14/12/2019

UFC ANA KART PROGRAMI: BU SABAH 06.00, KAÇIRMAYIN, ÇILGIN DÖVÜŞLER OLACAK


Gündem değiştiriyorlar


Hükümet her alanda başarısız oldu, herhalde Cumhuriyet tarihimizin en kötü iktidarıdır, ekonomiden siyasete, hukuktan bilime, ... tel tel dökülüyor, muhalefet kanadının olası ataklarını acayip yöntemlerle geçiştiriyor, gündem değiştiriyor. Geçenlerde sarıklı biri taciz edildi, ardından Muharrem İnce ile abuk subuk bir yaygara koparıldı, bugün metroda başörtülü kadına bir başka hemcinsi "Kara Fatma" diye bağırarak hakaret etti ki geçen ay benzer bir olay yaşanmıştı. Bunların tezgah olduğunu düşünüyorum, AKP'nin din bezirganlığı dışında şansı kalmadı, cahil kitleleri bu yolla kandırıyorlar. Vatandaş "din elden gidiyor," diyecek, bunlara sarılacak. Hesap bu kadar basit, yağma yok, bu numaralar bayatladı. Ekonomi çöktü, eleştiriyi teröristle eş değer tuttular. İfade özgürlüğünün zerresi kalmadı, neşriyatı bırakın, tweet atamıyoruz, "en gelişmiş demokrasi bizde," diyorlar. Düşünün, düşünürüm, filozofum, yazarım, fikir bombardımanı yapıyorum, kitaplarımı yayımlatmayı bırakın, twitter hesabımı kapattım, belki bir seneyi geçti, çünkü 2 tweet'im mahkemeye verildi, erişim yasağı istendi. Birisi H. bankası genel müdürü, öteki o. rütbesinde bir asker, twitter işlem yapmadı ama ben korktum, mesajları sildim. Gönderilerimde kusur bulmak için kim bilir ne kadar uğraşmışlar, zira ikisi de masumdu, hele birisi övgüydü, gelgelelim beni hedef almışlar, açıkça tehdit ettiler. Maazallah eleştirseydim, , herhalde tutuklanırdım. Vay anasını! Hayaldi, gerçek oldu. Orduevi benim vergimle ve benim için kuruluyor, bana 3 yıl süreyle yasakladılar. Galiba rekor kırmışım. Şu ülkede en namuslu, temiz, günahsız, haramsız beş, on kişi seçilse, birisi de ben olabilirim. Nelerle karşılaşıyorum? Hayır, bana kötülük yapsalar, ülkenin iyiliği için çalışsalar kızmam, vallahi billahi alkışlarım. Birisine "Avrupa'ya gitsen anca hela temizlersin,bense el üstünde tutulurum," diyemiyorum. Niye? Demokrasi var diye... Buraya bir şeyler yazıyorum ama bir yerden tebligat almayacağımı kimse bilemez, 15 kere ağırlaştırılmış müebbetle yargılanmayacağımın garantisini veremez. Yok kardeşim, bu ülkeyi, dünyayı, canlıları, ... seven herkesin muhalefete destek olması gerekir. CHP, İYİ PARTİ, Saadet ayırmıyorum, zira mevcut hükümetten kötüsü olamaz, olmamıştı. Provokasyonlarla bize tuzak kuruyorlar, zokayı yutmayalım, dikkatli olalım, barışçıl eylemlerle yönetimi değiştirelim. Not: Kitaplarımda CHP'yi yerden yere vurdum, kanaatim değişmedi, ancak binbeter bir partiyle yüz yüze geldik, ecel terleri döküyoruz. Denize düşen yılana sarılırmış.

Sabah saat 06.00'da UFC'de şenlik var


Ultimate Fighting Championships bu hafta çılgın kapışmalara sahne olacak. Alarmı kurun, saat altıda zıplayın, çılgın dövüşçüleri izleyin. Program süper, tüyleriniz diken diken olacak, çeneler kırılacak, burunlar düzlenecek.

Hindistan'da göçmenlik tasarısı


Hindistan'da Müslüman göçmenlerin vatandaşlığa alınmayacağına dair tasarı protesto gösterileriyle karşılandı, araçlar yakıldı, binalar tahrip edildi ve kararın doğru olmadığı (?!) dosya, düşmana gösterildi. İslam barış dinidir, asmak, kesmek, boğmak ve gırtlaklamak gibi eylemlere izin vermez. Ne mutlu mümin olana!

