25/02/2023

BİST USD GRAFİĞİ 👇👇👇

Depremden sonraki sigorta ödemeleri

Corona yüzünden uçuşlar iptal edildiğinde Pegasus bilet ücretimi üç iş gününde değil de altı ay sonra iade etmişti, o da nakit değildi, kredi kartı borcuma mahsup edilmişti. Aylarca her merciye başvurmuştum, netice alamamıştım. Pazarcık ve Elbistan depremlerinin ağır zayiatı ile fikir jimnastiği yaptım, acaba sigorta şirketlerince depremzedeye de aynı tarife uygulanır mı? Benimkinin nakit olmayışı bir yana gecikme faizi de uygulanmamıştı. Zengin fakire şey yapınca hukuki yaptırım uygulanmıyor, fakir zengine şey yapınca adliye ayağa kalkıyor.

Japonya'da son 41 yılın en yüksek yıllık enflasyonu görülmüş, yüzde 4.2 olmuş. 🙊🙉🙈🤭👇

BİST'in bilimsel verilere göre hareket etmediğinin ispatıdır, eregl'nin sadece isdmr iştirak değeri cari fiyatla 6.181 milyar usd ediyor, öbür iştirakleri ve kendi değerini görün. 🙊🙉🙈🤭👇👇👇

25 Şubat 2023

Deva ile devleti Türkçe ve İngilizce karıştıralım, sözlük manasına bakalım👇👇👇

Çinli dünya devi İCBCT Türkiye Borsası'nı iyi anlatıyor, onca karından küçük ortaklara kuruş dağıtmamış, 2022'de müthiş kar açıklamış. Sizce kar payı dağıtır mı?👇👇👇

Piyasalarda bu hafta👇👇👇

24/02/2023

Sabıkalı sahtekarım!

https://youtu.be/tD5Y6jGarnE

Kamulardaki geri alışın mantığa uymayışı

Bir önceki mesajımda ttkom geri alış haberini, ilk hamleyi, bugünkü kapanışı paylaştım. Türkçesi 25 lira ortalamayla 20 milyon lot alım planlanmış, 19.484 ortalamayla 500 bin lot alınmış, aradan 16 gün geçmiş, endeks o sürede yüzde 12.28 yükselmiş, ttkom bugün 17.62 kapanmış (o alışa göre yüzde 9.54 düşmüş,) ama bir lot dahi alınmamış. Üç dört sene önceki ekgyo geri alımını yakından izlemiştim, orada da afallamıştım, örnekleri tek tek yazsam zamanıma yazık olur. Bence kamularda geri alış yasaklansın, Varlık Fonu borsada işlem yapmasın, daha iyisi lağvolsun.

Kamuların geri alışına aklım ermiyor👇👇👇

Borsanın kapanışı, işlem hacmi ve U30👇👇👇

Saat 15.30, bankalara pompalıyorlar👇👇👇

Saat 15.27, endeks, işlem hacmi ve U30👇👇👇

Oyakc bu sene U30'a girebilir👇👇👇

İşlem hacmi saat 12.00'de 42.550 milyar tl, bence çooook yüksek!

Telekom yine 5 GB hediye verdi

Telekom bugün de iki gece geçerli 5 GB hediye verdi. Dilerim, Telekom bu sezon basketbolda şampiyon olur, Efes'i 85-70 yendikleri maçın (skor farklı olabilir, aklımda öyle kaldı,) özetini seyretmiştim, rakibine duman attırmıştı. Bastır Telekom! En büyük Telekom!

23/02/2023

Bugünkü barfiks

Bugün nizami 14 barfiks çekmeme ramak kaldı, sonuncusunda çenemi barın üstüne çıkartamadım. 🤭💪👍🎯🧿

Kamular borsanın en spekülatif hisseleri oldu, Varlık Fonu kaldırılırsa sevinirim. Anlık 100 endeks ve ttkom👇👇👇🙊🙉🙈🤭

Coni'min ayrılışının üstünden 3 yıl geçti

Minik kanaryam büyük dostum Coni 23 Şubat 2020 pazar sabahı vefat etti, bugün onsuz üçüncü yılımı geride bıraktım. Canım, Coni'm, burnumda tütüyor.

