30/08/2019

Hezimete zafer denilir mi?


Topraklarının yedide altısını kaybeden insan bu duruma sevinir mi, zafer deyip de her yıl dönümünde kutlar mı? Ellezi yüvesvisü fisudirinnas, minelcinneti vennas!

28/08/2019

Bugün dünya rekoru kırdım


Borsa seans sonuna doğru toparlansa da günü eksi kapattı, yalnız ben saat 16.35'de eksi 465 puandayken maaşımın borsada değerlendirdiğim 1850 liralık kısmını (başlangıçtaki meblağ, her işlemde,arttı,) bugün tam 17 kere kağıtlara soktum, çıkarttım, hiçbirini açığa yapmadım, biri bitince ötekini aldım, ancak dün kapanışta aldığım senedi bu sabah bastığım için tekil sayı çıktı, yani 8 ayrı çıtır yaptım, ben de afalladım. Olmaz böyle şey! Dikkat edin, her işlemim birbirinden bağımsızdı, yani karı realize etmeden ötekine geçmedim. Yemin ediyorum, peçete kağıdı alsam o da uçar. Borsanın bugün başaşağı gittiği düşünülürse bu varyetelerimin kıymeti anlaşılır. Borsa nedir? Diğer insanların her zaman kaybettiği kumarhane, benim her zaman kazandığım yatırım arenasıdır. Önüme çıkmayın, sizi de ezerim. Dün aldığımı da sayarsak saat 16.35'e kadar 9 karlı hareket yaptım, üstelik şu piyasada, isteyen herkese noter huzurunda onaylatırım, tamamını yukarıdan pompaladım, birini dahi aldığım fiyata veya zararına vermedim. İMKB tarihinin en büyük düşüşünün yaşandığı 2008 yılında tek bir kişi kar etti, vergi ödedi, kitaplarımdan okuyabilirsiniz. Ne kadar yükselirseniz aşağıdakilere o kadar küçük görünürsünüz. Gölge etmeyin, başka ihsan istemem. Şunu da vurgulayayım, BİST oldukça sığ, kendi portföyümü böyle kolayca değerlendiremiyorum, 5-10 bin lirayla tahtalarda cirit atıyorum, ancak asıl portföyümün gidişatından da memnunum, son aracı kurumumun sunduğu olanaklarla çıldırdım. Bana milyar dolar verilse kimseye tüyo vermem, oğlumun sikini yiyin, kitaplarımı okumanızı dahi istemem, benden uzak durun. Bana dünyanın haksızlıkları yapıldı, bir insanoğlu destek vermedi, size günahımı vermem, artık İngilizce yazacağım, kafalı okurlara hitap edeceğim. Sahi, 16.35'de durmadım, şansım ters döndü, Petkim''e 3.36 alış girdim, 150 bin lot kala kademe kalktı, kafadayım diye iyileştirmedim, ancak 3.38'i de hoplattılar, benim motor stop etti. :)

TOFAŞ USD GRAFİĞİ


OTOKAR USD GRAFİĞİ


TÜPRAŞ USD GRAFİĞİ


ŞİŞECAM USD GRAFİĞİ


THY USD GRAFİĞİ


Petkim USD Grafiğiy


NZD/USD TARİHİ DİBİNE GELİYOR


26/08/2019

HALKB USD BAZLI FİYAT GRAFİĞİ


EKGYO HALKA ARZINDAN İTİBAREN USD BAZLI GRAFİĞİ


USD/TL SON YILLARIN GRAFİĞİ


USD/TL 300 G0NLÜK GRAFİK


USD/TL SON 100 GÜNLÜK GRAFİK


Ekonominin Çivisi Çıktı


Beş senedir piyasalar bozuldu, devalüasyon hala bitmedi, kurdaki oynaklık günbegün artıyor. Mesela son iki haftada usd 5.44 (9 Ağustos 2019) ile 6.2987 (26 Ağustos 2019 sabahı çalıştı,) arasında oynadı. Enflasyon zaten uçtu, buna karşılık faiz dizginlendi. Borsayı sormayın, kamu hisseleri başta olmak üzere çakıldı. Ömrühayatımda gördüğüm en başarısız ekonomi yönetimi olduğunu söyleyebilirim, teknokratlardan oluşan bir hükümet modeli bir nebze nefes aldırabilir. Bunlar işi bilmiyorlar, bilgisizliklerini hot zot ile kamufle ediyorlar.

25/08/2019

Depreme Hazırlık


Ankara'da beş dakika önce bir deprem daha oldu, ötekisi bir hafta önceydi, ikisini de hissettim. Türkiye'de epeydir ciddi bir sarsıntı yaşanmadı. Pekâlâ, depreme hazır mıyız? Çimento içip de taş olmak bir seçenek, borsada deprem hissesi de alınabilir. Gölcük faciasında borsa yerle bir oldu, çimento sektörü tavan tavan çekti. Cam firmaları da bayağı uçmuştu, gmyo da bahusus ekgyo da ralli yapabilir. Beyin jimnastiği yapmakta fayda var

Devastate

İngilizce ve Türkçe kelimeler ile anagram oynansaydı bu kadar enteresan bir sözcük oluşturulamazdı. Deva Türkçede çare demektir, state İngil...