriyle alakamı kestim. Aslında uzun süreli pozisyon almayacağım, pılı pırtı toparlayacağım, arbitraja başlayacağım, çünkü euro/usd ve gbp/usd (nzd/usd ile aud/usd de iştahımı kabartıyor, onlarda işlem yapan banka yoktu, inşallah şimdi vardır,) müthiş cazip görünüyor. Arbitrajdan dolar bazında bir yılda yüzde yirmi net kazansam bana yeter ki daha fazlasını yapma ihtimalim yüksek, eski icraatlarım bana umut veriyor. Düşük komisyon için sondaja başladım, gerisi çorap söküğü gibi gelir, Beyazıt'taki Ayaklı Borsa dahil tüm alternatifleri didikliyorum. Bildiğinizi yapın, şansınız bol olsun, sizi aldatmış olmayayım diye bu bilgiyi verdim. Benim tarzım farklı, hırslı değilim, uçmuyorum. Çoğu borsacının bakış açısını biliyorum, gülüyorum. Mesela bir takipçim twitter hesabım aktif iken benle kontak kurdu, sanki tüm kitaplarımı okumuş gibiydi, sonradan öğrendim, hiçbirini okumamıştı. Herifçioğluna 50 bin liralık portföyü için on binde üç buçuk komisyon veren kurum buldum, teşekkürü bırakın, hesabı açtığını bildirmedi. Beklentisi neydi, biliyor musunuz? Bir yılda 50 bin lirasını 300 bin liraya çıkartmak ve evlenmek istiyormuş, tüyolarımla bunu başaracakmış. :) Kelleyi derhal blokladım, irtibatı kestim. Adam eserlerimi dahi merak etmiyor, beleş kazanç için güvercin taklası atıyor. Mübalağam varsa nefes almak nasip olmasın. :)

OMG!


Demin uyduda IMANY-DONT BE SO SHY isimli parçayı dinledim, klipte iki kadın evlendi. Suphanallah! Bazı ülkelerde lezbo evliliği serbest mi?

Chelsea'ye dikkat edin


Bu sene seyrine duyamadığım tek takım Chelsea, ilk haftalar hariç şahane oynuyor, alt yapıdan süper yetenekler geldi, özellikle Tomori'yi geleceğin tandemi görüyorum. Başkanı, koçu, çıkış tüneli yanındaki görevli kadını, her şeyiyle beş beşlik bir ekip oldu. İki hafta önce Liverpool'a yenildi, fakat şanssızdı, sahada rakibini hacamat etti. Bastır Chelsea!

BİST işlem hacmi en yüksek 10 hisse, borsa artmış mı? A Para, sesim geliyor mu?


Borsa bugün de çakıldı, yükseldi diyenlere inanmayın


Döviz bugün de uçtu, yalan haberlere inanmayın, saat 18.00 usd


BİST-100 görünümü A Para haberine benziyor mu?


Döviz ve borsa böyle, A Para'ya göre öyle


Dolar bugün de yükseliyor, borsanın günlerdir süren düşüşü daha da hızlandı, 13.55 itibarıyla değer kaybı yüzde biri buldu, ancak A Para'ya sorsak her şey güllük gülistanlık diye haber yapılır. Semiallahümenhamide!

Dünya Bankası Türkiye tahminini revize etti


Dünya Bankası Türkiye'nin 2019'da yüzde bir küçüleceğini öngörüyordu, tahminini değiştirmiş, sıfıra yükseltmiş. Ben 2018 aralık ortasında iddia ettim, 2019 üçüncü çeyreğinden sonra ekonomi toparlanır, 2020'de rayına oturur dedim. Şimdi herkes hizaya geliyor. Sol şeridi boşaltın, Türkiye geliyor.

Google reklamlarını önleyemedim


Google reklamlarını önleyemedim, biraz azaldı ama sürüyor. Bundan sonraki cep numaramda (yurt dışına gidişim dahil,) asla google hesabına girmem, bu bloğa yazmam, gmail kullanmam yahut masaüstünden arada bir kontrol ederim. İnterneti çok az kullanıyorum, onu dahi kabusa çevirdi. El freni çekili arabanın gazına bastığınızı düşünün, başka pencere açılması bir yana, o derece yavaşlatıyor.

Borsa iyiymiş, Vakıfbank 9 Ekim 2019, saat 10.27


Borsa iyiymiş, Halkbank 9 Ekim 2019 saat 10.27


Dolar sert yükseldi, borsa yerle bir oldu, A Para dakikalardır şu manşeti veriyor


08/10/2019

Oha! İyi ki gözlük çerçevem çatlamış


Göz muayenesi yaptırdım, 2.25 ile 2.75 çıktı, öncekinde ikisi de 1.75 idi, bir evvelki doktoru suçlamışlardı, 2.25 ve 2.50 için hatalı demişlerdi. Paramatör'de yazdım, bundan hiç memnun değildim, gözcülere beddua ettim, bugün özel hastaneye gittim, galiba doğruyu buldum. Önceki gibi bu da uzak gözlük de yazdı, yani üç senedir yanlış gözlük kullanmışım. Gözlükte bu kadar iyileşme olamayacağını düşünen optikçilerin uyarısıyla Atatürk Hastanesi raporu sağlam mı diye Numune Hastanesine de gittim, o da aynı şeyi söylemişti. İşin garibi GATA'dan aldığım uzak gözlük ve yakın gözlük daha net gösteriyordu ama gözümü bozarım diye bunu kullandım. Yuh!