13/12/2019

Borsa nedir?


Borsa, spekülatörler dahil tüm yatırımcıların her zaman zarar ettiği benimse her zaman kazandığım bir arenadır. Errorist'in kahramanının isim babası olan kardeşim haricinde kimseye tüyo, ipucu vermem. Aşağılık heriflere düşük komisyonla aracı kurum buluyorum, tavsiyemle para kazandırıyorum, karaktersiz oldukları için google.books'a yüklediğim, dakikalarca övdüğüm, tavsiye ettiğim eserlerimi bile okumuyorlar, oysa yüzüme farklı konuşuyorlar. Ulan kansız deyyus, ne kadar kıskanıyorsun ve kin besliyorsun ki bu ibneliği yapabiliyorsun? Aldın mı babayı? Oğlumun sikini ye! Aklın sıra beni kekliyorsun! Vay salak! Senin mikroskopla gördüğünün bin mislini duvarın arkasından görebilirim. Senin hayallerin benim gerçeklerimin onda biri olamaz. Bre gabi, isteseydim okullarda birinci olurdum, belki Türkiye birinciliğini alırdım, kimle dans ediyorsun? Yarak kafalı, eserlerimi okumak şereftir, hepsini yeniden yazdım, google.books'a yükledim. Hem emerim hem gömerim vesselam! Sol şeridi boşaltın, borsa peygamberi geliyor. Destur de ya iblis!

Para kimdeyse hisseyi istediği yöne götürür


Kapitalizmde para sahibi oyunu oynar, diğerleri seyreder, ancak bizde işler daha da ileri götürülüyor. Mesela borsada 7 bankaya konulan açık yasağı yatırımcıyı korumak amaçlı mı, yoksa sermaye sahibinin hisseyi kolayca yönetmesi için getirilen bir kolaylık mı? Yasaktan bu yana bankalar gitmiyor. :) İşin tuhafı hızla düşebiliyor. :) Niye? Yatırımcı hala uyanamadı. Hop, birader, Üsküdar'da sabah oldu. Uyan da balığa gidelim; madem faydalı bir uygulama, neden borsa genelinde uygulanmıyor?

Aman bre deryalar!


Dünya borsaları çıldırdı, Dow, Nikkei, Alamanistan, İngiltere ve tüm Frenk endeksleri soluksuz yükseliyor. Bizim ölü de diriliyor. Aman bre deryalar! Bu gece barda, gönlüm hovarda, çalsın sazlar, oynasın kızlar, hayda hayda gül hayda! Oh, suyundan da koy...

12/12/2019

Kedisini, köpeğini sokağa atanlar var


Ben Coni için ölürüm, nitekim 15 temmuz gecesi darbe başarıldı sandım, yabancı kanallar öyle bir yayın yaptı, derhal dağlara kaçacaktım, ne ki Coni'ye kıyamadım, anca beraber, kanca beraber dedim, ölümü göze aldım. O geceye dair anılarımı Paramatör'de uzun uzun yazdım. Coni iki gün sonraya kavuşursa, 15 Aralık 2019'da 14 sene, 8 ay yaşamış olacak, 14.5 aydır kör, kuşlarda kataraktın çaresi yok, elimle besliyorum, sadece onu bekliyorum, sonra yolcudur Abbas, bağlasan durmaz. Bir bana bakın, bir de köpeğini, kedisini sokağa atanlara bakın.

Siyasetçi olmak için ön koşul: çobanlık


Reis sık sık davar gütme örnekleri veriyor, muhalif politikacıları öyle eleştiriyor. Dün de beş koyunu güdemeyeceklerini iddia etti. Demek ki kendisi çobandı, bu vesileyle öğrendik. Hakkını verelim, donanımlı bir şahsiyet, imamlık eğitimi de aldı, iki mesleği de başarıyla yapabilir. Ne vasıflı kişi, kim olsa kıskanır. Kılıçdaroğlu'na kaval verin, iki oyun havası çalabilirse yüzüme tükürün. Utanmıyor, sosyal demokrasi, hak, hukuk, ... diyor. Sen önce ahırda eğitim gör, sonra bu işlere heveslen!

