07/06/2024

İlk kez iki veya üç sene önce dinlemiştim.

Bugün endeks yüzde 1.37 düştü ama malum hisseler sayesinde böyle oldu, borsanın ezici çoğunluğu tepetakla gitti. Hz. Horgeneral (S.A.S) ise seans sonunda haftaya pompalamak için aldıklarının haricinde vurkaçlardan net 1757 TL kar etti, maaşına takviye yaptı.

Faizler çoooook düşük, milleti salak yerine koyuyorlar

Faizlerin net getirisi yüzde yedi buçukluk stopajdan sonra yüzde 48, 47 düzeyini aşmıyor, halbuki TÜİK'in yıllık enflasyonu dahi yüzde 64.98 oldu ki kimse inanmıyor, herkes gerçekte en az yüzde yüz kırk civarında olduğunu biliyor. Bu aldatmacayla memurun, işçinin ve emeklinin maaşı azalıyor, savurganlıklar vs nedenlerle boşalan hazineye kaynak yaratılıyor ama şatafatlı yaşama para dayanmaz. Enflasyon örtülü vergidir, tek panzehiri faiz artırımıdır, hakeza devalüasyon da bu yolla önlenir. Düşük faiz bankeri ihya ediyor, vatandaşın tasarrufunu eritiyor, gelgelelim kamuoyunda yüksek faiz politikası başlıkları atılıyor, yanlış algı yaratılıyor. Bizi ahmak yerine koyuyorlar, reel kazancın imkânsız olduğu bir mekanizma kurulmuş, mavra sıkıyorlar, zihnimizi bulandırıyorlar.

05/06/2024

Bak şu tesadüfe! Sahol bu akşam zarar açıkladı, son bir aylık AKD'nda Ak Yatırım satışta açık ara önde görülüyor, son günlerde dikkatimi çekmişti, bugün de satışta birinci sıradaydı. Bilanço sonucunu bildiklerini iddia etmiyorum, çok dürüst olduklarından şüphem yok, tesadüf olduğuna inanıyorum, bugünkü ve son bir aylık AKD'ı kamuoyunun dikkatine sunuyorum.

Endeks bugün yüzde 0.13 düştü ama hisselerin ezici çoğunluğu (yükselen hisse oranı yüzde 24.87) nakavt oldu, malum hisselerle borsaya ayar verdiler. Maaşımla antin kuntin yaptım, yarına taşıdıklarım haricinde net 2091.80 TL kar ettim.

Bu nasıl şeffaflık?

Halka açık spor kulüpleri transfer ücretlerini KAP'a bildirmiyor, kimse konuyu kaşımıyor. Yuh! Borsacıdan zaten bir alay kesinti yapılıyor, ilaveten vergi düşünülüyor; futbolcularla teknik adamlardan ne kadar vergi alındığı açıklanmıyor. Büyük bir şey var ama ifade özgürlüğü yok, o yüzden yazamıyorum.

Dün borsa yüzde 1.82 düştü ama hisselerin yüzde 58.81'i yükseldi.

04/06/2024

Hükümet kanadından senelerden beri aynı açıklama yapılıyor.

Borsaya vergi getirilecekmiş

Borsaya vergi getirileceği konuşuluyor. İki yatırım hesabım var, eğer vergi getirilirse borsayla bağı derhal keserim, hesabımda bir kuruş bırakmam. Devlet zaten bir sürü kesinti yapıyor, bsmv dışında akşamleyin işlemlerimiz muhasebeleştirildikten sonra aracı kurum komisyonuna yakın meblağ kesiliyor. Diyanet işleri başkanı yedinci makam arabasını alırsa, tr vergi rekortmeni on milyon doların altında vergi öderse elbet fatura bize çıkartılır. AKP iktidara gelir gelmez savurganlıklara uygun düzenlemeler yaptı, altın yumurtlayan tavuklar (TÜpraş, Erdemir, Petrolofisi vs) özelleştirildi, mevduat faizine yüzde 15 stopaj koyuldu, borsaya yüzde 15 vergi getirildi, lakin saçmalığı (bkz. Reziliazam) görülünce 2008 global krizinde kaldırıldı. Borsacı geçen yılın temmuz ayından beri korkunç zarar ediyor, enflasyonla mukayeseyi bırakın, hisselerin yüzde doksandan fazlası şu anda daha aşağıdan işlem görüyor. Aslında Erdoğan ve Varlık Fonu varken borsaya hiç girmeyecektim ama şeytana uydum, derken zottiriklerle teması kestim, gayet güzel para kazandım, fakat vergi getirilirse bir dakika durmam, tr borsasıyla ilişkimi İsrail Filistin düzeyine indiririm. Bir yaşıma daha girdim, reel para kazanmanın imkansız olduğu bir sistem kurulmuş, yine de vergi düşünülebiliyor. Zarar eden adama kardasın denilecek, şatafatlı hükümranlık sürdürülecek! Yuh! Elli milyar dolarım olsa bile böyle bir mekanizmaya zırnık kaptırmam.

Endeks yüzde 1.82 çöktü, bir hesaptaki işlemlerden net 7 060 TL kazandım, maaş hesabımdaki portföyüm de sabaha göre 6464.75 lira arttı.

Rüşvet

Herkes birilerine sövüyor, fakat bu yaşıma kadar kimsenin "rüşvet alanın da verenin de anasını, avradını sinkaf edeyim," dediğini duymadım.

Dün borsa şeyli hisselerle sözüm ona yüzde 1.5 uçtu ama hisselerin yüzde 39.93'ü yükselmiş; tam sekiz gündür düşenlerin sayısı artanları solladı.