25/10/2019

İŞ FİNANSAL KİRALAMA USD GRAFİĞİ


Stereoids tartışmaları


UFC'de doping serbest, hiçbir kısıtlama yok. Bazı sporcular stereoids kullandığını açıkça yazıyor, destekçileri de "iq seviyesini yükseltmiyor," diyerek onları savunuyorlar. Vay gabi! IQ seviyesi artsa adam dövüşür mü, rakibini kucaklar mı? Akıllı adam kafes dövüşçüsü mü olur, kitap mı okur?

Takke düştü, kel göründü


Açığa satış yasağı konuldu, hisselerdeki gerçek potansiyel görüldü. Evet, 7 bankadan bahsediyorum. Ne oldu garan, akbnk spekülatörlerine? BİST'in son yıllardaki hacim kralı Garanti idi, THYAO ikinciydi, sonra bankalar geliyordu, son aylarda Halkbank üçüncülüğü tapulamıştı, fakat şimdi halkb ilk yirmiye girmekte zorlanıyor. Demek ki gerçek işlem çok azmış, zaten bunu iddia ediyordum. Uygulama hoşuma gitti, keşke tüm hisselere uygulansa, yatırımcı rahat nefes alsa...

24/10/2019

Hükümeti eleştir, eyvallah, lakin teröriste arka çıkma!


AKP hükümetinin ekonomide son derece başarısız olduğu su götürmez gerçek, dünya borsalarının son beş yıldaki rallilerine mukabil bizim BİST çuvalladı, devalüasyon beş yıldır sonlanmadı. İlla borsada işlem yapmak gerekmez, ben de piyasayla bir yıldır ciddi anlamda ilgileniyorum, fakat grafikler var, usd veya tl bazında inceleyebiliriz. Borsa ekonominin barometresidir, işsizlik, hayat pahalılığı, devalüasyon bu arenaya yansıyor. Borsanın genel gidişatından ayrı olarak kamular binbeter oldular, halkb, ekgyo, vakbn diye saymayayım, baymayayım. Sadede geleyim, bunlar üzerinden iktidarı eleştir, saygı duyarım, zaten ben 15 temmuzdan sonra bir nolu Tayyipçi olduğum sırada bile ekonomideki fiyaskoyu yazıyordum, söylüyordum. Bizdeki muhalefet ilkesiz olduğu için her koşulda tavır koyuyor. Şimdi kayyum kararlarını beğenmiyorlar. Kardeşim, belediye başkanları niçin görevden alınıyorlar, bize onu söyle! Hepsi PKK üyeliğinden tutuklandı, bundan ala sebep olabilir mi? Hukukun gelişmişliğini savunmuyorum, aksine demokrasi ve ifade özgürlüğü bahsinde yetersiz olduğumuza inanıyorum ama PKK üyesi bir belediye başkanına destek verilmez. El insaf arkadaş, goygoyculuğun bokunu çıkardınız. Bu konuda hükümeti destekliyorum. Teröre, teröriste asla taviz vermeyelim. Kimse benden demokrat olmasın, düşmanımın sesini duyurmak için elimden geleni yaparım, fakat teröre müsamaha göstermem. Silahlı eylem yapan hiçbir kişi, dişi toplumda barındırılmaz, yeri kodestir, bu konuda duyarlı olalım, teröristlerin defterini dürelim.

Reklamlardan kurtulmak için bana önerilen yol


Bu sabah Asus genel merkezindeki hanımefendinin bana adım adım uygulattığı yönetimi sizle paylaşayım, belki faydasını görürsünüz. Ayarlar, uygulamalar, sağ yukarıdaki üç nokta, uygulamalar tercihini sıfırla! Hepsi bu!

Fabrika ayarlarına dönüş


Dün yedeklemeyi bitirdim, neler var diye tek tek kontrol ettim, Word'ü göremedim, fabrika ayarlarına dönüş tuşuna basmadım, bugün Asus genel müdürlüğünü aradım, meğersem office yedeklenmiyormuş, internetten kendimiz indiriyormuşuz. Abu, az kalsın makine ıskartaya çıkacaktı, evde internet bağlantısı yok. Coni'nin helvasını yiyene kadar böyle idare etmek zorundayım, hanımefendinin sıfırlama önerisi vardı, telefonda adım adım uyguladım, teşekkür ettim, maalesef olmadı, reklamlar hala çıkıyor.

23/10/2019

Sol şeridi boşaltın, BİST geliyor


Bastır TL


UFC (Ultimate Fighting Championchips) neden farklı?


Resmi açıklamaya gerek yok, adale anatomisi ve babatomisi uzmanlık alanım, doğal ve yapay beslenmeyi, protein tozu vesair suplementleri deri yapısından anlarım. UFC dövüşçülerinin fiziklerinden belli ki hiçbir kısıtlama, doping yasağı filan yok, çoğu stereoids dahil her şeyi kullanıyor, o yüzden insanlık dışı bir yaratığa dönüşüyor.