Sam Fender-Hypersonic Missiles


Şarkının klibini çok beğendim, kim yaptıysa helal olsun!

Şampiyonlar Ligi grup maçları bitti


ŞL grup maçlarında İngiltere ve İspanya tulum çıkardı, Almanya, İtalya ve Fransa birer fire verdi. Futbolun en büyükleri diğer rakiplerine göz açtırmıyor, belki de onların kontenjanını artırmak daha adil olacak, çünkü kıytırık takımları elek gibi deliyorlar. Tabii bizim Cim Bom da kova oldu, gelen geçen beş çekti.

11/12/2019

VAR'ın büyük hatası


S. Donetsk-Atalanta maçını izliyorum, 68nci dkdaki golle Atalanta 1-0 öne geçti, VAR golü verdi, oysa 14ncü dkda S.'ın nizami golünü iptal etmişti. O goldü, bu ofsayttı, yuh!

Atakuş ile Batatürk, 11 Aralık 2019


09/12/2019

euro/usd


gbp/usd


aud/usd


Arbitraja ne zaman başlayacağım?


Sterlinde büyük fırsatı kaçırdım, çünkü o sırada borsada maldaydım, gbp/usd paritesi hedeflediğim üzere 1.20'ye gelmişti, şimdi 1.32'ye çok yanaştı. Ne müthiş çıkış yaptı, vay be! Bu ay borsa ekranımı kapattırmak istedim, üç yıl bağladılar. Hayda! Dile kolay, kim öle, kim kala! Ne olursa olsun, beni zorla tutamazlar. Başlangıçta çok iyimserdim, borsa için olumlu beklentilerim vardı, fakat gelişmeler beni hayal kırıklığına uğrattı. Daha önce de yazmıştım, on senedir kitaplarımda da yazıyordum, bu hükümet ile ekonomi selamete çıkamaz. Kapitalizmin iç dinamikleri işler, biraz tepki yükselişi yaşanır, fakat endeksin eskisi gibi üçe, dörde katlayacağını sanmıyorum. Bu hükümet varken borsayı anca kısa vade düşünebilirim. Bankalardaki açık işlem yasağı hala sürüyor, Halkbank Davası'nın ne zaman biteceği meçhul, cumhurbaşkanı eski başbakanı ve üç bakanı Halkbank'ı dolandırma girişimiyle suçluyor ve yalanlanmıyor. Size karışmam, hisse alan hayrını görsün. Ben hedefimi belirledim, açıkça yazıyorum: Gbp/usd paritesi 1.20 olursa veya euro/usd paritesi 1.04'e gerilerse derhal arbitraja başlarım, ilkinde sterlin, ikinci olasılıkta euro alırım. Yatırım stratejimi belirledim, tozpembe hedeflerimi revize ettim. Aud alımı imkanı bulabilirsem, pek yakında aud ile bismillah diyebilirim, yüzde birlik gerileme (0.67 seviyesi) bana yeter. Kamuoyuna kaygılarımla duyurulur.

Cep telefonu saat ayarı


İki senedir yaz ve kış saati uygulamasına katılmıyoruz. Bu farklılık cep telefonunu da etkiledi, kapatıp yeniden başlattığınızda saat değişiyor.

Rusya'ya doping cezası


Dünya dopingle mücadele ajansı WADA Rusya'yı 4 yıl boyunca uluslararası spor müsabakalarından men etmiş. Tokyo olimpiyat oyunlarında Rus sporcular doping testinden geçebildiği takdirde olimpiyat bayrağıyla yarışabilecekmiş.

08/12/2019

Rusya yüzmede büyük atak yaptı


Avrupa kısa kulvar yüzme şampiyonasında Türkiye de büyük bir sıçrama kaydetti, yalnız Rusya turnuvanın flaş ülkesiydi, ortalığı kasıp kavurdu. Ruslar ırk olarak güzel ama 200 karışık kadınlar şampiyonu Mariia Temnikova bir başkaydı, tanrıça kıvamında bir afetti, içim eridi, ha bire ettehiyyatü ile Salliyi ve Barik'i okudum, genç olsaydım da şununla peşrev tutsaydım dedim.

Coni, 8 Aralık 2019