Acaba yeni telefon numarası alsam?


Google reklamları azaldı, ancak bitmedi, demek ki o seçenek işe yaramadı. Telefonla engellediğim kişilerin aramaları, mesaj ve tanıtım çağrıları da bunalttı. Kitaba dalıyorum, zırt, bir mesaj veya engelli arama uyarısı, konsantrasyonum bozuluyor. Coni'nin günleri, haftaları, ayları, ... sayılı, ondan sonra hicret edeceğim, yani kısa süreli misafirim. Bu problemleri bitirecekse yeni bir telefon numarası alırım, operatörlere soracağım. Gmail mailini hiç kullanmasam, google hesabını açmasam, sorun çözülür mü? Operatör evet derse, birkaç haftalığına olsa dahi yeni hat alırım, varsın telefon numaram değişsin, birkaç kişi haricinde bilgi vermeye değmez. Billahi bıktım, finansal gelişmeler dışında ekranı nadiren açıyorum, onu da zehrediyorlar.

Lime Cola, Twist Cola


Dikkatimi çekti, lime ve twist cola kışın satılmıyor. Bir iki ay içinde yine raflardan kaldırılacak mı? İklimsel avantajı, dezavantajı mı var?

Milli takım


Milli takım Fransa ile gruptan çıkacak gibi görünüyor ama gevşememek lazım, özellikle Arnavutluk kilit takım, ciddiyetle oynamalıyız.

Google reklamlarından kurtulma yolu


Google hesabıma gittim, reklamlar açıktı, kapalı olarak değiştirdim. İnternette sörf yapmıyorum, fakat ekranı her açışımda karşıma çıkıyor, ayrıca hızı yavaşlatıyor, bakalım işe yarayacak mı?

07/10/2019

Omg!


Pariteleri takip ediyorum, çünkü borsadan çıkacağım, arbitraja döneceğim


Borsa bugün çıldırdı


BİST sabahleyin hafif satıcılı açıldı, sonra alımlar başladı, gitgide arttı, bir ara çılgın bir ralli yaşandı, THYAO, GARAN ve HALKB işlem hacmi doruğa çıktı, thyao ve halkb hisseleri başta olmak üzere endeks genelinde yabancı kurumların alışı yoğunlaştı, derken ikinci seansta dananın kuyruğu koptu, satış furyası başladı, borsa çöktü, eksi kapandı. Toplam işlem hacmi iki milyar doları (13.723 milyar tl) aştı, endeks 102 571-105176 bandında hareket etti, günü 470 puanlık düşüşle 102 993 puandan kapattı. Paniğin sebebini sonradan öğrendim, kitaba gömülüyorum, internette sörf yapsaydım ben de ayılırdım; meğersem Trump Türkiye'yi tehdit etmiş, tweetler atmış, Türk ekonomisini mahvederim demiş, oysa tam tersi haberler çıkmıştı, Trump'un Erdoğan'ı gelecek ay Amerika'ya davet ettiği, ilişkilerimiz çok iyi dediği filan bildirilmişti. Abu, ortalık yine karıştı. Bist'te yarın ve sonrası heyecan fırtınasına dönecek.

usd/tl oynaklığı pes dedirtiyor, enflasyon tek haneye düştü, ha?


06/10/2019

Teknik analiz geçmişi gösterir ve deli saçmasıdır


Teknik analizi yerden yere vurduğum izahatlarımı kitaplarımda bulabilirsiniz, yüzlerce sayfayı bulur. Geçen hafta teknik görünümleri yayımladım, Ali Cengiz oyunu sezmiştim, nitekim beklentime uygun gelişme yaşandı, teknik indikatörler son derece olumlu görünmesine rağmen hisselere kütür kütür bastılar. Oklar çıkarmayı bırakın, komik düşmeyin, bilimsel analiz yapın.

Yağmur duasına başladım


Alarmı 05.00'e kurdum, Avustralya'da yapılan UFC dövüşlerini seyrediyordum, 06.50'de görüntü gitti, diğer uydularda hatta bizim Turksat'ta da aynı şey oldu. Pencereden baktım, müthiş bir sağanak başlamıştı. Ben de yağmur duasına başladım ama tersten, bitsin diye dua ediyorum. Baht olmayınca başta, ne kuruda yanar ne yaşta, demişler. O hesap, şanssızlık beni buldu, ancak birazdan diner, Ankara'nın yağmurundan ne çıkar? Not: On dakikada ortalık sütliman oldu, demek ki duam kabul edildi, unvan maçı için boksörler (Whittaker -şampiyon- ile Adesanya, ikisini de izlemiştim, bence Adesanya kemeri ele geçirir,) ringe çıkıyorlar.