Asosyal medya

Twitter uygulamasını 14 Şubat 2023'de cebimden kaldırmıştım, aynı gün twitter hesabımı da silmiştim, @horgeneral'e dokunmamıştım, o zamandan beri bir saniyeliğine olsun twitter'a girmedim, facebook'u zaten tarihe gömdüm. Aradığım şey buydu, yazarlıktan önceki senelerde de internetten uzak durmuştum. Önemli haberleri reuters'dan izliyorum. İnanın, çok mutlu oldum. Beni mutsuz ederek mutluluğa yönlendiren twitter ekibine şükranlarımı sunuyorum. Kitap tanıtımı yazarın görevi olamaz ama yayıncılar insana emrivaki yapıyorlar, bu ülkede kitap yayınlatabilmek mucizelere bağlı olduğu için (maliyeti cepten karşılamak hariç,) isteklerine hayır diyemiyorsunuz; şimdi dertler bitti, artık spora ve İngilizceye odaklandım.

22/02/2023

Kamularda geri alım

Yanılmıyorsam kamuların tamamında yahut çoğunda geri alım programı başlatıldı. Endeksin 900 puandan 5700'e yükseldiğini, şimdilerde 5000 puan üstünde olduğunu biliyoruz, bu aralar thyao, halkb, vakbn, ttkom ha bire alım yapılıyor. Seçime aylar kaldığı için aklıma tuhaf sorular geliyor. Hissenin fiyatı yükseltilecekse yolu basittir: Net karın yüzde doksanını temettü olarak dağıtırsın, alıma gerek kalmaz, tavanları kitler.

THYAO 12 AY ÖNCE 25 LİRAYDI, ŞİMDİ 140 LİRADAN GERİ ALIM PROGRAMI BAŞLATILDI👇👇👇😳😳😳🙊🙉🙈

Oyak grubu hisselerin piyasa değerleri👇👇👇

21/02/2023

21 Şubat 2023

Hasta olan yandı

Az önce göz randevusu için internetten sondaj yaptım, başaramadım, 182'yi aradım, "10 Mart 2023'e kadar boş saat yok, yarın 11 Mart 2023 için tekrar arayın," denildi. Burada göz hastanesi yok, özel hastanenin göz kliniği yok, randevu sistemine kalırsam 3 sene sonra dahi yer bulamam. Doktorların beceriksizliklerinden gına gelmişti, bu sefer de sağlam bir gözlük numarası yazılacağını sanmıyorum ama deneyeyim dedim, böyle bir engel çıktı. Demek ki ciddi bir sağlık sorunu yaşarsam ayvayı yiyeceğim.

Rusya'dan vize kıyağı👇👇👇

19/02/2023

19 Şubat 2023

Adeyemi'yi nazarladım

Adeyemi hafta içinde Şampiyonlar Ligi'nde süper bir gol atmıştı, bugünkü Dortmund-H. Berlin karşılaşmasında da şahane bir gol attı, hraika bir asist yaptı ama o driplingi esnasında sakatlandı, 35nci dakikada skor 2-0 iken oyundan çıktı. Bu çocuğa dikkat edin, Dortmund Lewandowski, Aubameyang, Dembele gibi cevherlerden sonra yeni bir yıldız çıkartıyor. Adeyemi çok genç, sprinterlere parmak ısırtacak kadar süratli, tekniği de fevkalade, yazın yüklü bir bonservis bedeliyle transfer olabilir.

İnternet kullanıcılarına acıyorum

Türkiye'de binlerce site erişime kapatıldı, herkesin her gün yaptığı aganigi dahi yasaklandı, herhangi sitede yahut bloğunuzda basit eleştiri yapamıyorsunuz. Bu ortamda eve internet bağlatılır mı? Finansal verileri (pariteler vs) takip etmesem cep telefonumun kotası dahi gereksiz olacak. Vatandaşın taahhüt altına girmesi ve internet kullacısı olması beni güldürüyor.

Edith Grossman gibi bir çevirmen eserlerimi İngilizceye çevirse mutluluktan uçarım👇👇👇