23/09/2023

Eşyaları satılığa çıkarttım

Bugün eşyalarımı satılığa çıkarttım, linkleri ev sahibine de yolladım, "tüllerle perdeyi alırım, satılmazsa ötekileri de alırım," dedi. Anlayacağınız bana başka şehirlerin veya ülkelerin yolu göründü. Kafamda kırk tilki dolaşıyor, cesur olacağım, maceraya atılacağım. En fazla para kaybederim, bu coğrafyada yaşamaktansa kafiristanda ölmeyi tercih ederim. Bu yaşıma dek yüzlerce insan tanıdım, hiçbiriyle arkadaş olmadım, hiçbir kurumla aidiyet bağı hissetmedim.

İmam maaşı

İmam maaşı 25 bin liraymış, bense 11 076 tl alıyorum.

Liyakat

Bireysel sporlar hariç Türkiye'de yeteneğiyle yer edinen bir kişi var mıdır? Şahsen görmedim, duymadım.

Hisselerin piyasa değeri, f/k, dd.i sıralaması👇

22/09/2023

XU100 günlük, haftalık, aylık grafiklerin üçünde de money flow index olumsuz aykırılık sinyali veriyor. Eller arkada dolaşmak faydalı olabilir, yoksa hart diye kitleyebilirler.👇

Piyasalarda bu hafta👇

Yeşil pasaport

Yeşil pasaport alabilsem hicret kolaylaşacak, çünkü İngilizce konuşulan ülkelere gidebileceğim, birkaç günde adapte olabileceğim, hemen kaleme sarılabileceğim. On ay daha çalışsaydım hak kazanacaktım. Şunu da vurgulayayım: Benim için ideal ülkeler olan Yeni Zelanda, Avustralya, Kanada, İngiltere ve Amerika için yeşil pasaport yetmiyor.

Ekonomik krizle mücadele

Porsiyonları azaltırsak ekonomik krizle başa çıkabiliriz. Demem o ki yöneticiler değil de biz hatalıyız, nefsimize hakim olamıyoruz.

21/09/2023

Senelerden beri aynı lafı söylüyor ama ekonomi gitgide çöküyor.👇

Ev kiraları

Ev sahibinin babası sürekli arıyor, karar değiştiriyor; dün telefon açtı, "eşimle birlikte oraya taşınacağız, İstanbul'un pahalılığını kaldıramıyoruz," dedi. Milyonlarca Suriyeli, Afgan ülkemize alındı, yedi senedir süren devalüasyonla son yıllarda çıldıran enflasyon da eklendi, Türkiye'de hayat çok pahalandı. Vergi, harç, pul, stopaj derken her ürünün fiyatı uçtu, mesela araba fiyatları en zengin devletleri solladı. Demin internetten araştırdım, yabancı ülkelerde 50 metre karelik evler buradan daha ucuza (200 euro gibi) kiralanabiliyormuş. Tabii kentler arasında fark oluyormuş, zaten başkentleri hedeflemiyorum. Hicret girişimim corona dolayısıyla yarıda kalmıştı. Acaba önümüzdeki aylarda atağa kalksam mı? En kötü ihtimalle kalıcı yerleşim vizesi alamam, geri dönerim, seyahat külfetli değilse başka bir coğrafyayı denerim. Yurdum vatandaşı aç gözlü oluyor, her ev sahibi para yüzünden sapıtıyor. Bir yere taşınsam aynı sorunu yine yaşayabilirim. Bilemiyorum, düşünmek için yeterli zamanım olacak.

Maaşımı genel müdür maaşına dönüştürüyorum. Bu ayki ve bugünkü işlemleri görebilirsiniz, 2 gün önce 3600 tl daha para yatırmıştım, onu da düşün. Borsadan çıkmış halimi anlatıyorum, aktif işlem yaptığım zamanki performansımı izanınıza bırakıyorum. Bu sefer milletle kontak kurduğum için kazancım azalmıştı, bir daha kimseyle hisse vs tek kelime konuşmayacağım.😋🤑😇💰🎯🧿👇

Faiz

Mevduat faizindeki artışın (MB faizi bankalara verilen borca uygulanan orandır, onu kastetmiyorum,) tatminkar olacağını sanmıyorum, çünkü planlı, programlı biçimde devalüasyon ve enflasyon yapılıyor.