Dinsizin hakkından imansız gelir


Ekranımdaki reklamlar bitmek bilmiyor. Asus Zenfone genel merkezini aradım, mevcut bilgileri flash belleğe yedekleyin, fabrika ayarlarına dönün, yani sıfırlayın dedi. Dinsizin hakkından imansız gelir, bu işi çoğu genç biliyordur, olmazsa internet kafeye danışırım, işlemi yaptırırım. Mına koyduğumun ibneleri, cebi açmaya korkar oldum. Sizin cibilliyetinizi!

Ciddiyetsizlik, daha doğrusu şarlatanlık


Aracı kurumlar ve finans kuruluşları işin bokunu çıkardılar. Gelecek hafta üçüncü çeyrek bilançoları açıklanacak, dünden (22 Ekim 2019) itibaren dokuz aylıklara dair tahminler yayınlamaya başladılar. Kardeşim, bizi aptal mı sanıyorsun? Üçüncü çeyrek üç hafta önce bitti, anket yapacaksan yıl sonunu veya daha sonraki periyodu kapsasın. Soytarılık yapıyorlar, kamuoyunu oyalıyorlar.

22/10/2019

Google reklamları kabusa dönüştü


Aylardır sürüyor, çaresini bulamadım, iki kere operatör değiştirdim, fayda etmedi. Bu ülkede hiçbir esnafa güvenmiyorum, tamirciye götürsem, bir çuval para alır, cihazı da bozar. Coni ha gitti ha gidecek diye dayanıyorum. Yurt dışında google hesabımı aktif edersem tekerlek olayım, anca masaüstünden google ile,alakalı adreslere girerim.

Google reklamları içinde en çok bu sayfa çıkıyor, bıktım


21/10/2019

Enflasyon nasıl tek haneli oldu?


Zam yağmuru altında şemsiyesiz kaldık, özellikle gıda fena vurdu, fakat enflasyon tek hanede durdu. Doğa ötesi bir fenomen gibi görünüyor. Bu işe epey kafa yordum, aklım almadı, en sonunda bir tahmin ürettim. Bence benzinin kat sayısı çok yüksektir, son beş yılda pek artmadı, hatta en az zam yapılan ürün benzin oldu. Biliyorsunuz, fiyattaki artış vatandaşa yansıtılmadı. Bu vesileyle enflasyonun düşük gözüktüğünü düşünüyorum.

Some say-NEA


Some say-Nea klibini youtube vs yerlerden izleyebilirsiniz, demin hotbird uydusundaki 4Fun TV'de dinledim. Ömrümde eş cinsel ile gayritabimukarenet denilen hadiseye sarkmadım, yoksa bu yazıyı yazamazdım, yaram varmış gibi gocunurdum. Şarkıda lezbiyenler ve homoseksüeller sevişiyorlar. Polonya kanalı, adamlardaki özgürlük anlayışına bakar mısınız? Biz sıradan kritikleri yapamıyoruz, millet ne kadar toleranslı olabiliyor. Yok, azizim, bizde iş yok.

Merhumu nasıl bilirdiniz?


BİST bugün de nalları dikti


USD son durum


İfade özgürlüğü şart


Hiçbir konuda fikir beyan edemiyoruz, kimseyi eleştiremiyoruz, statü sahibi biri övgünüzü dahi sövgü kabul edebilir, başınıza bela açabilir. Ezelden beri anormal ülkeydik ama son zamanlarda hepten koptuk, baskı, sansür had safhaya çıktı.

Bu hükümetle ekonomi düzelir mi?


Avrupa, Amerika, Uzak Doğu borsaları son yıllarda uçuyor. Borsa ekonominin barometresidir, yani tüm dünyada işler tıkırında görünüyor. Bizse beş yıldır duman olduk, kuru yerde,sele gittik. Borsa, kur, enflasyon sarmalında ezildik. Ben 15 temmuzda darbecilere dik durdular diye bu hükümetin bir nolu destekçisi olmuştum, reis uğrunda gözümü kırpmadan ölebilirdim, ancak o zaman dahi hükümetin ekonomik tutumunu eleştiriyordum, çok başarısız olduğunu vurguluyordum. Bunları twitter'da defalarca yazmıştım, hesabım off durumda ama isteyen varsa açabilirim, gösterebilirim. Demem o ki Roma'yı yeni keşfetmiyorum. Ben dürüst, namuslu adamım, tarafsızım, hatalı kararları eleştiririm. Sadede geleyim: Zor dostum, zor, bu iktidar ile Türkiye ekonomisinin düzelmesi zor. Her şeyi karman çorman ettiler. AKP döneminde borsaya girmek hayli riskli, zaten bir giren bir daha çıkamıyor, uzun değil upuzun vadeci oluyor. Sayısız örnek var, hangisine değineyim? Kamulara bakın, Halkbank, EKGYO, Vakıfbank, Telekom, Güneş Sigorta, Vakıf GYO filan fıstık, grafiklerine göz gezdirin. En azından gelecek hafta açıklanacak bilançolarına bakın.

BİST-100 anlık durum


Usd anlık durum


20/10/2019